I See You blu-ray anmeldelse

 
I See You blu-ray anmeldelse
 
I See You blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

I See You blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time & 37 minutter 
Lyd: DTS HD Mater Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 1. marts 2021
Distributør: SF Studios 
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Gys
Biografpremiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Adam Randall
Manuskript: Devon Graye
Producer: James Atherton, Jordan Bayer, Eric Fischer
Fotograf: Philipp Blaubach
Klip: Jeff Castelluccio
Musik: William Arcane
 
Skuespiller:
Helen Hunt som Jackie Harper
Jon Tenney som Greg Harper
Owen Teague som Alec Travers
Judah Lewis som Connor Harper
Libe Barer som Mindy
Gregory Alan Williams som Spitzky (as Greg Alan Williams)
 
Beskrivelse:
Gyseren I See You indledes effektivt med en 12-årig drengs mystiske forsvinden. Han nærmest løftes op fra sin cykel af en usynlig kraft og svæver langsomt væk i slowmotion. Det mystiske fortsætter i huset, hvor ægteparret Harper bor med deres teenagesøn. Moderen i huset, Jackie, har haft en affære, hvilket både sønnen Connor og hendes ægtemand, Greg, har svært ved at acceptere. Da mystiske ting begynder at ske i huset, som et fjernsyn der tænder af sig selv, sølvtøj der forsvinder, fotos på væggen der forsvinder osv., så er det svært at gennemskue om det er hævnaktioner rettet mod moderen eller fordi huset er hjemsøgt. Uhyggen kulminerer, da sønnen en aften kontaktes online og en ukendt maskeklædt person viser sig på computerskærmen på billeder taget i huset få sekunder forinden.
 
I See You blu-ray anmeldelse
 
 
I See You lægger ud en som en overnaturlig gyser med et tilsyneladende hjemsøgt hus i stil med Paranormal Activity. Det er virkeligt gennemført uhyggeligt lavet, så de små nakkehår begynder at rejse sig, men ca. halvvejs i filmen skiftes perspektivet og vi genser nu handlingen ud fra dette nye perspektiv. Uden at jeg vil afsløre dette plottwist nærmere, vil jeg sige at det er gennemtænkt konstrueret, men tager en stor del af uhyggen ud af filmens sidste halvdel, da alle de uhyggelige momenter nu forklares ned til mindste detalje og dermed skæres for meget ud i pap. Derudover virker flere af filmens efterfølgende plottwists lidt for forudsigelige, mens hovedpersonernes ageren på de mystiske ting der foregår i huset, virker for utroværdigt overfladiske. Samlet set var jeg dog alligevel ganske godt underholdt i de ca. halvanden time filmen varede.

Hovedrollen som Jackie Harper spilles af Helen Hunt, der trods hendes ikke særligt udtryksfulde ansigt spiller rollen troværdigt og overbevisende og det samme kan siges om de øvrige medvirkende, men mindre kendte skuespillere.
 
 I See You blu-ray anmeldelse

Billedsiden på denne Blu-ray udgave af I See You fremstår med et højt detaljeringsniveau især i close ups af ansigtsdetaljer og andre teksturer. Farverne er naturlige, men dog lidt til den afdæmpede side. Sortniveauet i de mørkere scener fungerer upåklageligt og jeg fandt ingen synlige komprimeringsfejl, så generelt en flot udgivelse.
 
 
I See You kommer med et effektivt DTS-HD MA 5.1soundtrack, der gør brug af samtlige højttalere til at formidle uhyggen. Især soundtracket med de dybe hornlyde er afgjort medvirkende til at gøre filmen mere uhyggelig, så husk at skrue godt på for anlægget for at få det fulde udbytte. Filmens aktionsscener er udført med stor effektivitet og retningsmæssig præcision, mens dialogen i alle scener fremstår klart, tydeligt og centreret i lydbilledet.
 

Anmeldelse skrevet marts 2021.

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray anmeldelser