The Croods A new age UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Croods A new age UHD 4K blu-ray anmeldelse

The Croods A new age UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
The Croods A new age UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 35 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk.
Aspect Ration: 4K2.35:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: juni 2021
Distributør: SF Studios / universal
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Komedie, familie, drama, eventyr
Biograf premiere: 3. december 2020
 
Instruktør: Joel Crawford
Manuskript: Kevin Hageman,Dan Hageman,Paul Fisher,Bob Logan
Producere: bl.a. Art Bidwell,Sean Cole,Sara Elenen,John Geller
Klip: James Ryan
Musik: Mark Mothersbaugh
 
Skuespiller som ligger stemme til:
Nicolas Cage som Grug
Emma Stone som Eep
Ryan Reynolds som Guy
Catherine Keener som Ugga
Cloris Leachman som Gran
Clark Duke som Thunk
Leslie Mann som Hope Betterman
Peter Dinklage som Phil Betterman
 
Beskrivelse: 
The Croods er bedre end nogensinde. Skæg & intelligent fortsættelse i en super præsentation.
 
The Croods A new age UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Stenalder Familien Croods er en herlig samling originaler på forskellige stadier af den menneskelige udvikling. For seere, har set “The Croods” fra 2013 er man straks tilbage hvor man slap, hvor familien stadig på udkig efter et sted at slå sig ned efter de katastrofale begivenheder, fører den overbeskyttende forhistoriske patriark, Grug, sin familie til det “store ukendte”.

Hule pigen Eep og menneskedrengen Guy har spirende romantik og da Grug opdager en ny verden indkranset af høje mure, der indeholder alt, hvad de kan drømme om. Denne verden er imidlertid befolket af de væsentlig mere udviklede folk, “the bettermans” bestående af Phil, Hope og deres datter Dawn, der ikke alene lever helt anderledes, men også er samme race som Guy. Det er en historie om ung kærlighed, udfordringen ved forandringer, kampen mod en fælles fjende og i virkeligheden en nabostrid af de helt store med iboende store kulturelle forskelle. Hvor the Croods “sover i bunke”, tror the bettermans på individualitet og er overlegne teknologisk.

Dreamworks pictures balancerer i fortælling og humor ekstremt intelligent i den politiske korrekthed, der er blevet så svær at navigere i for filmskabere. De formår at klaske til den, samtidig med at de aldrig går over grænsen. Filmen indeholder masser af overraskelser, og nogle ekstremt morsomme karakterer som man ikke kan undgå at holde af. Den danske version af filmen leverer i øvrigt fremragende skuespiller præstationer, hvor Lars Brygmann fortjener ekstra ros for sin gennemført geniale fremstilling af Phil Betterman (Finn Bedrested), der er den vildeste Hipster-metroseksuelle-manipulator type.

Jeg var glimrende underholdt at denne skønne animationsfilm, der bød på substans, familie varme og et par rigtig, rigtig gode grin.

Filmen er i biografen samtidig med at vi ser den på Nordisk UHD, grundet en vanskelig premiere under corona.
 
The Croods A new age UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
The Croods - A New Age præsenteres i og står fuldstændig fantastisk på denne nordiske UHD disk, med utrolige farver og opløsning. UHD disken er i direkte sammenligning med Bluray disken et stort løft, hvor man kan se tydelig kvalitetsforskel. Masser af “pang” og “Zing” i farver og kontrast. Klart en god AV reference præsentation.
 
 
Både UHD og BD disken indeholder Dolby Atmos lydsporet og tilmed også den danske version i Dolby Atmos (dog kun i Dolby Digital Plus opløsning). Sådan skal den slags bare gøres.Det engelske lydspor har et fremragende lydarbejde af legenden Randy Thom, der blandt utallige film har alt lige fra Forrest Gump, The Revenant, og de lydmæssigt fremragende “how to train your dragon” film til hans navn. Lydmixet vi får leveret på disken lider desværre lidt under “soundbar syndromet”, med MEGET højt mixet dialog, og ofte underspillet musik, selv når der virkelig er plads til at slippe tøjlerne. Det er ærgerligt, og kan godt tage toppen af et ellers fremragende og detaljeret lyd arbejde. Jeg endte med at dæmpe center kanalen 6 db, og fik på den måde en mere tålelig balance. Sjovt, nok var det ikke nær så udtalt et problem i den fremragende danske versionering.
 
 - Family Movie Night: Little Red Bronana Bread tid 3:39
- Dear Diary: World's First Pranks tid 2:54
- How to Draw: Caveman Style tid 29:05
- Deleted Scenes tid 23:07
- Stone Age Snack Attack tid 5:52
- The Croods' Family Album tid 8:24
- Gag reel tid 1.51
 

Tak til SF Studios / Universal

Anmeldelse skrevet juli 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser