The Thing UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Thing UHD 4K blu-ray anmeldelse

The Thing UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
The Thing UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 49 minutter
Lyd: DTS:X
Undertekster: Dansk, Dvensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K2.35:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 20. september 2021
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Gyser
Biograf premiere: 5. november 1982
 
Instruktør: John Carpenter
Manuskript: Bill Lancaster
Producere: bl.a. Wilbur Stark, Lawrence Turman, David Foster
Fotograf: Dean Cundey
Klip: Todd C. Ramsay
Musik: Ennio Morricone
 
Skuespiller:
Kurt Russell som MacReady
Wilford Brimley som Dr. Blair
Keith David som Childs
T.K. Carter som Nauls
David Clennon som Palmer
 
Beskrivelse: 
I vinteren 1982 opdager et hold med tolv forskere på en afsides forskningsstation i Antarktis et rumvæsen, som har ligget begravet i sneen i mere end 100.000 år. Da rumvæsenet vækkes til live terroriserer og infiltrerer det gruppen. The Thing er et klaustrofobisk sci-fi-mareridt hvor et forskerhold på Antarktis med Kurt Russell i spidsen hjemsøges af en alien. Demogorgon-monstret i Stranger Things er desuden stærkt inspireret af The Thing og der ses desuden en plakat fra filmen i Mikes kælder.
 
The Thing UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
John Carpenter var på toppen af sin karriere, da han i 1982 lavede The Thing. En gyser baseret på bogen Who goes there af John W. Campbell Jr., og som allerede var blevet filmatiseret i 1951 under titlen The Thing from Another World. Filmen som fik den danske titel ’Det grusomme udefra’ hører med i samme kategori som Halloween, når vi snakker om mandens allerbedste værker. Det er en film der byder på både et mindeværdigt persongalleri, fremragende special effekter, der stadig virker ligeså skræmmende og chokerende i dag, som de gjorde for næsten 30 år siden.

Handling og plot er som taget ud af et leksikon i almen gyserfilmsopbygning: En flok mænd er udstationeret i et fjernt snelandskab, totalt isoleret fra omverdenen, da et par tilsyneladende rablende vanvittige nordmænd gør deres klodsede entre. Grundet deres øjensynlige inkompetence og potentielle psykopati tøver de amerikanske mænd dog ikke med at henrette skandinaverne. Men hvad skyldtes virkeligt deres åbenlyse frustration og sindssyge? En grusom skabelse fra det ydre rum, synes at være svaret.

Uhyrets klart mest skræmmende egenskab er dens kopipræcise efterligninger af andre skabelser af kød og blod. En evne, der frustrerer forskningsstationens personale, da monsteret ret beset kan være en af dem selv. Deres totale og konstante mistro til hinanden understreges kraftigt i filmens indiskutabelt bedste og mest nervepirrende spændingssekvens, hvor hovedpersonen, MacReady, tester hver enkelt af stationens beboer med en primitiv, men højst virkningsfuld blodprøve.

Filmen blev ikke den store succes i biograferne, men har siden hen fået et fast følge af utroligt dedikerede fans, der langsomt men sikkert bliver større og større i antal. Hvorfor filmen ikke blev den store succes tilbage i 1982, som Universal havde håbet på, er svært at sige helt præcist, men en stor del af skylden ligger helt klart hos E.T., der havde premiere et par dage før The Thing. Folk var bare ikke klar til mødet med et knapt så venligt rumvæsen. Filmen fik siden hen stor succes på video og bliver i dag betragtet som lidt af en kult klassiker og det er fuldt ud fortjent!
 
The Thing UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.35:1 4K transfer med en rigtig god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og sår samt skrammer virker troværdige. Når det kommer til detaljerne på rumvæsenet er disse desuden i højeste kvalitet. Billedet på tidligere udgivelser har været forholdsvis mørke, men i denne nye restaureret 4K master, er der kommet mere farve på billedet. Dette resulterer i mere levende farver og langt flere detaljer i skyggerne end vi hidtil har set. Enkelte farver virker en smule fremhævede, men i det store hele er dette nye transfer klart at foretrække. I det hele taget en rigtig flot billedside hvor selvfølgelig især UHD formatets HDR bidrager til førnævnte detalje så man virkelig føler man får valuta for pengene.
 
 
The Thing kommer med et DTS:X lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende og skræmmende momenter. Dialogen går rent igennem og de mere action prægede sekvenser i filmen, bliver leveret med en fin mængde detaljer så det føles ægte, her kommer der gang i subwooferen. En rigtig flot lydside hvor alle kanaler på anlægget får lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op for virkelig at høre alle detaljerne. Ennio Morricone musik fremstår ydermere skarp og når rulleteksterne kommer og musikken fortsætter kan man ikke lade være med at sidde spændt og vente på det næste chok.
 
 

Tak til SF Studios / Universal

Anmeldelse skrevet september 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser