The Suicide Squad UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Suicide Squad UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
The Suicide Squad UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 12 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 1.85:1
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 6. december 2021
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray + Blu-ray 

Genre: Action, Superhelte
Biograf premiere: 5. august 2021
 
Instruktør: James Gunn
Manuskript: James Gunn
Producere: bl.a. Arianne Benedetti, Walter Hamada, Simon Hatt
Fotograf: Henry Braham
Klip: Fred Raskin, Christian Wagner
Musik: John Murphy
 
Skuespiller:
Idris Elba som Bloodsport
John Cena som Peacemaker
Joel Kinnaman som Colonel Rick Flag
Margot Robbie som Harley Quinn
Michael Rooker som Savant
Viola Davis som Amanda Waller
John Ostrander som Doctor Fitzgibbon
Nathan Fillion som T.D.K.
Jai Courtney som Captain Boomerang
Flula Borg som Javelin
Mayling Ng som Mongal
Pete Davidson som Blackguard
Sean Gunn som Weasel/Calendar Man
Stephen Blackehart som Briscoe
 
Beskrivelse: 
The Suicide Squad er vidunderlig skør actionfilm om en broget skare af superskurke, der får muligheden for at blive benådet fra deres fængselsstraf i Belle Reve, fængslet med det højeste antal dødsfald pr indsat, mod at deltage i en tophemmelig selvmordsmission, hvor de sættes ind mod en skummel sydamerikansk diktator, der er kommet i besiddelse af et masseødelæggelsesvåben med kodenavnet Søstjerne. Det mindste fejltrin kan koste dem livet og oddsene for missionens succes er langt fra gode.
 
The Suicide Squad UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
The Suicide Squad er skrevet og instrueret af manden bag Guardians of the Galaxy, James Gunn, og setuppet med en broget samling af helte minder også en del om disse film, selvom universet hedder DC Comics og ikke Marvel. James Gunn har helt sikkert en stor del af æren for at The Suicide Squad overrasker til den positive side, for filmen er langt bedre end den første filmatisering, der bare hed Suicide Squad, og for den sags skyld også de øvrige film fra DC, der (lige undtaget Nolans Batman trilogi) rent ud sagt har været noget ’tunge i røven’. I The Suicide Squad er det befriende uforudsigeligt hvem af heltene der dør (eller hvordan), måske lige undtagen Harley Quinn, og så er der masser af fede replikker og sort humor og ikke mindst masser af velkoreograferede actionscener og special effects, der drager fuldt udbytte af UHD formatet.

Skuespilpræstationer er normalt ikke det man køber en film som denne for, men i The Suicide Squad er rollelisten tætpakket med både klasse A skuespillere, som Idris Elba, Joel Kinnaman, Margot Robbie, Michael Rooker, Viola Davis m.fl. samt action skuespillere som John Cena og Sylvester Stallone (sidstnævnte lægger stemme til King Shark), og med et velskrevet og humoristisk manuskript fungerer det bare. Top anbefaling herfra!
 
The Suicide Squad UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
The Suicide Squad på UHD disk er et festfyrværkeri for øjet. Den højere opløsning på UHD disken af The Suicide Squad giver billedsiden et kraftigt løft i forhold til den medfølgende blu-ray udgave, med en højere klarhed og detaljerigdom, som giver en utrolig dybde i billedet. Dolby Vision eller HDR10+ bidrager med at udvide farvespektret betydeligt, så det både føles mere nuanceret og naturligt og fremstår med en utrolig glød. Der er masser af scener hvor farveskalaen går amok bl.a. når Polka-Dot Man udspyer sit våben eller når Harley Quinn indhylles i en blomstersky, mens scenen hvor teamet ankommer til Jotunheim i en slags solskinsregn også er temmelig fantastisk. Detaljerne på CGI-monstret Søstjernen giver figuren en stoflighed, som i kombination med de flydende bevægelser gør den meget naturtro, mens detaljer på ansigter, uniformer mv. fremstår knivskarpt Sortniveauet i de mørkere scener f.eks. inde i Jotunheim, er forbilledligt dybt og uden synlig komprimering. Kort sagt er billedsiden af The Suicide Squad er en førsteklasses udgivelse og oplagt demomateriale for et seriøst 4K UHD set up.
 
Udover at være en fed actionfilm er begrundelsen for at anskaffe sig The Suicide Squad på 4K UHD disk helt sikkert lydsiden, for her får man virkelig fuld valuta for alle pengene i forhold til blot at streame filmen. Dolby Atmos soundtracket til denne UHD udgivelse af The Suicide Squad fremstår både detaljeret og dynamisk, med fuld gas på lydeffekterne, med masser af panoreringer i alle kanaler ved de mange skuddueller samt god brug af subwooferen blandt andet ved de mange eksplosioner. Atmos effekterne bidrager til at placere os i centrum for de forrygende actionscener, heriblandt de mange bygninger der styrter sammen om ørerne på vores helte eller af de mere stilfærdige scener kan fremhæves regnscenen og scener med lyde fra junglen. Dialogen er velprioriteret og går klart i gennem, også i actionscenerne, og så toppes op med et fremragende soundtrack med en god samling sange udvalgt af James Gunn. The Suicide Squad er således også på lydsiden klart anbefalelsesværdig, som demo materiale for en hjemmebiograf der understøtter Dolby Atmos formatet.
 
• Audio Commentary - Director James Gunn
• Deleted and Extended Scenes (8 scenes, 17:27 total)
• Gag Reel (10:23)
• Bringing King Shark to Life (5:40)
• Gotta Love the Squad (11:37)
• The Way of the Gunn (7:50)
• Scene Breakdowns
 -It's a Suicide Mission (6:37)
- My Gun's Bigger Than Yours (5:44)
- Harley's Great Escape (7:16)
-The Fall of Jotunheim (5:38)
• Starro: It's a Freakin' Kaiju! (6:17)
• Retro Trailers
- War Movie (3:24)
- Horror Movie (1:23)
- Buddy Cop Movie (1:17)

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet december 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser