Snake Eyes: G.I. Joe Origins UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Snake Eyes: G.I. Joe Origins UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Snake Eyes: G.I. Joe Origins UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 1 minut
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 25. november 2021
Distributør: SF Studios / Paramount
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray + Blu-ray 

Genre: Action
Biograf premiere: 22. juli 2021
 
Instruktør: Robert Schwentke
Manuskript: Evan Spiliotopoulos, Joe Shrapnel, Anna Waterhouse
Producere: bl.a. Dana Goldberg, Brian Goldner, Don Granger
Fotograf: Bojan Bazelli
Klip: Stuart Levy
Musik: Martin Todsharow
 
Skuespiller:
Henry Golding som Snake Eyes
Andrew Koji som Tommy / Storm Shadow
Haruka Abe som Akiko
Takehiro Hira som Kenta
Eri Ishida som Sen
 
Beskrivelse: 
Den hårdkogte enspænder Snake Eyes bliver optaget i den ældgamle japansk klan Arashikage, da han redder klanens arving. Ved ankomsten til Japan lærer Arashikage Snake Eyes ninjakrigerens kunst og giver ham samtidig noget, han har længtes efter: Et hjem. Men Snake Eyes ære og loyalitet sættes på prøve, da hemmeligheder fra hans fortid afsløres.
 
Snake Eyes: G.I. Joe Origins UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Jeg legede som ganske ung med de ekstremt populære G.I. Joe figurer og så selvfølgelig også tegnefilmene i weekenden om morgenen. Så da der blev lavet et par spillefilm i henholdsvis 2009 og 2013 blev de selvfølgelig også set. Det var ikke dyb historiefortælling med fængslende figurer og meningsfyldte plot, men tværtimod popcorns film og det blev der nu heller ikke langt skjul på. Nu er der så kommet en såkaldt oprindelsesfilm til en af de mere populære figurer. Snake Eyes bliver skam også markedsført som en G.I. Joe origins historie endda med et citat på bagsiden af coveret om at det er den til dato bedste G.I. Joe film hvilket nok ikke siger så meget. Det er dog samme tilgang til materialet som de to tidligere film altså popcorns action som bør nydes en søndag eftermiddag eventuelt med tømmermænd.

Lige siden hans far blev myrdet, har Snake Eyes (Henry Golding) haft et mål i livet: At finde farens morder. Snake Eyes har ernæret sig som undergrundskæmper og rejst fra by til by, mens han leder efter det mindste spor. Det dukker op, da yakuza-bossen Kenta (Takehiro Hira) opsøger ham. Han vil have Snake Eyes til at infiltrere den magtfulde japanske Arashikage-klan og stjæle en mystisk og magisk juvel, som klanen er i besiddelse af. Som betaling kan Kenta give Snake Eyes identiteten på farens morder. Hos Arashikage klanen bliver han sat på prøver for at bevise sit værd overfor den ældgamle klan, men fortiden kryber op over Snake Eyes. Hans loyalitet og ikke mindst broderskab til klanen retmæssige arving, Tommy (Andrew Koji) bliver sat på en alvorlig prøve, da Snake Eyes tørst for hævn tager overhånd.

Skydevåben og andet er til dels lagt væk for én gang skyld i denne nye Hollywood produktion, hvilket er meget befriende. I denne reboot er der valgt at ære den gamle martial art form med en masse samurai sværd og kampsport. Dog får vi utrolig dårligt filmede kamp- og actionsekvenser, hvilket er meget ærgerligt, da det er tydeligt at se, hvor meget arbejde, der er gået til koreografien af disse scener. Et håndholdt kamera er en meget forvirrende oplevelse i sekvenser med mange sværd og ninjaer.

Instruktør Robert Schwentke har stået bag film som Red, R.I.P.D. og et par film i The Divergent serien. Hans partner in crime manuskriptforfatter Evan Spiliotopoulos imponerer heller ikke synderligt med sit cv hvor titler som Hercules, Beauty and the Beast og den nye Charlie's Angels kan nævnes. Det er Hollywood i metermål og kan bedst omtales som middelmådigt. Disse to herrer leverer en film der desværre er skuffende, fordi den faktisk rummer potentialet til at være en ganske habil actionfilm, som af uransagelige årsager ender med at være fuldstændig banal og intetsigende, til en sådan grad, at manuskriptet nærmest virker som det er blevet spyttet ud af en Hollywood-algoritme fuld af klichéer.

Det er allerede mere end et årti siden, at den første live action GI Joe film kommer ud på det store lærred, men det er dog slet ikke til at se, at producenterne har taget ved lære, af de fejl de begik tilbage i 2009. Det virker nærmest som om fokusset har været at få en asiatisk actionfilm med repræsentation mere end at fortælle en solid action historie. Normalt plejer martial art og sværdkampe at være flotte og underholdende at se på, men ikke når historien forbliver ligegyldigt.
 
Snake Eyes: G.I. Joe Origins UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 4K transfer, som er fremragende behandlet på denne udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og forstærkede i de fleste scener for virkelig at fremhæve alt hvad de forskellige dragter/uniformer har af detaljer. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også god hvor der tydelig ses både skægstubbe, ar og sår fremstår med en masse herlige detaljer. I det hele taget en rigtig flot billedside hvor selvfølgelig især UHD formatets HDR bidrager til førnævnte detalje så man virkelig føler man får valuta for pengene i filmens mange actions sekvenser.
 
Snake Eyes kommer med et lækkert Dolby Atmos lydspor der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig. Det er klart en af de bedre lydsider jeg har hørt på en 4K udgivelse, man føler sig som en del af omgivelserne. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusikken som leveres af den for mange nok ukendte komponist Martin Todsharow. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden udover den tiltænkte selv ved en høj lydstyrke som jeg bestemt vil anbefale til denne film.
 

Tak til SF Studios / Paramount

Anmeldelse skrevet november 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser