Black Widow blu-ray anmeldelse

 
Black Widow blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Black Widow blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave) 
Spilletid: 2 timer & 14 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7.1: Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 14.september 2021
Distributør: The Walt Disney Company Nordic.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Sci-fi, action
Biografpremiere: Kun vist i få Danske biografer

Instruktør: Cate Shortland
Manuskript: Eric Pearson, Jac Schaeffer, Ned Benson
Producer: B.la. Zakaria Alaoui, Victoria Alonso, Mitchell Bell
Fotograf: Gabriel Beristain
Klip: Leigh Folsom Boyd, Matthew Schmidt
Musik: Lorne Balfe
 
Skuespiller:
Scarlett Johansson som Natasha Romanoff
Florence Pugh Florence Pugh som Yelena Belova
Rachel Weisz som Melina
David Harbour som Alexei
Ray Winstone som Dreykov
Ever Anderson som Young Natasha
Violet McGraw som Young Yelena
O-T Fagbenle som Mason
William Hurt som Secretary Ross
Olga Kurylenko som Antonia / Taskmaster
 
Beskrivelse:
Marvel filmen Black Widow er en origin historie for superheltinden af samme navn. Vi begynder i 1995 hvor Natasha Romanoff (Black Widow) lever undercover i Ohio, USA, sammen med hendes søster Yelena og forældrene, som er russiske spioner / terrorister. En dag kommer faderen hjem fra arbejde og de får 1 time til at forlade alt og flygte, for S.H.I.E.L.D.’s agenter er kommet på sporet af dem. Efter den højdramatiske flugt til Cuba skilles børnene fra forældrene og de kommer i hver sin russiske Black Widow træningslejr og næste gang vi møder Natasha er i 2016 efter begivenhederne i filmen Captain America: Civil War, hvor Avengers er gået i opløsning. Natasha er gået under jordet i Norges ødemark, men indhentes snart af fortiden og efter et attentatforsøg kommer hun på sporet af sin søster, som hun er blevet adskilt fra. Efter de finder hinanden, får de ikke mange minutter sammen, før de angribes af en flok Black Widows, som er kvindelige snigmordere som dem selv. De to søstre konkluderer, at hvis de for alvor skal blive fri fra fortiden, er de nødt til at finde og dræbe manden bag Black Widows, den vanvittige Dreykov.
 
Black Widow blu-ray anmeldelse
 
 
Black Widow er seneste film i MCU / Marvel universet og det er en hæsblæsende omgang, hvor specielt de første 45 minutter er uafbrudt ultravoldelig og realistisk action, som bringer minder fra det bedste fra f.eks. Bourne-serien. Herefter er det ikke fordi filmen mangler action, men det bliver også lidt mere fjollet med programmerbare grise, Alexeis åbenlyse og kluntede flirteri med Melina og den gigantiske Red Room / Black Widows base, som Dreykov har skjult for alle over skyerne. Om det fjollede islæt er årsagen eller om Black Widow med sine 138 minutter bare er blevet en anelse for lang, skal jeg lade være usagt, men helt på niveau med de seneste Marvel film, er Black Widow ikke, selvom jeg som inkarneret fan af actionfilm som helhed var godt underholdt.

Skuespillerpræstationerne ligger alle i toppen af skalaen, men Scarlett Johansson overstråler selvfølgelig alt og alle med din underspillede charme. Florence Pugh, som spiller Natasjas søster Yelena, gør det udmærket, men besidder ikke den samme udstråling som Scarlett, så det er svært at forestille sig at det bliver lige så godt, hvis hun skal føre Black Widow videre i MCU-universet, nu hvor Scarlett’s figur døde i Avengers Endgame (og Scarlett i øvrigt er røget uklar med Disney).
 
 Black Widow blu-ray anmeldelse

Black Widow på Blu-ray er en førsteklasses udgivelse fra Disney med ekstremt skarpe og detaljerede og farvemættede billeder, hvad enten det er ansigterne på skuespillerne, detaljer på kostumer, eller de enorme settings og locations, hvor de forskellige scener foregår. Sammensmeltningen af levende billeder og CGI er fuldstændig usynlig, mens et forbilledligt godt sortniveau giver god dybde i både de indendørs og udendørs scener og jeg spottede heller ingen synlige komprimeringsfejl eller artefakter. Alt sidder lige i skabet og får hver eneste scene til at virke troværdig og levende.
 
 
Black Widow kommer med et 7.1 DTS-HD Master Audio lydspor, der som ligesom resten af filen er er yderst effektfuldt og potent i filmens mange action- og kampscener. Der er hele tiden gode retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, der er med til at placere os midt i brændpunktet for de intense biljagter og kampscener, og samtidigt er der godt med drøn på subwooferen, selvom man til tider kunne ønske sig det sidste kick. Dialogen fremstår alle steder højtopløst, tydelig og perfekt integreret i lydbilledet.
 
• Filmmaker Introduction Featurette
• Gag Reel (2:54)
• Deleted Scenes (14:11)
• Sisters Gonna Work It Out Featurette (5:24)
• Go Big If You’re Going Home Featurette (8:50)
 

Anmeldelse skrevet september 2021.

Tak til The Walt Disney Company Nordic..

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser