Monster Hunter UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Monster Hunter UHD 4K blu-ray anmeldelse

Monster Hunter UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Monster Hunter UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 43 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K2.39:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 29. marts 2021
Distributør: SF Studios / Sony piture home entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action, Eventyr
Biograf premiere: Ikke vist i de Danske biografer
 
Instruktør: Paul W.S. Anderson
Manuskript: Paul W.S. Anderson, Kaname Fujioka
Producere: bl.a. Paul W.S. Anderson, Dennis Berardi
Fotograf: Glen MacPherson
Klip: Doobie White
Musik: Paul Haslinger
 
Skuespiller:
Milla Jovovich som Artemis
Tony Jaa som Hunter
Ron Perlman som The Admiral
T.I. som Lincoln
Diego Boneta som Marshall
Meagan Good som Dash
Josh Helman som Steeler
 
Beskrivelse: 
Filmen Monster Hunter er baseret på konsolspillet af samme navn. En gruppe FN-soldater ledet af kaptajn Artemis (Milla Jovovich) er på patrulje i ørkenen og fanges i en gigantisk sandstorm i deres to køretøjer. Det viser sig dog ikke at være en normal sandstorm, for den transporterer dem til en parallel verden, bevogtet af nogle gigantiske monstre, som har i sinde at æde eller dræbe alt og alle der kommer forbi. Det første monster soldaterne møder, er et gigantisk hornet bæst, der bevæger sig under sandet, som var det et hav. Størstedelen af soldaterne når i sikkerhed under nogle klipper, hvor den næste fjende venter: En kæmpeflok af gigantiske edderkopper. Gruppen splittes op og kaptajn Artemis fanges af edderkopperne. Da hun kommer til sig selv og undslipper sin puppe og flere monsteredderkopper, render hun ind i Hunter (Tony Jaa) en lokal kriger der har fundet sine egne primitive metoder til at bekæmpe monstrene. Efter en del magtkampe finder Artemis og Hunter ud af at deres eneste chance for at overleve og undslippe denne mareridtsagtige verden, er hvis de forener deres evner og kræfter mod monstrene.
 
Monster Hunter UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Monster Hunter er en ny film af ægteparret Milla Jovovich og Paul W.S. Anderson, som også står bag Resident Evil filmene, baseret på Capcom spilserien af samme navn. Som med de fleste filmatiseringer af spil skal man ikke have de største forventninger når man sætter sig i sofaen for at se Monster Hunter, men Monster Hunter overrasker til dels til den positive side. Den første 2/3 af filmen, hvor vi følger kaptajn Artemis’ kamp for at overleve på den mystiske planet, hendes møde med Hunter og hvordan de bliver allierede i kampen mod monstrene er faktisk ok, måske mest fordi billedsiden er så forbandet flot. Derefter udvides persongalleriet med The Admiral (Ron Pearlman), nye monstre og en kat, som fungerer som kok og er på størrelse med et menneske. Sidstnævnte er tydeligt vis en del af spillets univers, men set udefra er det for langt ude og den mindste rest af seriøsitet fordamper sporløst og det trækker helhedsindtrykket ned. Skuespilpræstationer er ikke det man køber en film som denne for, men for størsteparten er de godkendte og ikke irriterende overspillede. Den ene kamp- og actionscene afløser den anden og er fantastisk flotte og veludførte mens de virkelige ’hovedpersoner’, dvs. monstrene, er så gennemført og fotorealistisk lavet at de smelter perfekt ind i de øde landskaber filmet on location i Afrika.
 
Monster Hunter UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Medmindre man er fan af spillet, er begrundelsen for at anskaffe sig Monster Hunter på 4K UHD disk helt sikkert billed- og lydsiden, for her får man virkelig fuld valuta for alle pengene. Den højere opløsning på UHD disken giver billedsiden et kraftigt løft med en højere klarhed og detaljerigdom, som giver en utrolig dybde i billedet og som f.eks. gør udsigten over de øde landskaber ganske storslået. Detaljerne på CGI-monstrene giver dem en stoflighed, som i kombination med deres flydende bevægelser gør dem meget naturtro, mens detaljer på ansigter, uniformer mv. fremstår knivskarpt. HDR bidrager med at udvide farvespektret betydeligt, så det både føles mere nuanceret og naturligt, mens detaljer, som monstrets røde øjne, eksplosioner eller fakler i mørket fremstår med en utrolig glød. Sortniveauet i de mørkere scener i f.eks. edderkoppehulerne er forbilledligt dybt og uden synlig komprimering, Billedsiden af Monster Hunter er en førsteklasses udgivelse fra Sony og oplagt demomateriale for et seriøst 4K UHD set up.
 
 
Dolby Atmos soundtracket til denne UHD udgivelse af Monster Hunter fremstår både detaljeret og dynamisk, med fuld gas på lydeffekterne, med masser af panoreringer i alle kanaler samt god brug af subwooferen blandt andet ved de mange eksplosioner. Atmos effekterne bidrager til at placere os i centrum for de forrygende actionscener eller giver en naturtro rungende effekt når vi befinder os i edderkoppehulen. Dialogen er velprioriteret og går klart i gennem, også i actionscenerne. Monster Hunter er således også på lydsiden klart anbefalelsesværdig, som demo materiale for en hjemmebiograf der understøtter Dolby Atmos formatet.
 
• The Monster Hunters (1080p, 7:51)
• For the Players Game to Screen (1080p, 6:40)
• Monstrous Arsenal (1080p, 5:02):
• Deleted Scenes (1080p)
• Previews (2160p/HDR, 2:33): Ghostbusters: Afterlife.
 

Tak til SF Studios / Sony piture home entertainment

Anmeldelse skrevet april 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser