Perry Mason: The Complete First Season blu-ray anmeldelse

 
Perry Mason: The Complete First Season blu-ray anmeldelse
 
Perry Mason The Complete First Season blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Perry Mason: The Complete First Season blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave) 
Spilletid: 7 timer & 55 minutter 8 episoder
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 7. december 2020
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 2 = Blu-ray

Genre: Kriminal, mysterie, film noir

Instruktør: Timothy Van Patten, Deniz Gamze Ergüven
Manuskript: Eleanor Burgess, Ron Fitzgerald
Producer: Amanda Burrell, Robert Downey Jr., Susan Downey
Klip: Mako Kamitsuna, Ron Rosen, Meg Reticker
Fotograf: Darran Tiernan, David Franco
 
Skuespiller:
Matthew Rhys som Perry Mason
Juliet Rylance som Della Street
Chris Chalk som Paul Drake
Shea Whigham som Pete Strickland
Tatiana Maslany som Sister Alice McKeegan
John Lithgow som Elias Birchard 'E.B.' Jonathan
Gayle Rankin som Emily Dodson
Andrew Howard som Detective Ennis
Lili Taylor som Birdy McKeegan
 
Beskrivelse:
I Perry Mason sæson 1 følger vi den forhutlede privatdetektiv af samme navn i 1930’ernes Los Angeles. Hans levebrød består i at tage afslørende fotos af skuespillere eller utro ægtemænd i prækære situationer, men det bliver pludseligt sat til side, da hans arbejdsgiver, advokaten E.B. giver ham en opgave, med at efterforske en kidnapningssag af et spædbarn, der er gået galt og endt med barnets død. Kort tid efter findes de formodede kidnappere dræbt, heraf en ved selvmord, mens løsepengene synes brændt. Inden længe kommer barnets forældre i politiets søgelyset som mistænkte. Moderen Emily, som det viser sig har haft en affære med en af kidnapperne, anklages for at være medskyldig og fængsles mod en høj kaution. Perry Mason aner der er lusk med i spillet og iværksætter nu hans egen efterforskning af sagen for at finde sandheden, en sag som trækker tråde til en populær ’baptistkirke’ som frekventeres af L.A.’s bedre borgerskab, ledet af den karismatiske Alice McKeegan, et mystisk ejendomskøb, til et korrupt og racistisk ledet politi.
 
Perry Mason: The Complete First Season blu-ray anmeldelse
 
 
Serien om forsvarsadvokaten Perry Mason er baseret på bøgerne af den amerikanske jurist Erle Stanley Gardner og kørte som en populær tv-serie i USA fra 1957 til 1966. I denne nyfortolkning får vi i første sæson historien om, hvordan Perry Mason gik fra at være en snusket privatdetektiv til en højtrespekteret forsvarsadvokat. I forhold til den gamle serie bliver der denne gang tilføjet mange lag til Perry Mason karakteren, bl.a. hører vi om hans traumer fra 1. verdenskrig, hans alkoholmisbrug og hans savn af sønnen, som hans fraskilte kone har taget med sig. Faktisk skal vi hen halvvejs i serien for Perry modvilligt træder i karakter som forsvarsadvokat, og det bliver interessant at se hvordan serien udvikler sig i næste sæson og om detektiv-delen stadig får lov til at fylde lige så meget.

Skuespilpræstationerne er som vanligt i en HBO-produktion i topklasse, og Matthew Rhys, kendt fra ’The Americans’, udfylder rollen som afdanket detektiv på fortræffelig vis. Det er dog især bipersonerne der får lov til at stråle: John Lithgow som den halvsenile og brovtende E.B., Juliet Rylance som E.B.’s assistent, den knivskarpe Della Street og Shea Whigham, som Pete Strickland, Perrys ven og makker. Også Chris Chalk og Andrew Howard spiller fantastisk i deres roller, som politibetjente i hver deres ende af korruptionsskalaen.

Perry Mason sæson 1 er trods et tårnhøjt produktionsniveau endt som en flot og underholdende, men lidt langstrakt og indviklet affære. Som introduktion af karakteren Perry Mason fungerer sæsonen dog glimrende, men fremadrettet ville det nok bedre at afrunde en sag indenfor et par afsnit og ikke en hel sæson.
 
 Perry Mason: The Complete First Season blu-ray anmeldelse

Billedsiden på denne Blu-ray udgivelse af Perry Mason er fantastisk flot med et højt detaljeniveau i de historisk korrekt genskabte scenerier fra datiden gader i L.A. eller fra frontlinjen under 1. verdenskrig. Farveskalaen er naturlig og der en god dybde i det knivskarpe og detaljerede billede. Sortniveauet er også yderst tilfredsstillende og jeg bemærkede ingen kompressionsfejl i billedet, ligesom der heller ikke var problemer med at orientere sig i selv de svagere oplyste indendørs eller udendørs scener.
 
 
Lydsiden leveres i et DTS HD 5.1 Master Audio soundtrack, og det fungerer glimrende, både i aktionsekvenserne under krigen, hvor der skrues op for surroundeffekterne, mens der i de mere afdæmpede scener gøres god brug af atmosfæreskabende baggrundslyde f.eks. fra gadebilledet i L.A. Dialogen fremstår klart alle steder højtopløst og centreret i lydbilledet, mens Terence Blanchard’s jazzede soundtrack, sætter film noir stemningen på fortræffelig vis.
 
Disk 1
•The Characters of Perry Mason (1080p; 2:28)
•Under the Fedora (1080p; 4:41)

Disk 2
•Robert Downey Jr. & Matthew Rhys Conversation (1080p; 4:43)
•Susan Downey & Robert Downey Jr. (1080p; 4:19)
 

Anmeldelse skrevet december 2020.

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray serie anmeldelser