Wrath of man blu-ray anmeldelse

 
Wrath of man blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Wrath of man blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time & 59 minutter 
Lyd: DTS HD Mater Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 9. september 2021
Distributør: SF Studios / MGM
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: thriller, action
Biografpremiere: 12. maj 2021

Instruktør: Guy Ritchie
Manuskript: Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Marn Davies
Producer: B.la. Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Bill Block, Steven Chasman
Fotograf: Alan Stewart
Klip: James Herbert
Musik: Christopher Benstead
 
Skuespiller:
Jason Statham som H
Holt McCallany som Bullet
Rocci Williams som Hollow Bob
Josh Hartnett som Boy Sweat Dave
Jeffrey Donovan som Jackson
Scott Eastwood som Jan
Andy Garcia som Agent King
 
Beskrivelse:
Guy Richie gør det igen!
 
Wrath of man blu-ray anmeldelse
 
 
Jeg er i den grad fan a Guy Ritchies visuelle stil og ofte asymmetriske, til tider quirky og humoristiske historiefortælling. Wrath of man er en klassisk hævn historie, hvor vores helt, den mystiske “H” (spillet af Guy Ritchie ynglingen Jason Statham) ikke er en helt, men derimod også selv leder et forbrydersyndikat. Da hans søn bliver dræbt, ofrer han alt og dræber sig vej, for at finde de ansvarlige, der er en sofistikeret bande af ex. soldater der vil udføre århundredes største pengetransport røveri. Den mystiske “H” bliver ansat i pengetransport firmaet, med det eneste mål at finde de ansvarlige for mordet på sønnen.

Historien, der er et remake af den franske “Le Convoyeur” (engelsk titel “Cash Truck”) fra 2002, er Guy Ritchies 3 remake (tidligere “Aladdin” og den kiksede “swept away”)

På rollelisten finder ud over den stilsikre Jason Statham også Scott Eastwood (Clint Eastwoods søn), der leverer en iskold præstation som den psykopatiske soldat Jan, og også Jeffrey Donovan i rollen som “jackson” er suveræn som familiefar og leder af ex-soldaterne.

Den visuelle stil er utrolig flot og stilsikker, fortællestilen kan genkendes fra f.eks Quentin Tarantino film som “Kill Bill”. Der er tempo, spænding, ekstrem vold, absurditeter og naturligvis en byge af kitsch one-liners at fornøje sig med. Alle snyder alle og lever dobbeltliv. Wrath of man er klart planløs underholdning til den lidt mere intelligente side, flot udført og aldrig kedelig på trods af sine 2 timers spilletid.
 
 Wrath of man blu-ray anmeldelse

Desværre er Wrath of of man kun distribueret i HD indtil videre, hvilket kan undre, da filmen er lavet færdig med en 4K master, og skudt i 6K. Det visuelle er dog stilsikkert, fed stemning og ingen synlige artefakter på blu ray disken.
 
 
Lydsiden leveres som et DTS HD MA 5.1 spor, hvilket i 2021 burde være en saga blot.

5.1 opsætningen udnyttes dog til bristepunktet med et velkontrolleret men dynamisk mix, med god, klar dialog og masser af motion til subwoofere og surround kanaler. Man SUGES ind i handlingen fra første beat. Filmens pompøse og fede soundtrack er mesterligt leveret af Christopher Benstead, og bringer tankerne på halvfemsernes store thrillere. Christopher er en “næsten-komponist-debutant”, der dog har en lang karriere som musik-editor bag sig, hvor han har arbejdet på mange fantastiske film.

Men hvor er det Dolby Atmos mix i skylder os?
 
Der er desværre intet ekstramateriale at gå i dybden med på denne skrabede nordiske udgivelse. Guy Ritchie og folkene bag det store arbejde må være grædefærdige ved synet.
 
Set/hørt på:
Billede: JVC X7900 projector
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA 5.1 med Neural:X upmix
 

Anmeldelse skrevet september 2021.

Tak til SF Studios / MGM

Tilbage til blu-ray anmeldelser