Old UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Old UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
Old UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 48 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 13. december 2021
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray + Blu-ray 

Genre: Gys, Mysterie, Drama
Biograf premiere: 22. juni 2021
 
Instruktør: M. Night Shyamalan
Manuskript: M. Night Shyamalan, Pierre-Oscar Lévy, Frederik Peeters
Producere: Marc Bienstock, Catherine Wolf McGrath, Ashwin Rajan
Fotograf: Mike Gioulakis
Klip: Brett M. Reed
Musik: Trevor Gureckis
 
Skuespiller:
Gael García Bernal som Guy
Vicky Krieps som Prisca
Rufus Sewell som Charles
Alex Wolff som Trent Aged 15
Thomasin McKenzie som Maddox Aged 16
Abbey Lee som Chrystal
Nikki Amuka-Bird som Patricia
Ken Leung som Jarin
Eliza Scanlen som Kara Aged 15
 
Beskrivelse: 
Ferien du ikke vil hjem fra eller ferien du aldrig kom hjem fra? Gyserinstruktøren M. Night Shyamalan tager os i filmen Old med på en ferie du i hvert fald aldrig glemmer.

En børnefamilie på ferie på et tropisk luksusresort bliver af personalet anbefalet en særlig smuk afsondret strand, hvor de slapper af i nogle timer, indtil et kvindelig driver i land. Endnu mere foruroligende opdager de at børnene på forunderlig vis er blevet teenagere på et øjeblik, men at også forældrene selv og de øvrige gæster på stranden ser ud til at ældes utrolig hurtigt. Det bliver nu en kamp mod tiden at forsøge at komme væk fra stranden, inden de alle dør af alderdom.
 
Old UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Old er seneste film fra gyserinstruktøren M. Night Shyamalan, der er tilbage med endnu en psykologisk thriller, hvor fjenden denne gang er en opspeedet menneskelig aldringsproces, fremfor superskurke, genfærd eller besøg fra det ydre rum. Old kan ses som en yderst interessant kommentar til en verden der er besat af evig ungdom, plastikkirurgi eller i at kurere aldersrelaterede sygdomme og er en påmindelse om at være til stede så livet, så børnenes opvækst eller livet i sig selv ikke bare passerer forbi.

Desværre forbliver Old et interessant og smukt udført tankeeksperiment, som trods den uhyggelig præmis ikke formår at blive reelt uhyggeligt eller særligt nervepirrende. Om det er fordi begivenhederne forløber FOR hurtigt eller udskiftningen af hovedrollerne undervejs, er svært at sige, men i hvert fald havde jeg svært ved rigtigt at engagere mig i filmen og dens karakterer, ligesom den twistede Shyamalan slutning er temmelig antiklimatisk. Alligevel fortjener Old et gennemsyn for sin nytænkning af gysergenren og en utrolig flot udførelse.

Gael García Bernal og Vicky Krieps i de centrale roller, som forældreparret på randen af en skilsmisse, gør det godt og overbevisende. De øvrige roller er primært besat med mere ukendte kræfter, heraf en del børn og teenagere, som dog alle udfylder rollerne overbevisende.
 
Old UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Old er oprindeligt optaget på film og billedet på denne 4K UHD/Dolby Vision/HDR10 udgave fremstår skarpt, detaljeret og komplekst med tydelige hud- og tekstilteksturer, især i nærbilleder. Farverne er behageligt naturlige, strandscenerne utroligt indbydende, mens sortniveauet i de mørkere scener er forbilledligt dybt og uden synlige komprimeringsfejl. Den højere opløsning på UHD disken giver billedsiden et kraftigt løft med en højere klarhed og detaljerigdom mens Dolby Vision / HDR10 bidrager med at udvide farvespektret betydeligt, og bringer varme og dybde til billedsiden.
 
Old leveres på UDH med et Dolby Atmos soundtrack, som primært udnytter formatet med overbevisende baggrundslyde fra de allestedsnærværende bølgeskvulp på stranden og dyrelyde fra regnskoven, som familien passerer igennem i filmens start. Ellers er det begrænset hvor meget de ekstra kanaler og surroundkanalerne i det hele taget kommer til anvendelse. Dialogen, som er det bærende element i lydsporet, fremstår overalt klart, tydeligt og centreret i lydbilledet.
 
• Deleted Scenes (2160p/Dolby Vision, 8:16 total runtime)
• Shyamalan Family Business (2160p/Dolby Vision, 8:05)
• All the Beach Is a Stage (2160p/Dolby Vision, 9:37)
• Nightmares in Paradise (2160p/Dolby Vision, 7:27)
• A Family in the Moment (2160p/Dolby Vision, 6:18)
 
 

Tak til SF Studios / Universal

Anmeldelse skrevet december 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser