The Tax Collector blu-ray anmeldelse

 
The Tax Collector blu-ray anmeldelse

The Tax Collector blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
The Tax Collector blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 35 minutter
Lyd: DTS HS Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 26. oktober 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Thriller, Drama
Biograf premiere: Ikke vist i biografen

Instruktør: David Ayer
Manuskript: David Ayer
Producere: bl.a. David Ayer, Chris Long, Todd Williams
Fotograf: Salvatore Totino
Klip: Geoffrey O'Brien
Musik: Michael Yezerski
 
Skuespillere:
Bobby Soto som David
Shia LaBeouf som Creeper
Jose Conejo Martin som Conejo
Cinthya Carmona som Alexis
George Lopez som Uncle Louis
 
Beskrivelse: 
David (Bobby Soto) og Creeper (Shia LaBeouf) er ”skatteindsamlere” for mafiabossen Wizard og indsamler hans del af fortjenesten fra de lokale banders lyssky handler. Men da Wizards gamle rival vender tilbage til Los Angeles fra Mexico, omvæltes hele forretningen, og David må desperat beskytte det, der er vigtigere for ham end noget andet: Hans familie.
 
The Tax Collector blu-ray anmeldelse
 
Da jeg så traileren til David Ayers nyeste film The Tax Collector, må jeg indrømme at jeg blev nysgerrig. Shia LaBeouf er altid et interessant valg af skuespiller, da det virkelig kan være knald eller fald, dog så han virkelig ud til at sælge varen godt i traileren. Tilmed har David Ayer tidligere vist at han kan lave film og her tænker jeg selvfølgelig på Training Day og End of Watch og til dels også Sabotage. Lad os bare glemme Suicide Squad i denne sammenhæng som jeg egentlig godt kan lide, men for helt andre grunde. Med ovenstående i mente er der i hvert fald potentiale for en udmærket film.

Historien følger for det meste David Cuevas (Bobby Soto), en intens religiøs mand der sætter familien først, i hvert fald når han ikke "indsamler skatte" for bandebossen Wizard (Jimmy Smits) med sin helsefreak og skydegale partner Creeper (Shia LaBeouf). Det er alt sammen standard forbryder regler som gælder her. Den dynamiske duo skimmer fløden, fra hvad de lokale bander i LA gør for deres egen lyssky aktiviteter. Da deres seneste indsamling bliver talt op og det viser sig at der mangler 20.000$, konfronteres David og Creeper med Wizard's ærkerival Conejo (Jose Martin). Conejo har en stor magt med forbindelser til et mexicansk narkokartel og derudover lider han af alvorlige vrangforestillinger af storhed. Da David bogstaveligtalt nægter at kysse Conejo's ring, bliver tingene hurtigt meget grimme. Det varer ikke længe før Davids kone og døtre er fanget i krydsilden og han må kæmpe for bare at overleve.

Selv om det klart er Bobby Soto i rollen som David Cuevas der er i filmens fokus, stjæler Shia LaBeouf samtlige scener han er med i. Vi får desværre ikke ret meget direkte at se hvile egenskaber Creeper har, men nogle flashbacks indikerer meget dystre tilbøjeligheder. Dertil bør det også nævnes at den kæmpe tatovering som Shia LaBeouf render rundt med, faktisk er rigtig, han fik den lavet til filmen og det kendetegner hans måde at gå all-in på.

Desværre er der ikke noget som kan redde ”The Tax Collector” fra at floppe. Det er tydeligt hvad filmen rigtig gerne vil være, men i hver scene hvor man forventer at det nu bliver rigtig interessant klippes over til en anden scene. Derudover er manuskriptet en tynd kop te og der er desværre langt fra denne film til Training Day på næsten samtlige leder og kanter.
 
The Tax Collector blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 1.85:1 MPEG-4 AVC transfer, som er rigtig fornuftigt behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og nærmest forstærket i flere scener, især når det bliver makabert. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også god hvor der tydeligt ses både skægstubbe, ar og især sår samt mange af de gamles ar og tatoveringer på folk fremstår utrolig godt. Det ikke reference materiale, men mindre kan også sagtens gøre det og alt i alt er jeg faktisk fint tilfreds med hvad jeg ser.
 
The Tax Collector kommer med et DTS-HD 5.1 Master lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op så de passer til filmens afsluttende actionssekvenser. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. En hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet december 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser