Elysium UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Elysium UHD 4K blu-ray anmeldelse

Elysium UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
Elysium UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 49 minutter
Lyd: Dolby Atmos TrueHD (UHD Disk) DTS HD MA 7.1 (BD Disk)
Undertekster: Dansk, Dvensk, Norsk, Finsk, Engelsk, m.fl
Aspect Ration: 4K2.35:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 22. februar 2021
Distributør: SF Studios / Sony piture home entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action, Sci-FI, drama
Biograf premiere: 15. august 2013
 
Instruktør: Neill Blomkamp
Manuskript: Neill Blomkamp
Producere: bl.a. Bill Block, Neill Blomkamp, Simon Kinberg
Fotograf: Trent Opaloch
Klip: Julian Clarke, Lee Smith
Musik: Ryan Amon
 
Skuespiller:
Matt Damon som Max
Jodie Foster som Delacourt
Sharlto Copley som Kruger
Alice Braga som Frey
Diego Luna som Julio
Wagner Moura som Spider
 
Beskrivelse: 
2013 SCI-FI klassiker får tur i 4K HDR møllen.
 
Elysium UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
I år 2154 eksisterer to klasser af mennesker: de meget velhavende, der bor på en uberørt menneskeskabt rumstation kaldet Elysium, og resten, der bor på en overbefolket, ødelagt jord. En minister på Elysium ved navn Delacourt (spillet eminent ondt af Jodie Foster!), stopper ved intet for at håndhæve anti-immigrationslove og bevare den luksuriøse livsstil for borgerne i Elysium. Da den uheldige Max (Matt Damon) blive udsat for en kæmpe dosis radioaktiv stråling på sit job og efterladt i rendestenen af den skruppelløse direktør, er hans eneste chance for at overleve at komme til Elysium hvor de rige har læge kapsler der kan kurere alle sygdomme, vel og mærke kun hvis man er registreret borger.

Filmen er helt sin egen, og leveres i samme stil som f.eks District 9, med en følelse af dokumentarisk realisme. Der er håndholdt kamera og beskidt fremtids tech for alle pengene.

Sharlto Copley, spiller den beskidte og psykopatiske agent Krüger, der får til opgave at stoppe og dræbe Max. Fanget i tvær ilden bliver Max` barndomskæreste og dennes terminale datter.

I en verden med nationalisme, flygtninge og i nogen lande stor social ulighed, tegner Elysium et dystert billede af en fremtid på en ødelagt jord pakket ind i en spændingsfilm.

Det er fed og kreativ underholdning for alle der kan lide en snert af Sci-fi begået af den geniale sydafrikanske Neill Blomkamp (der også står bag de fede SCI-FI film District 9 & Chappie) Han kan noget unikt!
 
Elysium UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Elysium er blevet flot behandlet, men det er ikke det vildeste løft der er fra den første Bluray udgivelse til denne nye UHD release. En stor del af filmen er skudt i HD på DSLR type kameraer og RED kameraer anno 2011. Samtidig er der skudt meget håndholdt, hvilket automatisk giver en mere blødt look. Jeg synes bestemt ikke der er noget i vejen med denne UHD transfer, hvor der er lavet en ny 4K upscale og en raffineret HDR grading, der producerer et noget mere spændstigt billede med lidt bedre definition og andre forbedringer hist og her.

Jeg synes godt om den forsigtige tilgang, da den oprindelige HD master ser knaldgodt ud, og i forvejen har en super heftig colorgrading! Det er ikke som med TopGun, hvor filmen nærmest har fået et helt nyt look. HDR giver et klart løft i skyggerne i de mørkeste scener, men ikke noget vildt dramatisk… Den helt store forbedring af Elysium oplevelsen skal findes i…..
 
 
Elysium er blevet remixet til denne release, og det er et rigtig fint stykke arbejde.Der er arbejde til topkanalerne hvor udvalgte effekter er med til at gøre oplevelsen mere intens og dramatisk. Dynamik kan man altid ønske sig mere af, men overall er det et meget velafbalanceret mix der gør filmen ret og er en KLAR opgradering fra den gamle bluray!
 
På denne udgivelse bliver du forkælet med FORSKELLIGT ekstramateriale på både UHD disken OG Bluray disken.Masser af baggrundshistorie om filmen, en extended scene og meget mere. Det er TOP arbejde.
 
Set/hørt på:
Billede: LG 77” OLED TV
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: Dolby ATMOS TrueHD.
 

Tak til SF Studios / Sony piture home entertainment

Anmeldelse skrevet marts 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser