Luca blu-ray anmeldelse

 
Luca blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Luca blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 time & 35 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7.1 Engelsk, Dolby digital 5.1: Dansk, norsk, finsk, svensk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 6. september 2021
Distributør: The Walt Disney Company Nordic.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Animation, Komedie, eventyr
Biografpremiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Enrico Casarosa
Manuskript: Enrico Casarosa, Jesse Andrews, Simon Stephenson
Producer: Pete Doctor, Kiri Hart, Carrie Hobson
Klip: Catherine Apple, Jason Hudak
Musik: Dan Romer
 
Stemmer (danske i parentes):
Jacob Tremblay som Luca Paguro (Melvin Pedersen)
Jack Dylan Grazer som Alberto Scorfano (Bertil De Lorenzi)
Emma Berman som Giulia Marcovaldo (Idun Mealor Olsen)
Saverio Raimondo som Ercole Visconti (Hadi Ka-Koush)
Maya Rudolph som Daniela Paguro (Pernille Schrøder)
Marco Barricelli som Massimo Marcovaldo (Dejan Čukić)
Jim Gaffigan som Lorenzo Paguro (Bjarne Antonisen)
Peter Sohn som Ciccio (Laurids Skovgaard Andersen)
Sacha Baron Cohen som Onkel Ugo (Omar Marzouk)
Lorenzo Crisci som Guido (Oliver Mads Zhelder Due)
 
Beskrivelse:
Luca er et havvæsen, der lever en kedelig tilværelse som ’fiskehyrde’ på havbunden med sin familie i skjul for menneskene. En dag finder han nogle spændende genstande, som menneskene har tabt og møder her også et andet havvæsen, Alberto, som inden længe lokker Luca op på den forbudte landjord, hvor de på magisk vis forvandles til to italienske drenge. I den lille fiskerby Portorosso på den italienske riviera er de lokale på evig jagt efter havvæsner som dem, men da de to drenge nu ligner mennesker, kan de bevæge sig frit rundt. De forelsker de sig i en rød Vespa, som de bare må eje. De møder også pigen Giulia, som er datter af en lokal fisker og hun fortæller dem om det årlige ’triatlon’ hvor man dyster i disciplinerne svømning, pastaspisning og cykelløb. Vinderen modtager en pengepræmie, som vil give drengene mulighed for at købe en ældre Vespa, som de agter at sætte i stand og rejse verden rundt på. Landsbyens børn terroriseres af den lokale bølle som også har tænkt sig at vinde løbet for 6. gang og samtidigt må drengene passe på ikke at blive våde, for så forvandles de til havvæsner igen og bliver jaget vildt i landsbyen.
 
Endeligt er Lucas forældre kommet til Portorosso for at få deres dreng med hjem, så der er nok af dilemmaer og problemer for de to drenge at holde styr på, som også må tage deres venskab op til revision, da Giulia nu også er en del af gruppen.
 
Luca blu-ray anmeldelse
 
Luca er en smuk og sød animationsfilm fra Disney Pixar i en lidt anderledes ’streg’ end vi er vant til. Figurerne ligner en mellemting mellem noget fra ’Det regner med frikadeller’ og ’Terkel i knibe’ men er stadig meget charmerende og den italienske atmosfære oser så voldsomt ud af skærmen, så man omgående får lyst til en tur sydpå til støvlelandet. Temaerne i Luca er blandt andet venskaber samt rejsen mod at blive voksen og løsrive sig fra sine forældre. Det er alt sammen set før, så derfor kunne man godt have ønsket sig at filmen var lidt sjovere eller havde lidt flere spændingsmomenter. Der mangler også lidt flere scener med de søde og sjove bifigurer til at levere de humoristiske indslag, for Lucas bedstemor og ikke mindst onkel Ugo fra dybhavet er fantastiske bifigurer, men de får for lidt spilletid. Det samme kan siges om Giulias kat, som også er ret morsom.

Hovedrollerne, som Luca og Alberto, er godt castet med stemmerne fra to unge skuespillere med tilpas med italiensk accent, mens Sacha Baron Cohen leverer stemmen til Onkel Ugo. Fælles for alle medvirkende skuespillere er gode og livagtige stemmepræstationer, der giver masser af liv til figurerne og de danske stemmer gør det også fortræffeligt.
 
 Luca blu-ray anmeldelse

Luca på Blu-ray er en utrolig smuk oplevelse, hvor der er i scenerne over vandoverfladen, er så meget knald på primærfarverne at man næsten kunne ønske sig et Phillips tv med Ambilight for at få det fulde udbytte. Under havoverfladen er lyset og dermed farverne naturligt nok mere afdæmpet, men det fungerer også glimrende. Animationerne er helt i top og figurerne bevæger sig smukt glidende, mens billedsiden leveres med en fremragende skarphed og detaljerigdom på teksturer, som yderst livagtigt gengiver det lille italienske fiskerleje og de personer der bor der, omend sidstnævnte er meget karikeret gengivet. Sortniveauet er dejligt dybt, og der var ingen synlige komprimeringsfejl i denne førsteklasses udgivelse fra Disney.
 
Luca udkommer på Blu-ray med et engelsk DTS HD-MA 7.1 og Dolby digitalt 5.1 soundtrack på hhv. dansk, norsk, finsk og svensk, som generelt er gennemført udført, men måske er lidt vel frontorienteret, mens surroundeffekterne er mere afdæmpede og ikke gør meget væsen af sig. I scenerne under vandet er lyden bevidst dæmpet, hvilket er en fin effekt for at definere hvor vi befinder os, mens lyden over vandet modsat går krystalklart igennem. Dialogen fremstår i hele filmen tydeligt og velprioriteret og både de originale og de danske stemmer leveres med stor indlevelse.
 
Ekstramaterialet omfatter slettede scener og et par temafilm:
• Our Italian Inspiration (1080p, 14:21
• Secretly a Sea Monster (1080p, 12:23)
• Best Friends (1080p, 7:15)
• Deleted Scenes (1080p, 30:30 total runtime)
• Trailers (1080p)
 

Anmeldelse skrevet september 2021.

Tak til The Walt Disney Company Nordic..

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser