Jungle Cruise blu-ray anmeldelse

 
Jungle Cruise blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen


Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave) 
Spilletid: 2 timer & 7 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 4. oktober 2021
Distributør: The Walt Disney Company Nordic.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: action, eventyr
Biografpremiere: 30. juli 2021 Kun vist i få Danske biografer

Instruktør: Jaume Collet-Serra
Manuskript: bl.a. Michael Green, Glenn Ficarra, John Requa
Producer: B.la. Dwayne Johnson, Dany Garcia, Scott Sheldon
Fotograf: Flavio Martínez Labiano
Klip: Joel Negron
Musik: James Newton Howard
 
Skuespiller:
Dwayne Johnson som Frank Wolff
Emily Blunt som Lily Houghton
Jack Whitehall som MacGregor Houghton
Jesse Plemons som Prince Joachim
Edgar Ramírez som Aguirre
 
Beskrivelse:
Junglen er fyldt med både farlige dyr og krybdyr, og alt kan ske, da det labyrintlignende landskab også indeholder et overnaturligt element. Stjernerne Dwayne "The Rock" Johnson og Emily Blunt står i spidsen for Disneys nye adventurefilm, hvor kaptajnen på en mindre flodbåd tager søskendeparret Houghton gennem en eventyrlig jungle i jagten på Livets Træ.
 
Jungle Cruise blu-ray anmeldelse
 
 
Hvad nogle måske ikke ved er at Jungle Cruise filmen er baseret på en over 60 år gammel Disneyland forlystelse, hvori en båd tager en lille gruppe passagerer op ad en flod, hvor de møder en jungle fyldt med farlige dyr og overnaturlige elementer. I løbet af turen beskriver bådens kaptajn de farer der konstant lurer omkring dem alt imens han krydrer historierne med virkelig dårlige jokes. Sidstnævnte noget Disney så sandelig har kopieret og som leveres fremragende af Dwayne Johnson i godt sammenspil med Emily Blunt.

Under 1. verdenskrig rejser Lily Houghton og hendes bror, McGregor til Brasilien for at finde de sagnomspundne månens tårer, som kan blive et stort gennembrud inden for medicin. Undervejs støder de på kaptajnen Frank, en mand der muligvis ikke har helt rent mel i posen, men lover at tage dem ud på Amazonfloden på den livsfarlige ekspedition. Der lurer dog andre fare end junglen, da den grådige, rige tyske prins Joachim også er på jagt efter træet, dog med et helt andet formål for øje end Lily.

Arbejdet med denne film startede helt tilbage i 2015, og der er derfor gået nogle år før den endelige premieredato. Jungle Cruise skulle være vist i biograferne tilbage i 2020 men det satte COVID-19 en effektiv stopper for og filmen blev efterfølgende udgivet på Disney+ sideløbende med biograferne til stor frustration for især sidstnævnte.

Når det er sagt så synes jeg bestemt filmen har været ventetiden værd. Det er blevet til en familievenlig Indiana Jones som klart trækker på Pirates of the Caribien og et hav af andre familieeventyr. Historien er i sig selv derfor let genkendelig og let at gennemskue, men det gør egentlig ikke så meget for den utrolig gode kemi mellem Dwayne Johnson og Emily Blunt som gør at det fungerer og at historien underholder.

At det hele tilmed er produceret af en teknisk dygtig instruktør, en berømt filmkomponist og de bedste computereffekter filmindustrien kan hoste op med, gør at man præsenteres for en fremragende visuel og lydmæssig oplevelse der gør den to timer lange film seværdig stort set hele vejen igennem. Allerede nu er det bekræftet at der kommer en Jungle Cruise 2 og den vil jeg bestemt se frem til ovenpå denne oplevelse.
 
 Jungle Cruise blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer med en fornem dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren og konsekvent. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god hvor den digitale jungle står fornemt og man konsekvent ser masser af detaljer på skuespillerne. Jungle panoramabilleder som pryder filmen får virkelig scenariet til at se indbydende ud. Kontrasten og skarphed er i top og i det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde og i det hele taget spiller en stor rolle i filmen. Det er som man forventer det af en Disney udgivelse.
 
Filmen kommer med et lækkert DTS HD Master Audio 7.1 lydspor. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de mere action prægede scener når filmens helte folder sig ud. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som film som denne jo skal høres på, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas.
 
 

Anmeldelse skrevet oktober 2021.

Tak til The Walt Disney Company Nordic.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser