Fast & Furious 9 UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Fast & Furious 9 UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Fast & Furious 9 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 23 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 15. november 2021
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray + Blu-ray 

Genre: Action
Biograf premiere: 24. juni 2021
 
Instruktør: Justin Lin
Manuskript: Justin Lin, Daniel Casey
Producere: bl.a. Vin Diesel, Justin Lin, Joe Roth
Fotograf: Stephen F. Windon
Klip: Greg D'Auria, Dylan Highsmith, Kelly Matsumoto
Musik: Brian Tyler
 
Skuespiller:
Vin Diesel som Dominic Toretto
Michelle Rodriguez som Letty
John Cena som Jakob
Tyrese Gibson som Roman
Ludacris som Tej
 
Beskrivelse: 
Dom Toretto lever et stille og roligt liv med Letty og sønnen, lille Brian, men de ved, at faren altid lurer lige ude i horisonten. Den her gang vil truslen tvinge Dom til at konfrontere synderne fra sin fortid, hvis han skal redde dem, han elsker mest. Hans crew går sammen for at stoppe en verdensomspændende sammensværgelse ledet af den mest garvede morder og dygtigste chauffør, de nogensinde er stødt på: en mand, som også tilfældigvis er Doms svigtede bror, Jakob.
 
Fast & Furious 9 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
For 20 år siden var der formentlig ingen, der havde troet, at en lille film om tunede biler, tonede ruder krydret med tarvelige one-liners ville kickstarte en kæmpemæssig milliard-franchise. Fast and Furious 9 er selvfølgelig alt for meget. Det er lige som pointen med det hele. Serien, der startede tilbage i 2001 og oprindeligt handlede om ulovligt gade ræs, har som bekendt udviklet til en slags Mission Impossible på steroider. Justin Lin tilbage i førersædet som instruktør, hvor han havde fast plads fra film nummer tre til og med seks.

I denne niende film ser vi Dom og Letty leve et roligt familieliv langt væk fra deres kriminelle fortid. Der går dog ikke længe, før de ser sig nødsaget til at samle holdet på ny, for at tage ud på endnu en vigtig mission og vende det idylliske frirum ryggen. Jeg skal ikke forsøge at udrede historien, der selv indenfor seriens spinkle præmisser er usandsynligt tåbelig, men den inkluderer både kampen om verdensherredømmet, en rumrejse, de sædvanlig eksotiske lokations rundt omkring på planeten samt masser af eksplosioner. Kæmpemagneter og de sædvanlige overdimensionerede biler. Og så bliver Dominic pludselig udstyret med en lillebror, som vi aldrig har hørt om før.

Fast & Furious universet har udviklet sig markant gennem tiden, hvor en ellers jordnær krimifortælling om gade ræs og gensidig respekt er transformeret til en form for bil luftakrobatik, der med sine evigt absurde, men altid opfindsomme stuntsekvenser, har formået at servere en underholdende blanding af latter og hovedrysten til det action hungrende publikum.

Det er ikke ret meget, som 9. installation i den populære Fast & Furious franchise gør, for at skille sig ud fra mængden. Fast & Furious 9 har ingen seriøse konsekvenser længere og derfor heller ingenting på spil. Serien lader til for alvor at bukke under for sine egne dumheder, hvor stilen har ændret sig fra noget man kan grine med til noget man griner af. De burde være stoppet for længe siden, men der er desværre en tiende og sidste film i vente, det kan næsten kun blive bedre.
 
Fast Furious 9 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 4K transfer, som er ok behandlet på denne udgivelse, men det ændrer dog ikke på at det er en digitalt opskaleret 2K udgave man får serveret. Når det er sagt er der ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og forstærket i de fleste scener for virkelig at fremhæve alt hvad de eksotiske biler har at tilbyde. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også god hvor der tydelig ses både skægstubbe og ar, og de mange actionsekvenser fremstår forholdsvis klart og tydeligt. Når alt det er sagt så er der kommet flere og flere CGI elementer til som serien har vokset sig stor. Der er dog stadig imponerende actionsekvenser, som gør sit bedste for at forblive originale og overdrevne, men det er efterhånden en desperat affære at overvære. Sammenlignet med blu-ray udgivelsen får man desværre ikke det store ud af HDR og generelt er der ikke den store forskel da 4K udgivelsen som tidligere nævnt er opskaleret.
 
Fast & Furious 9 kommer med et lækkert Dolby Atmos lydspor der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig, dit anlæg skal nok levere rabalder for alle pengene. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden udover den tiltænkte selv ved en høj lydstyrke som jeg bestemt vil anbefale til denne film.
 

Tak til SF Studios / Universal

Anmeldelse skrevet november 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser