Malignant blu-ray anmeldelse

 
Malignant blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Malignant blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time og 41 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 13. december 2021
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Horror, Krimi, Mysterie
Biografpremiere: 9. september 2021

Instruktør: James Wan
Manuskript: James Wan, Ingrid Bisu, Akela Cooper
Producer: B.la.Ingrid Bisu,Johnny Chang,Chit Chau
Fotograf: Michael Burgess
Klip: Kirk M. Morri
Musik: Joseph Bishara
 
Skuespiller:
Annabelle Wallis som Madison Mitchell
Maddie Hasson som Sydney Lake
George Young som Kekoa Shaw
Michole Briana White som Regina Moss
Jean Louisa Kelly som Jane Doe / Serena (as Jean Louise Kelly)
 
Beskrivelse:
Intenst Krimi horror drama der er en hyldest til genren!
 
Malignant blu-ray anmeldelse
 
Igen tager jeg chancen med noget jeg normalt ikke ville se, med “Malignant”.

Hovedpersonen Madison bærer i ordets bogstavelige forstand på en hemmelighed, der giver hende visioner om mord og død. Men er det blot drømme? Hun fryser og oplever de brutale mord som de foregår i realtid.

Det er svært at sige mere uden at spoile filmen…der starter med at den højgravide Madison mister sit barn (igen)... og hendes voldelige mand på mystisk vis brækker nakken…temmelig meget… Langsomt får vi afdækket Madisons historie og dybt begravede hemmelighed, der er tættere på hende end man umiddelbart skulle tro…

Magliant er en hyldest til slasher genren, med nye eksperimenterende virkemidler i lyd og billede, og ikke mindst en masse leg hvor fantasien har fået frit løb, hvilket resulterer i flere ret originale scener.

Den horror vante utroligt dynamiske Instruktør James Wan (The Conjuring, SAW) løfter niveauet ganske stilsikkert, i en visuel hyldest til alting horror. Plottet giver en gradvis afdækning af den forfærdelige sandhed der bærer filmen, og man keder sig ikke et sekund. Det er dygtigt lavet, og man man mærke at her er et hold der elsker det de laver.

Hovedrollen leveres af Annabelle Wallis, der gør et fremragende job.

Det er ikke bare horror fans der vil kunne nyde Magliant, er du til krimi eller sci-fi tror jeg også at du vil kunne sætte pris på dette mesterlige gys, der aldrig tager sig selv mere seriøst end der også er plads til gode grin og fnis.

DU VIL BLIVE UNDERHOLDT!
 Malignant blu-ray anmeldelse

Magliant ser fantastisk ud på bluray. Jeg havde lejlighed til at sammenligne bluray disken direkte med 4K Dolby Vision udgaven på HBOMAX på et LG CX OLED TV, og var overrasket over at blurayen var væsentlig mere intens og “vibrant” i billedet på trods af teoretisk mindre opløsning og standard dynamic range. Den subjektive oplevelse var ganske enkelt bedre på Bluray.Filmen har et stilistisk udtryk i flere scener der bidrager flot til stemningen i den samlede oplevelse.
 
Filmen har et forrygende lydspor, der leveres i et saftigt DTS HD MA 5.1 track på bluray, der igen var langt mere intenst end det 5.1 jeg hørte på HBO MAX. Der gøres brug af alle tricks til at suge dig ind i filmen, og subwoofer(ne) får masser af motion igennem filmen alle de rigtige steder. Samlet set et virkelig fedt og tilpas dynamisk lydspor, hvor det dog kan undre, at filmen ikke er mixet i dolby atmos, der ville være helt oplagt i en film hvor hovedpersonen ofte kravler på loftet…og generelt opfører sig lidt….”baglæns”..

Der er så meget “bredde” i mixet, at upmixer funktioner som f.eks DTS Neural:X der udnytter topkanalerne i et dolby atmos / DTS:X setup gør et virkelig godt job.

Musikken leveres af Joseph Bisara, der har et langt samarbejde med James Wan og har skrevet en del musik scores til horrorfilm. Det er mesterligt og intenst fra første beat.
 
Bluray disken kommer med en rigtig fin feature, der kommer rundt om hele produktionen, forfatterne, skuespillerne, special effects, de utrolige stuntfolk og nogle af de ret unikke motion effekter filmen har. Desværre kommer den ikke rundt om musik og lydarbejdet, men dækker stort set alt andet. Jeg anbefaler, at du venter med at se denne feature til du HAR SET filmen. ;-)
 
Set/hørt på:
Billede: JVC N7 projector (NYT!) LG CX Serie OLED TV.
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.
Afspiller: Oppo UHD 205, DTS HD MA 5.1 lydspor hørt med DTS Neural:X upmix

Anmeldelse skrevet januar 2022.

Tak til SF Studios / Warner

Tilbage til blu-ray anmeldelser