Gattaca UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Gattaca UHD 4K blu-ray anmeldelse

Gattaca UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
Gattaca UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 46 minutter
Lyd: Dolby Atmos TrueHD (UHD Disk) Dolby TrueHD 5.1 (BD Disk)
Undertekster: Dansk, svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, m.fl 24 sprog ialt.
Aspect Ration: 4K2.39:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 22. marts 2021
Distributør: SF Studios / Sony piture home entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Sci-FI, drama
Biograf premiere: Ikke vist i de Danske biografer
 
Instruktør: Andrew Niccol
Manuskript: Andrew Niccol
Producere: bl.a. Danny DeVito,Georgia Kacandes,Joshua Levinson,Gail Lyon
Fotograf: Slawomir Idziak
Klip: Lisa Zeno Churgin
Musik: Michael Nyman
 
Skuespiller:
Ethan Hawke som Vincent / Jerome
Uma Thurman som Irene
Gore Vidal som Director Josef
Xander Berkeley som Lamar
Jayne Brook som Marie
 
Beskrivelse: 
1997 SCI-FI klassiker løftes til nye højder i denne nye UHD release!
 
Gattaca UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
På det seneste har vi fået nogle herlige nordiske UHD releases, og her er endnu en hvor man har gjort sig umage.

Gattaca foregår I fremtiden hvor man ud fra en dråbe blod kan forudsige en persons genetiske skæbne.
Vincent (Ethan Hawke) drømmer om at rejse ud til Stjernerne, men er født som et kærlighedsbarn, uden genmanipulation, og får at vide at skal dø tidligt, er svag og aldrig vil kunne klare sig. Derved er han naturligt blevet en af underklassen af mennesker, der kun er nyttige til dårlige job.

Han vokser op med en bror, som forældrene får “designet” til at være stærk og fri for kendte sygdomme, og i den evige konkurrence mellem de to, vokser Vincent og har en drøm så stærk om stjernene at han finder ud af at manipulere og snyde sig vej ind på “rum akademiet” Gattaca ved hjælp af en gen-donor, - en handicappet, - men “gen-perfekt” mand Jerome Morrow (Jude Law) hvor han må kæmpe hver dag for ikke at få sin sande identitet afsløret ved at tage en masse forholdsregler. Gen genkendelses teknologien er så effektiv, at det er næsten umuligt at skjule sin sande identitet.

Lige da han endelig er planlagt til en rummissionen til Titan han har drømt om hele sit liv, dræbes hans programdirektør, og politiet indleder en efterforskning, der bringer hans hemmelighed i fare og ham selv under mistanke.

Gattaca har sit helt eget stilistiske fremtids look, hvor ældre biler er dresset op som el-biler (vi ser tilmed en ladestander i filmen) og hvor ure kan være en telefon (Apple watch, anyone?). Det skaber en fed stemning, og det er altid lækkert at gense en klassisk film i en så fint optimeret præsentation.

Filmen er en af Jude Laws allerførste film primær roller..

Det er et unikt SCI-FI drama film der handler om ikke at acceptere en forudbestemt skæbne. Det har tydeligvis tiltrukket hollywood stjernen Danny Devito, der selv, på trods af at være “vertikalt udfordret” selv har gjort stor karriere og er en af producerne på filmen.
Instruktør er forfatteren Andrew Niccol, der også har instrueret flere af hans egne film. Han er en kræsen herre, der ligger hjertet i de ting han laver. Hans film tæller f.eks The Truman Show, Lord of War, The Terminal (forfatter), Good Kill (også med Ethan Hawke) m.fl. De er alle film med noget dybde og substans.

Gattaca fortjener klart en plads i enhver film samlers samling i denne fine udgave og var en fed oplevelse med det nye, stærkt forbedrede lydmix.
 
Gattaca UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Gattaca ligner en film fra 1997, og er naturligvis skudt på 35 mm film. I denne nye 2021 er de lavet en ny 4K intermediate og en HDR grade. Den nye master er tro mod den “gamle” release, med sin tunge grønne farve profil, der giver filmen et særligt artistisk look.
Det er flot arbejde, og den eneste anke er, at HDR graden kommer til at stå lidt for mørkt i nogle scener på mit LG OLED TV.
 
 
Vi får her alle de ekstra materialer der var med på den oprindelige Bluray udgivelse, herunder en fin dokumentar om genmanipulation og de etiske aspekter. Der er også behind the scenes interviews med de meget unge Uma Thurman, Jude Law, Ethan Hawke og producer Danny Devito.UHD disken har ingen ekstra materialer ud over en trailer.
 
På denne udgivelse bliver du forkælet med FORSKELLIGT ekstramateriale på både UHD disken OG Bluray disken.Masser af baggrundshistorie om filmen, en extended scene og meget mere. Det er TOP arbejde.
 
Set/hørt på:
Billede: LG 77” OLED TV
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: Dolby ATMOS TrueHD.
 

Tak til SF Studios / Sony piture home entertainment

Anmeldelse skrevet marts 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser