Kød og Blod blu-ray anmeldelse

 
Kød og Blod blu-ray anmeldelse

Kød og Blod blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Kød og Blod blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 28 minutter
Lyd: DTS HS Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. oktober 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Drama, thriller
Biograf premiere: 28. maj 2020

Instruktør: Jeanette Nordahl
Manuskript: Ingeborg Topsøe, Jeanette Nordahl
Producere: Maria Ekerhovd, Eva Jakobsen, Mikkel Jersin
Fotograf: David Gallego
Klip: Michael Aaglund
Musik: Puce Mary
 
Skuespillere:
Sandra Guldberg Kampp som Ida
Sidse Babett Knudsen som Bodil
Joachim Fjelstrup som Jonas
Elliott Crosset Hove som David
Besir Zeciri som Mads
Carla Philip Røder som Anna
 
Beskrivelse: 
I filmen Kød & Blod mister teenagepigen Ida sin mor, som er misbruger, i en trafikulykke. Idas eneste familie er hendes moster Bodil, som tilbyder at tage Ida ind i hendes familie bestående af 3 voksne sønner, heraf 2 stadig hjemmeboende. Ida har nu fået en ny familie; en stedmor og 3 nye storebrødre og brødrene tager hende med ud at feste på natklub og alt er godt. Hvad Ida ikke ved er, at bag de trygge familierammer i 70’er parcelhuset på Fyn, driver Bodil et udlånsfirma, hvor sønnerne skruppelløst står for gældsinddrivelsen med alle midler. Brødrene tager snart Ida med på ’arbejde’ for hun skal jo også ind i familievirksomheden, men allerede første gang Ida er med, går det galt og en mand bliver dræbt. Da politiets mistanke rettes mod familien, mærker Ida snart at det forventes at hun tager skylden, da hun som mindreårig og ustraffet vil få den mildeste straf, men vil hun ofre det for familien?
 
Kød og Blod blu-ray anmeldelse
 
Den anmelderroste Kød & Blod er nu landet på Blu-ray, og jeg må desværre tilstå, at jeg ikke er imponeret. Kød & Blod virker mest af alt som et udvandet forsøg på at lave en dansk udgave af den fantastiske australske film Animal Kingdom. Selvom grundideen er den samme, så der milevidt mellem resultaterne. Trods de sølle 88 minutters spilletid, er der simpelthen for lidt handling i Kød & Blod, og der bruges for lidt plads på karakteropbygningen til at man føler noget for nogen af karaktererne. Mellemscenerne har ofte meget lange klip, hvor der ikke sker noget i billedet, og det kan nogle gange have en god effekt, men her trækker det bare spændingsniveauet yderligere ned. Skuespilpræstationerne fejler som sådan ikke noget og rollerne leveres stærkt og troværdigt af Sidse Babett Knudsen, som kærlig men manipulerende forbrydermor, af Joachim Fjelstrup, Elliott Crosset Hove og Besir Zeciri, som de 3 brødre, samt af den debuterende Sandra Guldberg Kampp i hovedrollen som Ida, men det hjælper ikke på et svagt manuskript, der ikke engang ville kunne gøre sig som søndagsdrama på DR.
 
Kød og Blod blu-ray anmeldelse
 
Kød & Blod indeholder i denne blu-ray udgave flotte og farvemættede billeder fra både inde fra parcelhuset og fra det fynske landskab. Generelt er billedet skarpt med et højt detaljeringsniveau og sortniveauet giver en god dybde i de mørkere scener indenfor. Ingen synlige komprimeringsfejl var at finde på denne udgivelse.
 
Kød & Blod leveres med et DTS-MA 5.1 lydspor, som desværre heller ikke imponerer. Dialogen er mumlende og centerkanalen så lav at undertekster kraftigt anbefales, hvis man vil have fulde udbytte. Til gengæld anvendes surroundkanalerne godt til at skabe atmosfæreskabende lyde, f.eks. på diskoteksbesøget, mens den overdrevne buldrende effekt ved almindelig bilkørsel virker overdrevet i forhold til handlingen i scenen.
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet november 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser