The Undoing sæson 1 blu-ray anmeldelse

 
The Undoing sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
The Undoing sæson 1 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

The Undoing sæson 1 blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave) 
Spilletid: 335 minutter 6 episoder
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, engelsk
Aspect Ration: 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 22. marts 2021
Distributør: SF Studios / HBO
Antal disk: 2 = Blu-ray

Genre: Krimi, Drama, Mysterie

Instruktør: Susanne Bier
Manuskript: David E. Kelley
Producer: B.la. Molly Allen,Celia D. Costas,Deb Dyer,Stephen Garrett
Klip: Ben Lester
Fotograf: Anthony Dod Mantle
Musik: Evgueni Galperine, Sacha Galperine
 
Skuespiller:
Nicole Kidman som Grace Fraser
Hugh Grant som Jonathan Fraser
Edgar Ramírez som Detective Joe Mendoza
Noah Jupe som Henry Fraser
Lily Rabe som Sylvia Steineitz
Matilda De Angelis som Elena Alves
 
Beskrivelse:
Er man til krimiserier hvor man konstant rives rundt i manegen med det ene plot twist efter det andet, så har Susanne Bier begået en fremragende en af slagsen der nu kan træde ud af HBO kvalitetens skygge og blive nydt fuldt ud i lækker kvalitet på Bluray. Ja tak!
 
The Undoing sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
 
Grace (Nicole Kidman) og hendes charmerende mand Jonathan (Hugh Grant) lever et privilegeret liv på Manhattan, med deres skønne søn Henry spillet af den geniale Noah Lupe (Honey Boy, a Quiet Place m.fl).

Henry går på en af byens elite privatskoler.Alt er perfekt, indtil en dag hvor far er på rejse, men på mystisk vis har glemt sin mobiltelefon og ikke kommer hjem som aftalt.

En kvinde der opfører sig bizart, som de alle har været i kontakt med, myrdes.Jonathan er væk, og Grace aner ikke sine levende råd.Rygterne svirrer, og alle er under mistanke. Den myrdede kvindes ældste søn går i skole med Henry og efterlader også en mand og et spædbarn.Alle er under mistanke, og Grace finder ud af, at der foregår noget mystisk med hendes mand. Herfra er serien en lang, psykologisk neglebider hvor vi rives rundt i manegen med en lang række ubesvarede spørgsmål der langsomt bliver besvaret.

The undoing er klasse underholdning, og kan varmt anbefales også til de der ikke er til serier, da man kan ånde lettet op ved at dette er en Mini TV serie i 6 afsnit. “Sæson 1” er derfor misvisende.

Skuespillerpræstationerne er fremragende, og selvom mange fremhæver Nicole Kidman i the “undoing”, så synes jeg det langtfra er den bedste rolle jeg har set hende i.Hun har stor spændvidde, så jeg bliver lidt træt af at se hende “dullet op” 20 år under hendes alder i en serie som denne.Hugh Grant er herlig at se i en så kompleks rolle, hvor han måske/måske ikke bærer på en kæmpe hemmelighed og er skiftevis ekstremt charmerende og måske/måske ikke et frådende psykopatisk monster? Der ligger i hvert fald noget og ulmer et sted her 😜.

Susanne Bier har instrueret, og på rollelisten finder vi også folk som f.eks Donald Sutherland i rollen som Grace far, Franklin, der også har en vigtig rolle at spille i hele det store mysterie.The Undoing hører hjemme i enhver seriøs filmsamling.
 
 The Undoing sæson 1 blu-ray anmeldelse

The Undoing er skudt digitalt i +4K og lavet færdig i 4K. Det har man nok ikke opdaget hvis man har fået tortureret sine øjne med HBO streaming kvalitet og lyd.Bluray udgivelsen står eksemplarisk, uden nogen synlige kompressions artefakter, men jeg synes dog, at den står noget blødt, hvliket sagtens kan være filmens intention.Der er godt med “pop” i farverne, og jeg synes den har et generelt godt look.Det eneste der er lidt anstrengende er faktisk at Nicole Kidman ser “forkert ud”. Man har anstrengt sig så meget for hun skal se “perfekt” ud, at det bliver irriterende at se på.Her er det til gengæld skønt at se Hugh Grant, der godt må ligne sin alder.
 
Lydsiden i et 5.1 mix, hvor man desværre godt kan høre at det er tænkt fra starten til HBO streaming og ikke til biografen.. Det er ret et front orienteret lydmix med random oplivende momenter, uden den store brug af dynamik.Det jeg kalder et “soundbar” mix.Kvaliteten og taleforståelighed er i top, men hvor ville det være fedt, hvis man havde grebet muligheden for at løfte suspense og Drama med et mere spændstigt lydmix, som det f.eks blev gjort rigtig godt på de 5-6 første sæsoner af Game Of Thrones på Bluray, der shinede med fede atmos lydmix der nærmest fødte serien på ny.
 
De to blu rays indeholder særlig introduktion af the Undoing med Nicole og Hugh, interviews med SUsanne Bier m.fl om tilblivelsen og historien bag serien og et par featuretter.Ganske lækkert. Eneste der trækker ned, er at man ikke gad at give de interviewede en mikrofon på (eller så gik der noget galt med lydoptagelsen) , så interviewene har ikke særlig god lyd.
Ekstra materialet giver dog udgivelsen ekstra værdi, ingen tvivl om det og modtages med kyshånd!
 
Set/hørt på:
Billede: LG 77” CX OLED TV

Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA 5.1 med Dolby Upmix
 

Anmeldelse skrevet marts 2021.

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray serie anmeldelser