Westworld sæson 3 UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Westworld sæson 3 UHD 4K blu-ray anmeldelse

Westworld sæson 3 UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Westworld sæson 3 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 8 timer og 12 minutter
Lyd: Dolby Atmos, Dolby True HD 7,1.
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk
Aspect Ration: 4K - 1.78:1 - 2.35:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 23. november 2020
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 6  =  3 x UHD 4K blu-ray +  3 x Blu-ray 

Genre: Action, Drama, Sci-FI
 
Skuespiller:
Evan Rachel Wood som Dolores Abernathy
Aaron Paul som Caleb Nichols
Jeffrey Wright som Bernard Lowe
Thandie Newton som Maeve
Tessa Thompson som Charlotte Hale
Vincent Cassel som Engerraund Serac
Tommy Flanagan som Martin Connells
Ed Harris som William ‘The Man in Black’
 
Beskrivelse: 
Den tredje sæson af HBO-serien Westworld fortsætter umiddelbart, hvor 2. sæson sluttede: Vi befinder os i år 2050 og en mindre gruppe af robotter er undsluppet forlystelsesparken Westworld og er nu ude i den virkelige verden. Dolores’ indgangsvinkel er at indsmigre sig ved den hovedrige arving til en gigantisk Big Data database, altså data indsamlet om alle menneskers gøren og laden. Hun ønsker at ødelægge databasen for derigennem at sætte alle robotter og mennesker fri af systemets tunge åg. En anden gruppe robotter ledet af Maeve og støttet af milliardæren Engerraund Serac vil standse Dolores, da Serac mener Dolores’ vej vil få menneskeheden til at gå under i kaos (-eller også vil det bare ødelægge hans forretning). Den arbejdsløse og traumatiserede krigsveteran Caleb krydser Dolores vej og hun får derved en trofast allieret. Samtidigt dukker to andre gamle kendinge op i arenaen, nemlig Bernard og The Man in Black, og der lægges i op til det helt store opgør.
 
Westworld sæson 3 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Westworld sæson 3: The New World bibringer en fantastisk fornyelse til serien, alene det at handlingen foregår i en verden udenfor Westworld blandt almindelige mennesker, gør historien langt mere vedkommende. Desuden føles handlingen denne gang mere sammenhængende med en lineær fremdrift og ikke så repetitiv, som den har gjort i de forrige to sæsoner, hvor robotter kunne gennemleve det samme scenarie op til flere gange. Action sekvenserne er hyppige og udført til perfektion både med og uden våben. Der er masser af gode fremtidsdetaljer, som f.eks. Caleb, der modtager forbrydelses opgaver på sin telefon i bedste GTA stil, fede transportmidler som flyvende biler og selvkørende motorcykler, futuristiske byggerier, naturtro VR-briller, varmesøgende pistoler, droner osv. En ny Westworld verden ’Warworld’ (2. verdenskrig) får vi også lov til at besøge, men selvom den er flot udført, blegner den i forhold til hvad der ellers sker i denne sæson. Til tider kan det være lidt svært at holde styr på hvem der er robot og hvem der er menneske, hvilke robotter der har taget en anden robots krop, om historien kun foregår i en simuleret virkelighed eller i realtime, men det er en del af konceptet i Westworld serien.

Det stjernebesatte cast fra de 2 første sæsoner bliver denne gang suppleret med karakterskuespillere, som Aaron Paul som Caleb og Vincent Cassel som Serac, og de gør det som resten af castet, fremragende med overbevisende skuespil i alle roller.

Den tredje sæson af Westworld er fremragende underholdning og er faktisk oppe og føles som en habil actionfilm på timer krydret med et dybere lag af mening bag. Især pointen om Big Data, at opsamling og bearbejdning af data om alle mennesker i høj grad kan misbruges, giver skræmmende og aktuelle perspektiver til vore dages sager om GDPR. Hvis man, som jeg, er stor fan af dystopisk sci-fi kombineret med hæsblæsende action, kan Westworld – Season Three: The New World klart anbefales.
 
Westworld sæson 3 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Westworld sæson 3: The New World bliver på UHD leveret i et 1.78:1 2160p/H.265 HEVC transfer, som er Native 4K og indeholder både Dolby Vision og HDR10, så specifikationerne er i orden. Størstedelen af sæsonen er optaget på film, mens visse mørke nattescener har nødvendiggjort brug af digital optagelse. Oplevelsen heraf skuffer ikke, for som altid er den visuelle side af Westworld serien helt i top, med et meget højt detaljeniveau, et bredt farvespektrum, som HDR10 bidrager rigtig godt til, og dybe sortniveauer i de mange imponerende nattescener. Scenografien er imponerende i den helt sikkert dyre produktion, hvor der ikke er sparet på noget, med alt fra den futuristiske udgave af en storby, herunder de faciliteter, hvorfra dataene opbevares, til den historisk korrekt udførte Warworld. Alt, inklusive kostumer, våben og køretøjer, er gengivet perfekt ned til mindste detalje.
 
 
Dolby Atmos lydsporet til Westworld sæson 3: The New World lader heller ikke noget tilbage at ønske, for her er der rigeligt med actionsekvenser med skudsalver, nærkampe, optøjer, eksplosioner og biljagter at tage af, til at bringe samtlige surroundkanalerne i spil. Atmos-kanalerne udnyttes optimalt ved panorerende aktivitet, f.eks. med den hyppige brug af flyvende transportmidler i fremtidsvisionen, eller i scenerne der placerer os direkte i optøjernes frontlinje. Subwooferen får lov til at arbejde igennem både i actionsekvenserne, men også til at sætte stemningen og understøtte spændingsopbygningen med lavfrekvente lyde. Lydsporet domineres ligeledes af Ramin Djawadi's sørgmodigt smukke og fængende soundtrack, mens dialogen i alle scener fremstår velprioriteret og centralt placeret i lydbilledet.
 
Disc 1
•Escape from Westworld (1080p; 1:53)
•Parce Domine (1080p; 6:36)
•The Winter Line (1080p; 7:18)
•The Absence of Field (1080p; 6:05)
•Exploring Warworld (1080p 3:56)

Disc 2
•Genre (1080p; 3:54)
•Decoherence (1080p; 4:48)

Disc 3
•We Live in a Technocracy (1080p; 13:44)
•A Vision for the Future (1080p; 14:09)
•RICO: Crime and the Gig Economy (1080p; 7:07)
•Westworld on Location (1080p; 11:20)
•Evan Rachel Wood and Aaron Paul - Analysis (1080p; 3:46)
•Evan Rachel Wood and Aaron Paul - Who Said It? (1080p; 3:43)
•Thandie Newton and Tessa Thompson - Analysis (1080p; 3:22)
•Thandie Newton and Tessa Thompson - Who Said It? (1080p; 2:57)
•Passed Pawn (1080p; 4:09)
•Crisis Theory (1080p; 9:03)
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet november 2020. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser