Horizon Line blu-ray anmeldelse

 
Horizon Line blu-ray anmeldelse
 
Horizon Line blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Horizon Line blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgivelse)
Spilletid: 1 time & 32 minutter 
Lyd: DTS HD Mater Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 15. marts 2021
Distributør: SF Studios 
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Drama, Thriller
Biografpremiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Mikael Marcimain
Manuskript: Josh Campbell, Matthew Stuecken
Producer: B.la. Michael Auret, Jaume Collet-Serra, Donna Eperon, Tim Field
Fotograf: Flavio Martínez Labiano
Klip: ?
Musik: Jon Ekstrand,Carl-Johan Sevedag
 
Skuespiller:
Allison Williams som Sara
Alexander Dreymon som Jackson
Keith David som Freddy Wyman
Pearl Mackie som Pascale
Jumayn Hunter som Samuel (as Jumayne Hunter)
Privilege Magezi som Solomon (as Privilege Mangezi)
 
Beskrivelse:
Et studie i, hvordan man smadrer potentialet i en historie.
 
Horizon Line blu-ray anmeldelse
 
Filmens synopsis fortæller at et ungt par er af sted i et lille fly, da flyets pilot omkommer under flyvningen i caribien… Jeg tænker straks, at her er et friskt take på en fed Robinson Crusoe fortælling, med kamp for overlevelse hvor vi føler hovedpersonernes kamp mod deres egne og externe dæmoner, igennem spændstige unge mennesker der ultimativt skal overleve på en øde ø og være snedige og opfindsomme….

Efter få minutters engagement i filmen, lurer den erfarne filmanmelder straks, at her er der tale om et svagt manuskript, der udføres enormt anstrengt, fyldt med ligegyldige scener der skal lede op til filmens klimaks: to mennesker med et overfladisk forhold til hinanden, ombord på et lille fly der har begrænset brændstof over havet.

Fortællingen kæmper for at skabe bare lidt drama, og man keder sig hurtigt i det forudsigelige plot, hvor man glæder sig til at det fly endelig lander, styrter ned eller bare eksploderer i luften (det sidste havde været at foretrække!).

Horizon Line er den perfekte kombination af middelmådighed i alle dele af filmen. Fra udnyttelsen af historiens potentiale, til castingen til klipningen til produktionen og special effects. Det er min fornemmelse, at Blu-ray udgivelsen er et panisk forsøg for at hente nogle af filmens omkostninger hjem. Det er en af dem, der kører hjemme på bunden i tilbudskassen.
 
 Horizon Line blu-ray anmeldelse

Horizon line er skudt digitalt og ligner noget der blev skudt i HD med et “film filter”. Filmen står blødt og let overeksponeret i fly scenerne (sikkert for at skjule de dårlige effekter). indendørs scenerne er klart bedre).
 
Lydsiden i et fladt 5.1 mix, hvor det eneste oplivende er musikken, der gør sit bedste for at løfte filmen, men til gengæld er kvalt i det flade, kedelige, udramatiske lydmix, hvor musikken får lov til at lige og ulme langt nede i baggrunden som en dårligt youtube video, hvor man bare har en ide om at der absolut SKAL være noget i baggrunden.
Det lyder ikke som noget der har været i en mixebiograf, og hvis den har, så faldt lyddesignerne i søvn under arbejdet.
 
Der er Intet på disken her, der kan afholde dig fra at vente på at filmen dukker op på netflix. For der er intet ekstramateriale.Hvis du misser den på netflix, er du omvendt heller ikke fået glip af noget.Det havde ellers have været underholdende med et interview med instruktøren Mikael Marcimain, der fortæller om hvilket geni der har givet grønt lys til denne rædsel af spildt potentiale.
 
Set/hørt på:
Billede: LG 77” CX OLED TV

Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA 5.1 med Dolby Upmix.

Anmeldelse skrevet marts 2021.

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray anmeldelser