TENET UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
TENET UHD 4K blu-ray anmeldelse

TENET UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
TENET UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 30 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1, Dolby Digital 5.1 (beskrivende audio) samt dubs på 11 sprog.
Undertekster: Dansk, Dvensk, Norsk, Finsk, Engelsk, m.fl
Aspect Ration: 4K2.21:1 & 1.78:1 (IMAX Sequences)

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 14. december 2020
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action, thriller, Sci-FI
Biograf premiere: 26. august 2020
 
Instruktør: Christopher Nolan
Manuskript: Christopher Nolan
Producere: bl.a. Ivo Felt,Thomas Hayslip,Christopher Nolan,Marco Valerio Pugini
Fotograf: Hoyte Van Hoytema
Klip: Jennifer Lame
Musik: Ludwig Göransson
 
Skuespiller:
Juhan Ulfsak som Passenger
Jefferson Hall som Well-Dressed Man
Ivo Uukkivi som Uniformed Official
Andrew Howard som Driver
John David Washington som Protagonist
 
Beskrivelse: 
Christopher Nolan slår til igen med årets største film-orgasme på UHD disk!
 
TENET UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Christopher Nolan er en genial instruktør. Ikke alene er hans film skelsættende i deres eksekvering og indhold, men han præsterer gang på gang at flytte grænserne for hvad man kan byde et biografpublikum. For mig virker det. Jeg sad savlende i biografen og så en 70mm fremvisning af TENET og havde i den grad lyst til at se den igen, lige med det samme, for TENET river din hjerne rundt i en grad som få film før den, på en forførende, overraskende og fascinerende måde. Det er Nolan selv, der har begået manuskriptet der igen er et produkt af hans fascination af emnet tid.
 
TENET er en film man ikke skal forsøge at forklare, og jeg vil heller ikke slippe nogen spoilere, men blot sige, at der er tale om en action thriller der foregår i vor tid med også i fremtiden og fortiden - på samme tid i to parallelle universer der arbejder henholdsvis forlæns og baglæns hvor vores helte må arbejde i begge for at redde verden fra undergang.

Nolan præsterer en skelsættende film i manuskript og teknik. Hans insisterer som altid at lave alting “i kameraet” og gøre det stort ved anvendelse af IMAX kameraer, der giver billederne en ubeskrivelig flot dybde og tekstur. Resultatet er en film, der igen løfter barren for niveauet hollywood kan præstere når de sætter de bedste folk sammen.

Det er en film der “redder året” for mig, ved at minde os om hvor godt det KAN gøres. Lad os håbe at filmselskaberne finder inspiration her i 2021.
 
TENET UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
TENET UHD Disk præsenteres i HDR og er en af den bedste transfers jeg nogensinde har set på UHD disk.Jeg så filmen på et LG OLED CX i størrelsen 77” og oplever en helt fantastisk farvemætning, balance, dybde, bevægelse og detaljegrad i billedet.Det er en film, der er behandlet af guder og er en reference der vil stå i lang tid.UHD disken er et stort løft fra blu ray disken i detaljer og er et godt eksempel på hvor godt UHD kan præstere når kildematerialet er på højt niveau. WOW, dette var hvad UHD formatet er skabt til!
 
 
Tenet fik kritik for sin lyd i biografen. Jeg er slet ikke enig. Jeg synes ikke at der var problemer med dialogen lyden, måske også fordi vi danskere jo er vant til undertekster at støtte os til.Min oplevelse af lydsporet er, at det er utrolig fedt, med musik fra en anden verden, der bruges effektfuldt og til tider direkte voldeligt. Enkelte steder måske mere end hvad godt er, men det er altså også det der giver Tenet den helt særlige “Nolan vibe”.Det er filmskabelse på allerstørste skala.Lydsporet er massivt og højt, men også gude fedt og imponerende.Intentionen fra filmen i biografen ryger lige hjem i stuen.SÅDAN! (og “night mode HIGH til alle med soundbar). Jeg konstaterede noget der rystede løs i bagvæggen under filmen… det må vi lige have kigget på ;-)
 
Warner Brothers åbner igen dørene helt op til slikbutikken, og har inkluderet en separat “special features” bluray med en bagom filmen featurette der tager os næsten hele vejen rundt om filmens gigantiske scope.Desværre det uden særlig fokus på lydarbejde og musik skabelsen, selvom komponisten indgår tidligt i processen, hører vi desværre ikke om hans process specifikt. I det store billede, er det dog kun en lille ærgrelse på denne gennemførte udgivelse, der forhåbentlig vil efterlade dig let savlende og tilfredsstillet.
 
Looking At The World In A New Way (76:13)

1. The Principle of Belief (04:06)
2. Mobilizing the Troupe (06:35)
3. The Approach (04:40)
4. The Proving Window (04:46)
5. The Roadmap (05:06)
6. Entropy in Action (10:48)
7. Traversing the Globe (12:28)
8. How Big a Plane? (04:48)
9. The Dress Code (03:52)
10. Constructing the Twilight World (05:27)
11. The Final Battle (04:11)
12. Cohesion (05:37)
13. Doesn't Us Being Here Now Mean It Never Happened? (03:49)

Theatrical Teaser (1:08)
Theatrical Trailers (3 versions, 8:29)
 
Set/hørt på:
Billede: LG 77” OLED TV
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA 5.1 med Neural:X upmixer
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet december 2020. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser