Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings blu-ray anmeldelse

 
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave) 
Spilletid: 2 timer & 12 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7.1: Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. november 2021
Distributør: The Walt Disney Company Nordic.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Sci-fi, action, eventyr
Biografpremiere: 2. september 2021. Kun vist i få Danske biografer

Instruktør: Destin Daniel Cretton
Manuskript: Dave Callaham, Destin Daniel Cretton
Producer: Victoria Alonso, Louis D'Esposito, Kevin Feige
Fotograf: Bill Pope
Klip: Elísabet Ronaldsdóttir, Nat Sanders, Harry Yoon
Musik: Joel P West
 
Skuespiller:
Simu Liu som Shaun / Shang-Chi
Tony Chiu-Wai Leung som Xu Wenwu (as Tony Leung)
Awkwafina som Katy
Ben Kingsley som Trevor Slattery
Meng'er Zhang som Xialing
Fala Chen som Li
Michelle Yeoh som Ying Nan
Florian Munteanu som Razor Fist
 
Beskrivelse:
Marvel filmen Shang-Chi er en original historie for en ny Marvel superhelt af samme navn. Vi begynder med en forhistorie, hvor den udødelige og grådige Xu Wengu går fra den ene krigshandling efter den anden og finder undervejs det magiske våben, de 10 ringe. Han møder Shangs-Chi’s mor, som han derefter lever et roligt familieliv med og de får to børn; Shang-Chi og datteren Xialing. Efter et attentat begået af den rivaliserende bande Iron Gang, dør moren og Xu genoptager hans voldelige løbebane for at få hævn. Som 14-årig sendes Shang-Chi hen for at dræbe lederen af Iron Gang. Det lykkes, men efter mordet flygter Shang-Chi til USA, hvor han vokser op i skjul for faderen. Vi møder ham som en ung mand, hvor han holder ’sabbatår’ og arbejder på et hotel. Han parkerer biler for hotellets gæster og hygger sig ellers sammen med Katy og andre venner i fritiden. En dag overfaldes han i bussen af en gruppe mænd ledet af Razor Fist, der vil have fat i en jade amulet, som Shang-Chi bærer om halsen. Efter en vild kamp lykkes det alligevel en af overfaldsmændene at få fat i amuletten og Shang-Chi frygter nu at hans søster, som har en tilsvarende amulet, er i stor fare. Shang-Chi følger et spor til Macao for at finde søsteren og Shang-Chi må nu konfrontere den voldelige fortid han troede han havde lagt bag sig.
 
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings blu-ray anmeldelse
 
Shang-Chi er seneste film i MCU / Marvel universet, men det mærker man knap nok, for der går overraskende meget kinesisk mytologi i den, og Wong er den eneste anden Marvel figur, der optræder i meget få scener. En stor del af filmens dialog foregår på kinesisk og kinesiske løver og drager er en del af filmens univers. Starten på filmen virker som taget ud af en kinesisk storfilm som ’Crouching Tiger, Hidden Dragon’ eller ’Hero’, mens størstedelen af filmen foregår i bymiljøer i San Fransisco og Macao, som man er vant til fra Marvel Universet. Som fan af MCU føler jeg det lidt som falsk varebetegnelse at kalde Shang-Chi for en MCU-film, for den føles milevidt fra hvad man forventer fra den kant, og ja der er humor, men ikke på samme niveau, som når Thor og Hulk ruller sig ud. Simu Liu I rollen som Shang-Chi og Awkwafina som Katy, har en god humoristisk dynamik i deres samspil, mens en karakterskuespiller, som Ben Kingsley virker som spild af gode kræfter. De øvrige skuespillerpræstationer fra bl.a. Michelle Yeoh er absolut godkendt.
Shang-Chi er en utrolig flot actionfilm med fantastiske og akrobatiske kampscener, smukke naturscenarier fra Kina og fantastiske actionscener i storbymiljøer i bl.a. San Fransisco, samt vilde computeranimationer, der ubemærket blender ind i scener med rigtige skuespillere. Som fan af actionfilm generelt var jeg godt underholdt i de lidt over 2 timer som Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings varer, også selvom vi nok mere befinder os ovre i eventyrfilmgenren her.
 Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings blu-ray anmeldelse

Shang-Chi på Blu-ray er en meget flot udgivelse fra Disney med ekstremt skarpe og detaljerede billeder, hvad enten det er ansigterne på skuespillerne, detaljer på kostumer, eller de enorme settings og locations, hvor de forskellige scener foregår. Jeg savnede dog lidt farvemætning i billedet og måtte lige for god ordens skyld lige checke om billedindstillingen på mit OLED-tv var som den plejede (det var den). De neonfarvede effekter fra de magiske ringe mv. ser dog stadig fantastiske ud. Sammensmeltningen af levende billeder og CGI er fuldstændig usynlig, og får hver eneste scene til at virke troværdig og levende. Jeg spottede ingen synlige komprimeringsfejl eller artefakter.
 
 
Shang-Chi kommer med et 7.1 DTS-HD MA lydspor, der som ligesom resten af filen er er yderst effektfuldt og potent i filmens mange action- og kampscener. Der er hele tiden gode retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, der er med til at placere os midt i brændpunktet for de intense kampscener, for de hvislende pile eller under flyveture med dragen, og samtidigt er der godt med drøn på subwooferen når det kræves. Dialogen fremstår alle steder højtopløst, tydelig og perfekt integreret i lydbilledet.
 
• Deleted & Extended Scenes
• Gag Reel
• Building a Legacy – Go behind the scenes and explore Shang-Chi's explosive debut in the Marvel Cinematic Universe.
• Family Ties – A deep dive into the rich but complicated legacy of Shang-Chi and Xu Wenwu.
• Audio Commentary – With Destin Daniel Cretton and Dave Callaham.
 

Anmeldelse skrevet november 2021.

Tak til The Walt Disney Company Nordic.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser