The King of Staten Island dvd anmeldelse

 
The King of Staten Island dvd anmeldelse
 
The King of Staten Island dvd anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

The King of Staten Island dvd anmeldelse

Zone B
Spilletid: 2 timer & 12 minutter 
Lyd: Dolby digital 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. april 2021
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 1 = dvd

Genre: Drama, komedie
Biografpremiere:10. september 2020

Instruktør: Judd Apatow
Manuskript: Judd Apatow, Pete Davidson
Producer: Judd Apatow, Michael Bederman, Pete Davidson
Fotograf: Robert Elswit
Klip: Jay Cassidy, William Kerr, Brian Scott Olds
Musik: Michael Andrews
 
Skuespiller:
Pete Davidson som Scott Carlin
Bel Powley som Kelsey
Ricky Velez som Oscar
Lou Wilson som Richie
Moises Arias som Igor
Carly Aquilino som Tara
Marisa Tomei som Margie Carlin
Maude Apatow som Claire Carlin
Pauline Chalamet som Joanne
 
Beskrivelse:
The King of Staten Island indledes med, at hovedpersonen Scott drøner ud af motorvejen med lukkede øjne, hvorefter han fortryder og forsøger at styre bilen i land uden for mange buler. Dermed er scenen sat til den hjertevarme komedie, hvor vi følger 24-årige Scott, som stadig bor hjemme ved sin mor og lillesøster, som er på vej til college. Scott fordriver tiden på den provinsielle ø Staten Island (der ligger en kort sejltur væk fra Manhattan, New York) med at ryge hash sammen med vennerne, mens han drømmer om at åbne en tatoveringssalon kombineret med en restaurant og øver sine tatoveringsskills på vennerne, hvis de ellers tør. Scotts far, som var brandmand, omkom under tjeneste for 17 år siden, men har efterladt et stort tomrum i den lille familie. Da hans mor, som nu har fået en ny kæreste, er ved at få nok af Scotts dagdriverliv, forsøger hun at få ham videre i livet ved at skaffe ham et tjenerjob på hans onkels restaurant, samt ved simpelthen at smide ham ud hjemmefra. I desperation for at finde et sted at bo ender Scott nede på mandskabssovesalen på den lokale brandstation, hvor også moderens nye kæreste arbejder. Det åbner døre både til faderens fortid samt en mulighed for at Scott kan finde en retning for hans liv.
 
The King of Staten Island dvd anmeldelse
 
 
The King of Staten Island er en skøn feel good film med en sjov og vittig dialog samt fyldt til randen med masser af dejlig underspillet humor, som den respektløse og åbenmundede Scott er hovedleverandør af. Samtidigt har filmen en mørk undertone med traumet omkring faderens død samt den retningsløse og trøstesløse hverdag, som Scotts befinder sig i, hvilket gør at man involverer sig mere i personerne, fremfor hvis det var ren komedie. Det farverige persongalleri spilles fortræffeligt af alle de medvirkende skuespillere, hvor selvfølgelig Pete Davidson i hovedrollen som Scott og Marisa Tomei i rollen som hans elskelige mor, bør fremhæves, mens masser af kendte skuespillere fra andre film og serier har mindre roller.

The King of Staten Island er instrueret af Judd Apatow, som også står bag komedierne The 40-Year-Old Virgin, Knocked Up, Trainwreck m.fl. Han har også skrevet manuskriptet sammen med hovedrolleindehaveren Pete Davidsen, hvis personlige historie har i øvrigt givet inspiration til filmen.

Billedsiden på denne dvd-udgave af The King of Staten Island er ikke noget at skrive hjem om, men når man opsluges af historien, glemmer man lidt at det hele ikke står lige så skarpt, som man er vant til. Lydsiden fungerer udmærket og dialogen fremstår i alle scener klart og tydeligt og centreret i lydbilledet.

På dvd-udgaven var der desværre ikke plads til lige så meget ekstramateriale, som på blu-ray udgaven, og for en gang skyld havde jeg denne gang lyst til at se mere til det sjove persongalleri, men lidt var der dog plads til:
 
• Alternate Endings (Which Didn't Work) (720p)
• Deleted Scenes (720p, 15:34)
• Gag Reel (720p, 5:53)
• Audio Commentary: Judd Apatow og Pete Davidson

Anmeldelse skrevet april 2021.

Tak til SF Studios / Universal

Tilbage til dvd anmeldelser