The Marksman dvd anmeldelse

 
The Marksman dvd anmeldelse
 
The Marksman dvd anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

The Marksman dvd anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time & 43 minutter 
Lyd: Dolby digital 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 20. april 2021
Distributør: SF Studios
Antal disk: 1 = dvd

Genre: Action, Thriller
Biografpremiere:Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Robert Lorenz
Manuskript: Robert Lorenz, Chris Charles, Danny Kravitz
Producer: bl.a. Robert Lorenz, Warren Goz, Mark Williams
Fotograf: Mark Patten
Klip: Luis Carballar
Musik: Sean Callery
 
Skuespiller:
Liam Neeson som Jim
Jacob Perez som Miguel
Katheryn Winnick som Sarah
Antonio Leyba som Rigo
Juan Pablo Raba som Mauricio
 
Beskrivelse:
Ranchejeren Jim, som har en fortid inden for marinekorpset, bor tæt ved den mexicanske grænse. Da han redder en dreng på flugt fra et narkokartel, begiver det umage par sig ud på en dødelig jagt gennem USA.
 
The Marksman dvd anmeldelse
 
 
På trods af de mange actionfilm i efteråret af sin karriere, er Liam Neeson i de seneste år begyndt at tage/få roller der er hans alder tilsvarende. Så yndefuldt, at han endelig er blevet nærmest sammenlignelig med selveste Clint Eastwood. I The Marksman udstråler Neeson den slags forvitret melankoli som er kendetegnende Eastwood i sine senere film såsom Unforgiven. Instruktøren og medforfatteren Robert Lorenz er selv en mangeårig assisterende instruktør og producer for Eastwood. Han instruerede også Trouble With the Curve, hvori Eastwood medvirkede. Clinten selv har en cameo optræden i The Marksman, via en af hans ældre film, der vises på et motel værelse TV. Når sandheden skal frem, er det meget lettere at forestille sig Eastwood i denne film, end det er Neeson, hvis irske akavede facon ikke helt passer til denne del af en gråsprængt Arizona rancher.

I The Marksmam spiller Liam Neeson ranchejeren Jim Hanson, en tidligere marinesoldat bosat i Naco, Arizona i en spytklatsafstand af hegnet til den mexicanske grænse. Det betyder, at han har mulighed for ringe til de lokale myndigheder, når han ser en ny flok illegale indvandrere på vej ind i landet. Hanson er dog ikke total fanatiker som man ser det i nogle film, hvor amerikanske statsborgere bosat ved grænsen, selv jagter de illegale. Tværtimod tilbyder han vand til de efternølere, der er efterladt for at klare sig selv efter den nådesløse krydsning. Der skal derfor ikke sås tvivl om hans lovlydighed.

Man har en valid mistanke om, at Jim sandsynligvis ville foretrække at være alene på sin ranch og surmule med sin hund, Jackson. Hans kone er for nylig gået bort efter en lang og brutal sygdom og hans datter Sarah arbejder for grænsepatruljen. Der opstår dog et i problem i idyllen, da den unge mexicanske dreng Miguel løber ud foran Hansons støvede blå Ford pickup. Miguels mor er ikke langt bag ham. De har en flok kartelmordere i hælene og det uundgåelige sker. Det kommer til en skududveksling mellem Hansons og kartellet, som resulterer i moderen død. Hanson er Miguels umiddelbare eneste hjælp i dette fremmede land og det er morderens døende ønske, at få drengen til sin familie i Chicago. Godt hjulpet på vej af en taske fyldt med narkopenge på hans forsæde og en dårlig samvittighed, påtager Hanson sig opgaven. Han har dog kartellet lige i hælene så den gamle marinesoldat må børste sine egenskaber af og få afsluttet hvad han startede.
 

Anmeldelse skrevet april 2021.

Tak til SF Studios

Tilbage til dvd anmeldelser