A Quiet Place 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
A Quiet Place 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
A Quiet Place 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 37 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 11. oktober 2021
Distributør: SF Studios / Paramount
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Gyser, Drama
Biograf premiere: 1. juli 2021
 
Instruktør: John Krasinski
Manuskript: John Krasinski
Producere: bl.a. John Krasinski, Michael Bay, Brad Fuller
Fotograf: Polly Morgan
Klip: Michael P. Shawver
Musik: Marco Beltrami
 
Skuespiller:
Emily Blunt som Evelyn Abbott
Cillian Murphy som Emmett
Millicent Simmonds som Regan Abbott
Noah Jupe som Marcus Abbott
John Krasinski som Lee Abbott
 
Beskrivelse: 
Gyserfilmen A Quiet Place 2 er opfølgeren til den populære A Quiet Place fra 2018, hvor verden er blevet invaderet af glubske monstre, som kommer frem og dræber ved selv den mindste lyd. Efter begivenhederne i den første film bevæger Evelyn og hendes børn sig væk fra deres engang trygge hjem med et håb om, at de kan dele deres nyfundne våben mod monstrene med andre overlevende. De uhyggelige bæster udgør dog ikke den eneste trussel i den post-apokalyptiske verden, og spørgsmålet lyder nu, om de mennesker, der er tilbage, overhovedet er værd at redde?
 
A Quiet Place 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
John Krasinski overraskede de fleste med sit gennembrud som instruktør A Quiet Place. En fantastisk effektiv blockbuster spændingsfilm der leverede en imponerende følelsesmæssig slagkraft. Krasinski fortsætter, hvor han slap med A Quiet Place både som instruktør, men også med filmens handling. Filmen blev faktisk lavet ret hurtigt, efter den første film blev en kæmpe succes, og den skulle have haft premiere i biografer verden over for mere end et år siden.

Efter en fantastisk Dag 1-åbningsscene, der på perfekt vis bringer seeren ind i det kaos og den brutalitet, som lokalsamfundet oplever, er vi tilbage på Abbott-familiens gård sekunder efter originalens afslutning. Med nyfunden viden om monstrenes svaghed, drager den traumatiserede familie ud i det faretruende ukendte for at finde andre overlevende. På en nærtliggende stålfabrik møder de familiens ven Emmett (Cillian Murphy), der selv har mistet hele sin familie. Sammen søger de ly dybt under jorden, men det er kun et spørgsmål om tid, før uhyrerne atter finder deres gemmested.

Inspireret af et radiosignal, beslutter Regan sig for at finde radiostationen og udsende højfrekvenslyden fra høreapparatet ud over hele det post-apokalyptiske USA, for at hjælpe befolkningen til at bekæmpe de blodtørstige monstre. En farefuld mission der kræver sine ofre undervejs.

John Krasinski har selv skrevet og instrueret andet kapitel af serien og han viser sig endnu en gang som en yderst kompetent filmskaber. Skuespillet er stadig solidt, særligt fra Emily Blunt og den nye faderfigur i skikkelse af en skægget Cillian Murphy.

A Quiet Place Part II har ganske vist ikke nyhedsværdien som første havde, men den formår at føre konceptet videre på en måde, der føles naturlig og ikke bare som en gentagelse af 1’eren. En yderst værdig opfølger til monster-hittet fra 2018.
 
A Quiet Place 2 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 4K transfer med en rigtig god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og sår samt skrammer virker troværdige. Billedet er forholdsvist mørkt i store dele af filmen, men detaljerne kan stadig ses og det virker utrolig godt for filmen og bidrager til stemningen at der primært er blevet brugt mørke farver. Når det er sagt er farverne holdt i den naturlige stil og er sjældent fremhævede. Kameraet er også holdt i en rolig stil og man slipper i denne film for de meget populære rystende billeder. I det hele taget en rigtig flot billedside hvor selvfølgelig især UHD formatets HDR bidrager til førnævnte detalje så man virkelig føler man får valuta for pengene.
 
 
A Quiet Place kommer med et Dolby Atmos lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen, når den endelig er der, går rent igennem, men ellers er det som tidligere nævnt en film som sætter sin lid til et eminent atmosfærisk lydspor. Der er enkelte action sekvenser i filmen, de bliver leveret med en fin mængde detaljer så det føles ægte, her kommer der gang i subwooferen. En rigtig hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget får lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op for virkelig at høre alle detaljerne.
 
 

Tak til SF Studios / Paramount

Anmeldelse skrevet oktober 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser