Space Jam UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Space Jam UHD 4K blu-ray anmeldelse

Space Jam UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
Space Jam UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 28 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk m.kl
Aspect Ration: 4K1.85:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 19. juli 2021
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Komedie, familie, eventyr, animation
Biograf premiere: 7. februar 1997
 
Instruktør: Joe Pytka
Manuskript: Leo Benvenuti, Steve Rudnick, Timothy Harris, Herschel Weingrod
Producere: bl.a. Allison Abbate, Dino Athanassiou, Dennis Edwards, Ivan Reitman
Fotograf: Michael Chapman
Klip: Sheldon Kahn
Musik: James Newton Howard
 
Skuespiller:
Michael Jordan som Michael Jordan
Wayne Knight som Stan Podolak
Bill Murray som Bill Murray
Billy West som Bugs Bunny / Elmer Fudd (stemme)
Dee Bradley Baker som Daffy Duck / Tazmanian Devil / Bull (stemme)
Danny DeVito som Swackhammer (stemme)
Bob Bergen som Bertie / Hubie / Marvin the Martian / Porky Pig / Tweety (stemme)
Bill Farmer som Sylvester / Yosemite Sam / Foghorn Leghorn (stemme)
June Foray som Granny (stemme)
 
Beskrivelse: 
1996 klassikeren Space Jam har fået en helkrops plastikoperation!
 
Space Jam UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Space Jam fra 1996 er en skelsættende film, der tog og kombinerede real billeder med Warner Brothers Looney Tunes universet. Det var ikke første gang det er blevet gjort, men det er første gang det blev et hit. Datidens helt store NBA basketball stjerne Michael Jordan bliver headhuntet af Looney Tunes, der står overfor at blive gjort til slaver af den onde gangster swackhammer (Danny Devito lægger stemme til) fra rummet…. Kun en basketball kamp skal afgøre deres skæbne.

Den gennemførte restaurering af Space Jam fra 1996 kommer naturligvis til markedet af en grund, - nemlig premieren på Space Jam - a new legacy der er i biograferne lige nu.

Space jam er et fantastisk gensyn, med skuespillere som Bill Murray, Wayne Knight, en meget ung Theresa Randle og naturligvis et halvt NBA hold, der gør en ganske tilforladelig og herligt selvironisk præstation.

Space Jam holder stadigvæk, og er en ufarlig underholdning for børn i alle aldre, med tryk på “børn”.

Jeg vil ikke tøve med at kalde filmen et kærlighedsbrev til Looney Tunes, det var et fedt gensyn - og det kan godt være at jeg ikke venter 25 år med at se den igen, med denne disk i samlingen.

Det eneste problem er, at du skal til at forklare familiens yngre poder hvem Michael Jordan, Charles Barkley, Patrick Ewing, Larry Johnson, Vlade Divac, Shawn Bradley og Tyrone Bogues (den laveste NBA spiller nogensinde med sine 160 cm) er…..
 
Space Jam UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Jeg forventede det værste med Space Jam på UHD disk, eftersom at den tidligere Bluray nærmest lignede en upscale af en DVD… MEN.. HVILKEN POSITIV OVERRASKELSE!!

Space Jam på denne UHD disk står helt fantastisk, i en clean, farvemættet, virkelig dygtigt lavet restaurering. Faktisk er det svært at tro, at filmen er produceret i 1995, med de mange effekter, der med datidens computere har været en gigantisk opgave. Andre effekt tunge film fra perioden, lider typisk under det med lavere kvalitet til følge, - men her er det som at se filmen født på ny, med en tydelige forbedring af alle parametre, inkl opløsning. Der er ganske enkelt blevet lagt et stort, kærligt arbejde i at lave en definitiv version af filmen, og resultatet er en oplevelse der kan måle sig med det bedste. Godt gået, Warner Bros!
 
 
Lydsiden er også et af de bedste Dolby ATMOS remixes jeg har hørt. Her er masser af aktivitet, god, cinematisk dynamik og virkelig udpræget brug af atmos kanalerne over dit hovede. Der er ikke blevet sprunget over hvor gærdet er lavest her, og Space Jam står utrolig flot lydmæssigt i dette nye mix der skaber en medrivende oplevelse. Eneste problem er, at nu ved vi hvor godt det kan gøres når I gider, Warner! :-)
 
UHD Disken har intet ekstramateriale ud over et kommentarspor, men blu ray disken er den tidligere release, der indeholder diverse ekstra materiale, herunder et par musikvideoer og featuretten “Jammin with bugs bunny and Michael Jordan”.
 
Set/hørt på:

Billede: LG 77” CX OLED TV
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: Dolby ATMOS.
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet juli 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser