Madklubben blu-ray anmeldelse

 
Madklubben blu-ray anmeldelse
 
Madklubben blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Madklubben blu-ray anmeldelse

Zone A
Spilletid: 1 time & 40 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 22. februar 2021
Distributør: SF Studios 
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Komedie
Biografpremiere: 22. oktober 2020

Instruktør: Barbara Topsøe-Rothenborg
Manuskript: Anne-Marie Olesen
Producer: Bl.a Nynne Marie Selin Eidnes, Nina Lyng, Eva Juel Hammerich
Fotograf: Mattias Troelstrup
Klip: Lars Wissing
Musik: Kristian Eidnes Andersen, Rasmus Christensen
 
Skuespiller
Kirsten Olesen som Marie
Stina Ekblad som Berling
Kirsten Lehfeldt som Vanja
Troels Lyby som Jacob
Rasmus Botoft som Morten
 
Beskrivelse:
De tre veninder Vanja, Marie og Berling, der har kendt hinanden lige siden folkeskolen, tager på madkursus til Syditalien. De tre kvinder er i deres livs efterår og slås med hver deres. Rejsen bliver absolut ikke den tur, de havde regnet med, og de hede sydlandske aftener byder på både flirt, jalousi og sandheder, der pludselig skal på bordet. Midt i virvaret opdager de dog, at de har langt mere at byde på, end de nogensinde havde drømt om, og at det aldrig er for sent.
 
Madklubben blu-ray anmeldelse
 
Madklubbens instruktør Barbara Topsøe-Rothenborg har produceret en film der på ingen måde er nytænkende, men spiller videre på den gamle tangent med at det aldrig er for sent at ændre sit liv. Filmen er tilmed tiltænkt som en julefilm da den foregår i juleferien, men der er ikke meget jul over den og det var bestemt ikke den glade julestemning man tænker på når rulleteksterne kommer frem.

Marie (Kirsten Olesen) har ikke set sine barndomsveninder Vanja (Kirsten Lehfeldt) og Berling (Stina Ekblad) i mange år. Efter en ubehagelig jul hvor det viser siger at hendes mand har fundet en anden, inviterer Marie veninderne på et madkursus i Syditalien. Vanja og Berling slår til, men de tre ældre damer bliver hurtigt klar over, det ikke bliver den rolige ferie, de havde forventet. For jalousi, flirt og frustrationer melder sig hurtigt på banen i løbet af kurset. Midt i virvaret opdager de tre dog, at livet har langt mere at byde på og at det aldrig er for sent at gøre noget ved tingenes tilstand.

Madklubben er på papiret som tidligere nævnt en julekomedie. Den begår dog den fejl at tro at pinlige situationer er lig med sjove situationer, hvilket gør du krummer tær mere end du griner under filmen. Skuespillerinderne der udgør trioen gør en hæderlig præstation, men jeg kunne ikke lade være med at blive træt af Kirsten Olesen, hendes rolle er simpelthen for irriterende. Det er dog birollerne der skinner igennem. Her dukker der flere aktører op i form af Mia Lyhne og Rasmus Botoft, det lidt yngre par og så Troels Lyby. Det er holdet og det er dem man ender med at holde af, ikke veninderne som det egentlig var tiltænkt.

Filmen opfordrer gamlinge til at tage de chancer, de får og til at gribe dagen, også når den dag er langt henne i ens liv. For det yngre publikum falder filmen desværre igennem og der er langt mere originale og seværdige film derude.
 
 Madklubben blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 1.85:1 transfer, som er rigtig flot behandlet på denne blu-ray udgivelse. Madklubben er filmet i Syditalien, og det er svært at få det til at se grimt ud. Der er ikke de store fingre at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og bløde som der forventes i denne slags film og den står fint på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor også den sorte får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er også god hvor konjekturen i huden, sår og skrammer fremstår klar og tydelig, en fin detaljemængde.
 
Udgivelsen kommer med et DTS-HD 5.1 Master lydspor. Taget billedesiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Det mest effektive lydbillede er som regel det, der flyder sammen med resten af filmen og næsten ubemærket bidrager til dens udtryk. Du kan høre, hvad du skal høre klart og tydeligt. Synderen i denne kategori er dog musikken. De musikstykker, der er med i filmen, har en tendens til at træde meget i forgrunden og gidseltage din opmærksomhed.
 
 

Anmeldelse skrevet februar 2021.

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray anmeldelser