Last Action Hero UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Last Action Hero UHD 4K blu-ray anmeldelse

Last Action Hero UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
Last Action Hero UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 10 minutter
Lyd: Dolby Atmos (TrueHD)
Undertekster: Dansk, svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, m.fl
Aspect Ration: 4K2.39:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 31. maj 2021
Distributør: SF Studios
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action, komedie
Biograf premiere: 15. oktober 1993
 
Instruktør: John McTiernan
Manuskript: Zak Penn,Adam Leff,Shane Black,David Arnott
Producere: bl.a. Robert H. Lemer,John McTiernan,Neal Nordlinger
Fotograf: Dean Semler
Klip: Richard A. Harris,John Wright
Musik: Michael Kamen
 
Skuespiller:
Arnold Schwarzenegger som Jack Slater
F. Murray Abraham som John Practice
Art Carney som Frank
Charles Dance som Benedict
Frank McRae som Dekker
Tom Noonan som Ripper
Robert Prosky som Ian McKellen som Death (as Sir Ian McKellan)
 
Beskrivelse: 
En undervurderet spoof af actionfilm og deres klichéer, tager hævn på UHD Bluray!

Last Action Hero UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Last Action Hero er sandsynligvis ikke er gjort før og nok heller ikke siden. Den blev dårligt modtaget i 1993, nok fordi publikum forventede en tankeløs Rambo- eller Terminator-film, men fik i stedet en dybt original satire for børn i alle aldre, der hylder filmens herlige verden på en meget unik og underholdende måde.

I centeret af historien er knægten Daniel Madigan. Han bor alene med hans mor, og flygter ind i filmens verden, hvor han især dyrker hans store actionhelt “Jack Slater” (Arnold Schwarzenegger) , der i den skønneste karikerede stil tager gas på sig selv som en storladen, naiv actionhelt. Da en magisk billet hiver Daniel ind i filmen “Jack Slater IV”, entrerer han en helt anden dimension hvor han observerer alle film klicheerne på tætteste hold. I denne verden findes der ikke en eneste u-attraktiv kvinde, de onde vinder aldrig, og Jack Slater er usårlig. Da en af “de onde” får fingre i den magiske billet og finder ud af at “de onde” kan vinde i den VIRKELIGE dimension, begynder en hæsblæsende action historie i mellem film og virkelighed, hvor Daniel må lære Jack Slater om den virkelige verden. Der er en masse virkelig sjove cameos fra tiden, der typisk dukker op på politistationen og enhver tænkelig action film kliche tages til kanten.

Den emotionelle substans leveres i forholdet mellem “Jack Slater” og Daniel Madigan der udvikler sig til et far / søn forhold, hvor man konstant er i tvivl om hvem der er far.

Dette er en original og genial satire, en spoof af actionfilm og deres klichéer fanget i tiden den kom fra. Yderst underholdende!

På rollelisten er det ud over Arnold værd at fremhæve Charles Dance (tywin lannister i Game of Thones, djævelen i “Golden Child” m.fl) , der leverer en herligt spydig og udspekuleret præstation som den onde højre hånd “benedict”.
 
Last Action Hero UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Last action hero har fået en remaster i 2021 med en ny 4K intermediate fra den oprindelige 35 mm. Det er en løft fra den meget mørke bluray, men dog er det ikke en gigantisk forbedring. Selve filmen generelt ret inkonsistent i lys og belysning, der meget af tiden nærmest ligner naturligt lys. Farvepaletten er lidt støvet med generelt ikke særligt saturerede farver. Der er dog ganske opløftende scener med mere “pop” , men det er tydeligt at man generelt har været forsigtige, da det virker som om at filmen har en del støj. Alt i alt er det en OK præsentation, og UHD disken giver en klar visuel forbedring både i opløsning og grade, der dog ikke sender dig til AV himlen.
 
 
UHD disken kommer med lyden pakket i Dolby Atmos. Det lyder som om der stort set kun er tale om et upmix. Lyden på UHD disken virker mere åben og luftig, men mixet er ret “front-tungt” uden den vildeste LFE action. Der er til gengæld udmærket og naturlig taleforståelighed. I præsentationen til en helt ny generation af denne tidsløse historie, kan det ærge at man ikke er gået all-in med en helt ny, opfrisket lydside til last action hero.
 
UHD disken indeholder en fin featurette om tilblivelsen af filmen med diverse interviews. Herudover er der en musikvideo med AC/DC, nogle alternative/slettede scener og et informativt kommentarspor med instruktør John McTiernan (manden med hits som “Predator” og evergreen filmen “Die Hard” på samvittigheden!).

Der er ingen ekstra materialer på blu ray disken.
 
Set/hørt på:
Billede: LG 77” CX OLED TV
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: Dolby Atmos
 

Tak til SF Studios / Sony

Anmeldelse skrevet maj 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser