The secrets We Keep blu-ray anmeldelse

 
The secrets We Keep blu-ray anmeldelse
 
The secrets We Keep blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

The secrets We Keep blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time & 37 minutter 
Lyd: DTS HD Mater Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.38:1

Blu-ray udgivelsesdato: 18. januar 2021
Distributør: SF Studios 
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Drama, thriller
Biografpremiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Yuval Adler
Manuskript: Ryan Covington, Yuval Adler
Producer: Brian David Cange, Greg Clark, Lorenzo di Bonaventura
Fotograf: Kolja Brandt
Klip: Richard Mettler
Musik: John Paesano
 
Skuespiller:
Noomi Rapace som Maja
Joel Kinnaman som Thomas
Chris Messina som Lewis
Jackson Dean Vincent som Patrick
Amy Seimetz som Rachel
Miluette Nalin som Miriah
 
Beskrivelse:
I filmen The Secrets We Keep følger vi Maja, der er en husmor i en amerikansk forstad i 1960’erne. Maja stammer oprindeligt fra Rumænien, hvorfra hun emigrerede efter at have overlevet 2. verdenskrig. En dag i parken genkender hun en nytilflyttet mand på måden han fløjter på og hun husker tilbage på en episode i slutningen af krigen, hvor nogle tyske soldater voldtager en gruppe rumænske kvinder, heriblandt Maja og hendes søster, skyder dem og efterlader dem som døde. Maja overlever mirakuløst som den eneste, men på grund af den traumatiske oplevelse husker hun kun episoden i brudstykker. Maja forfølger manden, som hedder Thomas, og da hun føler sig sikker på at det er den samme mand, beslutter hun sig for at kidnappe ham, tvinge en tilståelse ud og til slut dræbe ham som hævn. Da Thomas nægter overhovedet at have deltaget i krigen som soldat, kommer Maja i tvivl og tager ham med hjem, hvor hendes mand modvilligt involveres og hjælper med at få ham slæbt ned i husets kælder, hvor han bindes til en stol. Her fortsætter forsøget på at få en tilståelse ud af Thomas inden naboerne og politiet fatter mistanke.
 
The secrets We Keep blu-ray anmeldelse
 
 
The Secrets We Keep følger handlingsmæssigt Roman Polanski-filmen fra 1994 ’Death and the Maiden' baseret på et teaterstykke af Ariel Dorfman, hvor en kvinde ligeledes tager en mistænkt krigsforbryder til fange. Hvis man tager den første films alder i betragtning, kunne det være relevant med et mere aktuelt remake, men i stedet for at føre fortællingen frem i tiden, er den nærmere rykket tilbage i tid. Det største problem ved filmen er dog at fortællingen er rimeligt stillestående og primært foregår i en kælder og derfor sagtens kunne opføres, som et kammerspil på et teater. Handlingen bliver også hurtigt lidt for forudsigelig trods det dramatiske forlæg. Et andet af filmens problemer er det lidt urealistiske i at den spinkle Maja, spillet af Noomi Rapace, flytter rundt på den fuldvoksne og bevidstløse Thomas, spillet af Joel Kinnaman, samt hvordan ægteparret formår at holde Thomas skjult på en stille villavej i en almindelig kælder uden særlig lydisolering eller hvordan hendes mand, som er læge, i det hele taget overtales til at være en del af dette. Når det er sagt, så et The Secrets We Keep alligevel et udmærket tidsfordriv her i vintermørket og hovedrollerne spilles overbevisende af Noomi Rapace og Joel Kinnaman samt Chris Messina som hhv. Majas mand og Amy Seimetz som Thomas’s kone.
 
 The secrets We Keep blu-ray anmeldelse

Billedsiden på The Secrets We Keep på denne Blu-ray udgivelse fremstår skarpt og detaljeret, og ansigtsdetaljer og teksturer gengives ned til mindste detalje i nærbilleder. Farveskalaen er naturlig med et lidt afbleget midtvesten look, mens Majas flashbacks til krigen er holdt i kontrastfulde sort-hvide billeder. Sortniveauet i de få udendørs aftenscener er dybt og jeg oplevede ingen komprimeringsfejl.
 
 
The Secrets We Keep’s 5.1 DTS-HD MA lydspor er overvejende dialogdrevet og de fleste scener finder sted indendørs. Det sætter naturlige grænser for hvor dynamisk lydsporet som helhed kan blive, men det fungerer og lyder realistisk f.eks. i de få scener, hvor ægteparret kæmper mod Thomas eller baggrundsstøj fra passerende biler. Dialogen fremstår i alle scener klart, tydeligt og centreret i lydbilledet.
 

Anmeldelse skrevet januar 2021.

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray anmeldelser