Big Fish UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Big Fish UHD 4K blu-ray anmeldelse

Big Fish UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Big Fish UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 5 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, svensk, Norsk, Finsk
Resolution: Native 4K (2160p)
Aspect Ratio: 4K1.85:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 3. maj 2021
Distributør: SF Studios / Sony Columbia Pictures
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Drama, Eventyr
Biograf premiere: 16. april 2004
 
Instruktør: Tim Burton
Manuskript: Daniel Wallace, John August
Producere: bl.a. Bruce Cohen, Katterli Frauenfelder, Dan Jinks
Fotograf: Philippe Rousselot
Klip: Chris Lebenzon
Musik: Danny Elfman
 
Skuespiller:
Ewan McGregor som Edward Bloom - ung
Albert Finney som Edward Bloom - voksen
Billy Crudup som William Bloom
Jessica Lange som Sandra Bloom - voksen
Helena Bonham Carter som Jenny - ung
Alison Lohman som Sandra Bloom - ung
Robert Guillaume som Dr. Bennett - voksen
Marion Cotillard som Josephine Bloom
 
Beskrivelse: 
Filmen Big Fish er en klassisk Tim Burton film med farverige, skæve og overnaturlige eksistenser og steder, samt en god portion underspillet humor. I denne remasterede 4K genudgivelse møder vi William Bloom, som er taget hjem til barndomshjemmet for at besøge sin far Edward på dødslejet. På grund af faderens irriterende evne til altid at stjæle rampelyset på de mest ubelejlige tidspunkter med hans eventyrlige, men omfattende løgnehistorier, er der gået flere år siden de sidst har været sammen. Men nu har William sat sig for at dykke ind bag historierne for at finde ud af hvem hans far i virkeligheden er, inden det er for sent. Hermed kommer vi med på en eventyrlig rejse gennem faderens liv i grænselandet mellem fantasi og virkelighed.

Big Fish UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Big Fish er et eventyr for voksne fortalt med stor charme og med en god og rørende morale. Selvom filmen kun er fra 2004 føles den mindst 20 år ældre med sine farvemættede scenarier, hvor solen altid skinner og den klicheagtige fremstilling af personerne i faderens fortællinger, som udgør størstedelen af spilletiden. Det er derfor ikke en film med det store drama eller spænding, men mere en hyggelig, lidt gammeldags film, hvor man kan smile lidt over instruktøren og manuskriptforfatterens opfindsomhed undervejs.

Det farverige persongalleri spilles fortræffeligt af alle de medvirkende skuespillere, hvor Ewan McGregor i hovedrollen som den unge Edward, skal fremhæves, mens Billy Crudup spiller overbevisende som sønnen William. I filmen medvirker desuden en perlerække af kendte skuespillere som Jessica Lange, Danny DeVito, Steve Buschemi, Helena Bonham Carter, Albert Finney, Robert Guillaume, Marion Cotillard m.fl.
 
Big Fish UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Billedsiden på denne 4K udgivelse af Big Fish er desværre ikke helt i top efter min mening. Man har valgt et naturligt, men lettere grainy look til filmen, mens andre scener, der foregår i fortiden, får et lidt blødt skær. Dette er helt sikkert et bevidst valg fra instruktørens side, men det gør at filmen ikke får det løft i billedkvalitet målt på skarphed, som man forventer af en 4K udgivelse. Til gengæld nyder den eventyrlige film godt af det nye HDR farvespektrum, hvor både de farvemæssigt intense eller de mere afdæmpede scener fremstår optimalt og med en stor dybde i billedet. Sortniveauet i de mørkere scener er forbilledligt dybt og uden synlig komprimering, så selvom det lidt grynede look trækker ned, er Big Fish på UHD stadig en flot udgivelse fra Sony.
 
 
Soundtracket til denne UHD udgivelse af Big Fish er også blevet opgraderet til Dolby Atmos, men filmen gør dog kun brug af Atmos effekterne sporadisk. Alligevel føles det nymixede lydspor gennemarbejdet og fyldigt med gode atmosfæreskabende baggrundslyde og suppleret med et dejligt soundtrack komponeret af Danny Elfman. Dialogen er velprioriteret og fremstår klart og centreret i lydbilledet.
 
• Tim Burton audio commentary
• The Character’s Journey
• The Filmmakers’ Path
• Original Cast Interviews & Behind the Scenes
• Easter Eggs
• Theatrical Trailer
 

Tak til SF Studios / Sony Columbia Pictures

Anmeldelse skrevet maj 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser