Gunpowder Milkshake blu-ray anmeldelse

 
Gunpowder Milkshake blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Gunpowder Milkshake blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 time & 54 minutter 
Lyd: DTS HD-MA 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.40:1

Blu-ray udgivelsesdato: 28. oktober 2021
Distributør: SF Studios / Studiocanal
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Action
Biografpremiere: Ikke vist i biograferne

Instruktør: Navot Papushado
Manuskript: Navot Papushado, Ehud Lavski
Producer: bl.a. Ron Halpern, Aharon Keshales, Didier Lupfer
Fotograf: Michael Seresin
Klip: Nicolas De Toth
Musik: Haim Frank Ilfman
 
Skuespiller:
Karen Gillan som Sam
Lena Headey som Scarlet
Carla Gugino som Madeleine
Angela Bassett som Anna May
Michelle Yeoh som Florence
 
Beskrivelse:
Gunpowder Milkshake har et stærkt hold af kvindelige skuespillere, heriblandt Karen Gillan, der spiller Nebula i Guardians of the Galaxy og Avengers: Endgame, og Lene Headley kendt fra Game of Thrones. Filmen handler om Sam, der som 12-årig blev efterladt af sin mor - en professionel snigmorder - hos et hensynsløst forbrydersyndikat, The Firm, som hun arbejdede for. En Netflix eksklusiv produktion hvor vi introduceres for et nyt univers af seje kvindelige action helte og lejemordere.
 
Gunpowder Milkshake blu-ray anmeldelse
 
 
Netflix smider flere og flere penge efter egen produktioner så de har noget unikt materiale at tilbyde som deres konkurrenter ikke kan få fingre i. Når det så kommer til disse egen produktioner, slår Netflix mange gange på tromme for at det er helt nyt og ikke set før, men det ses nu også mange gange at det de disker op med, er en kopi af noget vi har set før. Der er vist ingen tvivl om at John Wick franchisen er blevet utrolig populær og helt sikkert lukrativ for producenten og det ønsker andre selvfølgelig at kopiere inklusiv Netflix. Sidste måned så Kate dagens lys, den var ganske underholdende, men ingen tvivl om hvor inspirationen er kommet fra og tidligere på sommeren udkom Netflixs Gunpowder Milkshake som bestemt også har kigget John Wick over skulderen. Sidstnævnte er nu udkommet på blu-ray og vi har selvfølgelig kigget nærmere på udgivelsen.

Karen Gillan spiller rollen som Sam, der har måtte klare sig selv, siden hun var 12 år, hvor hendes mor Scarlet måtte forlade hende for at overleve. Sam vokser op med Nathan som en slags værge. Hun bliver, ikke overraskende, lejemorder præcis som hendes mor for sammenslutningen The Firm. Da et simpelt job ender i en massakre, ender Sam med at vække et gangsterimperiums vrede og for at gyde olie på vandene, tilbyder The Firm at udlevere Sam til de blodtørstige gangstere. Sammen med pigen Emily, som hun modvilligt har taget til sig, må Sam nu forsøge at finde sin mor og hendes gamle veninder, der driver våbenarsenal forklædt som bibliotek.

Filmen leveres med et drabstal der nærmer sig John Wicks niveau. Dog er denne film noget mere humoristisk og farverig end den noget mere dystre John Wick tilgang. Når det kommer til action sekvenserne leverer filmen i overflod og det serveres med slowmotion, rockmusik og blod. Navot Papushado er instruktøren bag Gunpowder Milkshake, og han forstår altså at skabe action-scener. Det lader til, at alle medvirkende har haft en fest med at lave denne film.

Der er som tidligere nævnt ingen tvivl om hvor inspirationen til denne film er kommet fra og det er på både godt og ondt. Jeg var egentlig langt hen er vejen forholdsvis underholdende, men det er og bliver nogenlunde en standard meter vare man får serveret.
 Gunpowder Milkshake blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 2.40:1 MPEG-4 AVC transfer med en rigtig god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste rigtig god og der kan både anes skrammer, sår samt skudhuller og andre brutaliteter. Billedet er forholdsvist mørkt i store dele af filmen, men detaljerne kan stadig ses og det virker rigtig godt for filmen og bidrager til stemningen at der primært er blevet brugt mørke farver til at underbygge den dystre stemning. Når det er sagt er farverne en anelse forstærket i samtlige scener for ligesom at understrege filmens tone og tilgang. Sammenlignet med at streame filmen får man selvfølgelig gavn af en noget højere bitrate på dette fysiske medie og det har bestemt være til filmens visuelle fordel især de tidligere nævnte sorte farver.
 
Gunpowder Milkshake kommer med et DTS-HD Master Audio 5.1 lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de action fyldte scener. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. De mange action sekvenser i filmen leveres med en utrolig fin mængde detaljer så det føles ægte, her kommer der gang i subwooferen. En rigtig flot lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 

Anmeldelse skrevet oktober 2021.

Tak til SF Studios / Studiocanal

Tilbage til blu-ray anmeldelser