Funhouse bluray anmeldelse

 
Funhouse bluray anmeldelse
 
Funhouse bluray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Funhouse bluray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 time & 46 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk, engelsk, m.fl
Aspect Ration: 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 25. januar 2021
Distributør: SF Studios 
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Drama, Horror
Biografpremiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Jason William Lee
Manuskript: Jason William Lee
Producer: Bl.a Per Berglund,Niklas Bergman,Michael Gyori,Jason William Lee
Fotograf: Shawn Seifert
Klip: Jason William Lee
Musik: Blake Matthew
 
Skuespiller
Valter Skarsgård som Kasper Nordin
Khamisa Wilsher som Lonni Byrne
Gigi Saul Guerrero som Ximena Torres
Christopher Gerard som James 'Headstone' Malone
Karolina Benefield som Ula La More
Amanda Howells som Cat Zim
 
Beskrivelse:
Berømmelse uden kundskaber, talent eller bedrifter...den sygdom må udryddes.. Dø medieluder, dø! Velkommen til Funhouse, en horrorfilm med socialrealistisk substans.
 
Funhouse bluray anmeldelse
 
 
Jeg har egentlig aldrig været til horrorfilm, men denne indie horror film af Jason WIlliam Lee fangede min opmærksomhed, og det er jeg glad for! For “Funhouse sætter fokus på “Kardashianiseringen” af menneskeheden, det store forfald!

Instruktør (og engang i mellem skuespiller) Jason William Lee giver et frisk take på genren, der her udstiller sociale media og den afkobling til virkeligheden der nemt sker i menneskers interaktion med virkeligheden igennem medier, hvor alle kan være medieluder og bruge deres ytringsfrihed til at skabe sig karriere i laveste fællesnævner på andres bekostning.

Med “funhouse” begår Jason William Lee et intelligent horror drama, der foregår i et “big brother” reality miljø, skabt af en sophistikeret super-sadist/mangemillionær med ressourcerne til at trække i alle trådene.

Det er en slags “Big Brother møder SAW” men tilsat en god del substans, da vores ufølsomhed og værdier i den virkelige verden er så hykleriske som de er, hvor bare bryster censureres oftere end et afhugget hovede, eller hvor ordet “fuck” censureres oftere end en overskåret hals… bliv selv ved..

Vores opfindsomme super sadist udstiller det hele, igennem hans minus tolerence overfor medieludere, og får derfor en flok udvalgte afdankede af slagsen samlet i et realityshowet “funhouse”. Showet streames til hele verdenen, hvor seerne “bestemmer” hvem der skal leve og dø igennem vores sadistiske gamemasters snedige udfordringer.

Det ER god underholdning, godt drama og sublim horror, der som den slags skal, kan få dig ud på kanten af stolen, og heller ikke er bange for at kaste nogle gode grin af sig over den karikerede absurditet i det hele.

Substansen bag, opsummeres så fint af vores sadistiske vært der siger:

“At hylde middelmådighed er blevet opium for folket… berømmelse uden kundskaber, talent eller bedrifter...den sygdom må udryddes.. det er galskab... Jeg gør det her, fordi jeg må... død og tortur rammer hver dag såkaldt uskyldige mennesker... men folk tager sig kun af det, hvis det rammer en bestemt gruppe med en vis hudfarve i et bestemt land... så jeg giver det til dem, live, u-redigeret ægte, og uden reklameafbrydelser!”

..og det gør han så godt, at filmen mindst fortjener 4 stjerner og mindst fire og en halv alene for filmens hardcore intro og overraskende slutning. Vi er med sadisten hele vejen, mens substansen ikke kan undgå at lære os noget om os selv.

Se den før din nabo!
 
 Funhouse bluray anmeldelse

Funhouse ser ud som den er skudt digitalt, og står med en noget klemt sort. Billedet er clean, og har godt med farve “pop” der klæder filmens miljø godt. Generelt står den noget blødt, og bærer lidt præg af at der har været kompromisser i produktionen. Diskens encode har ingen synlige artefakter.
 
 
Lydsiden er levende og leveres i et 5.1 mix. Jeg så i første omgang filmen med en soundbar, hvor mixet fungerer flot og har god taleforståelighed. På referencesystemet, falmer lydmixet under sin noget flade dynamik, der ikke giver fuld tilfredsstillelse og føles meget ret ”hæmmet”. Altså en typisk 2021 “standardvare”.
 
På trods af filmens åbenlyse substans der kunne udforskes på mange interessante måder, og skuespiller præstationer der må have været svære - forsømmes muligheden for at præsentere nogen former for ekstra materialer. Diskens værdi i forhold til at se den på en streamingtjeneste, begrænser sig derfor til lidt bedre lydkvalitet og marginalt bedre farverum - det fortjener næsten samme behandling som deltagerne får i “Funhouse”. :-)
 
Set/hørt på:
Billede: LG 65” OLED TV og LG 77” CX OLED TV
Lyd: Sennheiser Ambeo Soundbar og M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 203, lydspor: DTS HD MA med dolby upmix.
 

Anmeldelse skrevet februar 2021.

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray anmeldelser