No Time to Die UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
No Time to Die UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
No Time to Die UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 43 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.39:1 Dolby Vision / HDR10+
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 7. januar 2022
Distributør: SF Studios / MGM
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray + Blu-ray 

Genre: Action, thriller
Biograf premiere: 30. september 2021
 
Instruktør: Cary Joji Fukunaga
Manuskript: M Neal Purvis, Robert Wade, Cary Joji Fukunaga
Producere: bl.a.Per Henry Borch, Chris Brigham, Barbara Broccoli, Daniel Craig
Fotograf: Linus Sandgren
Klip: Tom Cross,Elliot Graham
Musik: Hans Zimmer
 
Skuespiller:
Daniel Craig som James Bond
Léa Seydoux som Madeleine
Rami Malek som Lyutsifer Safin
Lashana Lynch som Nomi
Ralph Fiennes som M
Ben Whishaw som Q
Naomie Harris som Moneypenny
Rory Kinnear som Tanner
Jeffrey Wright som Felix Leiter
Billy Magnussen som Logan Ash
Christoph Waltz som Blofeld
David Dencik som Valdo Obruchev
Ana de Armas som Paloma
 
Beskrivelse: 
Efter mere end 1½ års udskydelse pga. Corona pandemien lander Daniel Craigs svanesang som agent 007 endeligt på UHD disk. I filmen No Time to Die samles mange af trådene fra de forrige film og der er besøg af både gamle venner og fjender fra fortiden, samt selvfølgelig en ny mystisk superskurk og hans højteknologiske masseødelæggelsesvåben, der truer hele menneskehedens overlevelse.
 
No Time to Die UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
No Time to Die er både en klassisk, moderne James Bond film med masser af elegance og smukke kvinder, adrenalinpakket action, superskurke, skuddueller og vilde biljagter – og så alligevel ikke… (uden jeg vil afsløre hverken slutning eller andre plottwists). For James Bond er gået på pension sammen med den skønne Madeleine Swann, datteren af Spectre skurken Mr. White. Det varer dog ikke længe før idyllen brydes og James Bond angribes af hans gamle fjender fra Spectre, og da han mistænker Madeleine for at have lækket information om hans lokalitet, bryder han kontakten til hende og går atter i skjul, denne gang alene. Men endnu engang trækkes han ind i kampen, denne gang af hans gamle ven, den amerikanske CIA-agent Felix Leitner, og som begivenhederne udvikler sig, kan James Bond ikke længere bakke ud og må tage det endelig opgør med Spectre og en ny superskurk, der har meldt sig på banen.

Daniel Craig gør det som sædvanligt hårdtslående godt i rollen som James Bond, og man kan godt være i tvivl om det vil lykkes at finde en lige så god afløser til den 26. film om agent 007. Léa Seydoux i rollen som Madeleine Swann og Jeffrey Wright som Felix Leiter, gør det også glimrende, mens Lashana Lynch, som den nye kvindelige 007, gør det udmærket, men uden den store charme. På skurkesiden ser vi både den altid overbevisende Rami Malek som Lyutsifer Safin, mens danske David Dencik har en rimelig stor og sjov rolle, som den korrupte russiske videnskabsmand Valdo Obruchev.

Samlet set er No Time to Die en værdig afslutning på Daniel Craigs 15-årige James Bond æra, der undervejs overrasker med nogle plottwists, men alligevel føles som skåret efter samme skabelon, som de øvrige 4 film. Så hvis serien om Agent 007 fortsat skal bevare sin store popularitet, skal der efter min mening ske noget nyt og det er der nu en oplagt mulighed for, med Daniel Craigs abdicering fra 007-tronen.
 
No Time to Die UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Billedet på denne 4K UHD/Dolby Vision/HDR10+-udgave af ’No Time to Die’ er værdigt til at blive din nye reference / demo disc, for overalt fremstår det skarpt, detaljeret og komplekst med tydelige hud- og tekstilteksturer i nærbilleder. Billedkompositionerne i den gamle missilbunker er næsten stilistisk sort/hvid fotokunst, mens naturscenarierne fra Akropolis stråler i middelhavets stærke sol og farveskala. Biljagten i samme område fremstår knivskarp og uden kunstig realisme med håndholdt kameraføring. Generelt er farverne behageligt naturlige, mens sortniveauet i de mørkere scener er forbilledligt dybt og uden synlige komprimeringsfejl. Den højere opløsning på UHD disken giver billedsiden et kraftigt løft med en højere klarhed og detaljerigdom, mens Dolby Vision / HDR10+ bidrager med at udvide farvespektret betydeligt, og bringer varme og dybde til billedsiden.
 
No Time to Die leveres på UHD med et fremragende Dolby Atmos soundtrack, som udnytter formatet til fulde med overbevisende retningspanoreringer af lydeffekterne i forbindelse med de mange actionscener. Fremhæves skal brugen af retningsplacerede lyde i forbindelse med jagten i den tågede norske skov, samt den dumpe lyd af skud mod det skudsikre glas i James Bonds Aston Martin, men generelt lyder det hele bare fedt og samtlige surroundkanalerne kommer flittigt til anvendelse hele filmen igennem. Dialogen fremstår overalt klart, tydeligt og centreret i lydbilledet mens det ikoniske soundtrack flettes elegant ind i handlingen.
 
Jeg kunne overraskende nok ikke finde noget ekstramateriale på hverken UHD eller medfølgende blu-ray disc. Lidt skuffende på en ellers utrolig flot udgivelse.

Tak til SF Studios / MGM

Anmeldelse skrevet januar 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser