Let him go blu-ray anmeldelse

 
Let him go blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Let him go blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time & 54 minutter 
Lyd: DTS HD Mater Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 13. september 2021
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: thriller, drama
Biografpremiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Thomas Bezucha
Manuskript: Thomas Bezucha
Producer: B.la. Kimi Armstrong Stein, Thomas Bezucha, Kevin Costner
Fotograf: Guy Godfree
Klip: Jeffrey Ford, Meg Reticker
Musik: Michael Giacchino
 
Skuespiller:
Diane Lane som Margaret Blackledge
Kevin Costner som George Blackledge
Kayli Carter som Lorna Blackledge
Ryan Bruce som James Blackledge
Otto Hornung som Jimmy Blackledge
Bram Hornung som Jimmy Blackledge
 
Beskrivelse:
Når bedsteforældre tager sagen i egen hånd...
 
Let him go blu-ray anmeldelse
 
 
Let him go er et Thriller-drama sat i halvtredserne i det sydlige USA, hvor Margaret og George (Diane Lane & Kevin Costner) pludselig mister deres 25 årige søn i en rideulykke. Sønnen er netop blevet gift, og har barn med hustruen Lorna. Efter sønnens tragiske død, bliver Lorna gift igen med den voldelige Donnie Weboy, der mishandler både den lille søn og moderen, og da de pludselig flytter uden at sige farvel til bedsteforældrene, beslutter den stædige og målrettede Margaret sig for at finde frem til familien og overtale Lorna til at barnebarnet må bo hos dem. George ved at Margaret tager sagen i egen hånd uanset hvad, og tager med hende på den lange rejse.

Weboy familien styres i hård hånd af den psykopatiske Blanche Weboy, der spilles genialt af Lesley Manville (another year, Maleficent), og hele sagen udvikler sig uhyggeligt, dramatisk og voldeligt, for Blanche har ikke i sinde at slippe barnebarnet frivilligt, og det hele går rigtig, rigtig galt…

Filmen er et fint og uhyggeligt drama, der skildrer tiden afsindigt flot. Historien gør sig godt i tiden, hvor vi slipper for internet, smartphones og computere, - og i stedet får lov til at synke ned i dramaet, historien, dynamikken i mellem Diane Lane og Kevin Costner og følelsen af at ingen kan høre dem skrige ude på Weboy familiens ranch laaaaaangt ude på landet …. 😬

Det er solid film making, uden nogen store visuelle overraskelser.
 Let him go blu-ray anmeldelse

Filmen præsenteres i 2.39:1 format, og er holdt i støvede farver. Filmens AVC encode er udmærket og jeg bemærkede ikke nogen artefakter, heller ikke i de mørkeste scener. Det er ikke en billedside der vinder priser.
 
 
Lydsiden er stilsikker, med en stilfærdig, krybende score af selveste Michael Giacchino (UP, Star Trek, Star Wars, Ratatouille og mange flere). . Dialogen er fremragende, men mixet er generelt tilbagelænet og front orienteret med en noget livløs dynamik. Alle kanaler motioneres kun sparsomt, og naturligvis mest i filmens mest dramatiske scener. Sjovt nok, leveres lydmixet som DTS MA 7.1. Det virker som om, at filmselskaberne famler i blinde med formaterne, når en nordisk udgivelse af f.eks film som “Retfærdighedens ryttere” eller “Waith of man” kommer med 5.1 DTS på bluray diskene (på trods af at de er mixet i Dolby Atmos) , og et stilfærdigt drama som “Let Him Go” her får et 7.1 lydspor på disken. Det ville sørme være rart, hvis køberne af de fysiske medier altid blev begunstiget med den bedste presentation muligt!
 
Vi får 3 stykker ekstra materiale med Let him go, bestående af en “The Making of” feature, og to mindre features der fokuserer på hovedrolle skuespillerne og instruktøren, Thomas Bezucha, der også er ansvarlig for screenplay der er baseret på en bog.
 
Set/hørt på:
Billede: JVC X7900 projector
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA 7.1 med Neural:X upmix
 

Anmeldelse skrevet september 2021.

Tak til SF Studios / Universal

Tilbage til blu-ray anmeldelser