V for Vandetta UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
V for Vandetta UHD 4K blu-ray anmeldelse

V for Vandetta UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
V for Vandetta UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 12 minutter
Lyd: Dolby TrueHD Atmos (UHD) , Dolby Digital 5.1 og Dolby TrueHD 5.1 (bluray) engelsk beskrivende audio.
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk
Aspect Ration: 4K2.40:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 9. november 2020
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action, Drama, Sci-FI
Biograf premiere: 24. marts 2006

Instruktør: James McTeigue
Manuskript: Lilly Wachowski, Lana Wachowski
Producere: bl.a. Jessica Alan, Grant Hill, Roberto Malerba, Henning Molfenter
Fotograf: Adrian Biddle
Klip: Martin Walsh
Musik: Dario Marianelli
 
Skuespiller:
Natalie Portman som Evey
Hugo Weaving som V
Stephen Rea som Finch
Stephen Fry som Deitrich
John Hurt som Adam Sutler
Tim Pigott-Smith som Creedy
 
Beskrivelse: 
En af DC Comics mest intelligente - i en forrygende ny MUST HAVE udgivelse!
 
V for Vandetta UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
I corona tiden har Warner Brothers været kreative og kigget i bagkataloget - og det har b.la resulteret i denne genudgivelse af den super originale “V for Vandetta” der er fra 2006.

De 15 år mærkes dog slet ikke, for dette geniale Action Sci-Fi drama passer som fod i hose på dagens politiske miljø.

Historien foregår I et fremtidigt, dystopisk britisk tyranni, hvor den skyggefulde frihedskæmper, der kun er kendt under aliaset "V", planlægger at vælte det hele ved hjælp af folket selv, en ung kvinde ved navn Evey (spillet af Natalie Portman der også er fantastisk i denne rolle!).

Handlingen er overraskende kompleks og nuanceret, hvor vores maskerede anarkist “V” (spillet genialt af Hugo Weaving som du husker fra “the matrix”) redder Evey under hans forsøg på at afsløre korruption i regeringen.

Den visuelle stil og mystikken i historie fortællingen giver totalt mening, i det at Wachowski Brothers (forhenværende brødre, nu søstre og “bag-hennerne” bag “The Matrix”) har skrevet manus og screenplay. Deres tidligere protégé, James McTiegue, er instruktør, - og modsætning til "The Matrix" tillader McTiegue historien at være mere i fokus end nødvendigvis kun den visuelle form, og som et resultat er filmen en spændt, stærk og følelsesladet thriller med udbrud af spektakulært filmet og koreograferet action.

“V for vandetta” fremstår som en forbløffende, skræmmende og dybt bevægende film, der har fat i de dybe følelser, og leverer en herlig løftet pegefinger der minder os om hvad autoritære regimer kan føre til, hvis de ikke stoppes i tide. "V" er relevant og stikker dybt, fordi den under DC Comics dramaet er en historie om virkelige ideer du kan genkende fra historien - og derved ikke ikke blot er en skør science fiction fantasi, men en en ægte udforskning af det menneskelige kompleks og de følelser der kan drive os ud på slagmarken.
 
Frygtens kraft er i centrum her - frygten, der er en grundlæggende del af den menneskelige natur - og igennem tiden, (såvel som nu!), er blevet udnyttet af autoritære regimer og ledere som et våben - en kontrolmetode.
Det er befriende vide, at for dem der kunne finde på at bruge frygten som våben - venter der en maskeret mand i skyggen….og han tager ingen fanger. 😄

V for Vandetta er som en fin vin, der blot er blevet bedre med årene. Se, gense og hør den i ny fantastisk pomp og pragt på denne fede UHD disk! Jeg vil personligt finde den frem hver den 5 November og glædes over hele “pakken” denne udgivelse tilbyder. Genial film, super teknik, sandt AV Nirvana. Det er en af dem, du bare skal have i samlingen!
 
V for Vandetta UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
V for Vandetta er skudt på 35mm film og er til denne udgivelse remastered med en 4K master. Dog tror jeg ikke man skal regne med at det tunge special effekt arbejde blev lavet i 4K til filmen i 2006. Imidlertid er der intet der ødelægger det samlede indtryk af denne flotte UHD der står knivskarpt og og udnytter den større farvemætning og dynamiske spændvidde i HDR rigtig flot. Dog synes jeg, at flere scener står en tand for mørke på mit OLED TV. Det er altså klart en film der godt må ses i et mørklagt rum. Sammenlignet direkte med den medfølgende bluray er UHD masteren et stort løft der virkelig bidrager til at gøre oplevelsen og filmens stemning endnu mere intens.
 
 
I forhold til filmens originale Dolby Digital lydspor (der kan høres på blurayen) er der virkelig sket et kollosalt løft i UHD diskens 2020 Dolby ATMOS remix. Det er et meget veldisponeret mix med masser af drama, massive LFE effekter, god panorering og velvalgte atmos effekter. Mixet suger sig ind i handlingen og overrasker igen og igen igennem filmen. Jeg sammenlignede naturligvis direkte med Bluray disken der desværre ikke er blevet udstyret med Dolby ATMOS mixet, men har det der lyder som en optimeret version af det oprindelige 5.1 mix, leveret i Dolby TrueHD 5.1. Jeg kan altid tåle mere cinematisk dynamik, men mixet er meget veldisponeret i den henseende, og rammer det jeg hører som en god balance der vil fungere for de fleste.

TOP KARAKTER til UHD disken!
 
Udgivelsen er også et festfyrværkeri af ekstra materiale, både på UHD disken og på Bluray disken. Her er der karakter interviews, Natalie Portmans audition video, samtale i mellem screenwriter og instruktør, bagom kameraet, musik videoer, trailers og meget, meget mere. På UHD disken er en del af ekstra materialet ovenikøbet i HDR.

Bluray`en byder på et helt fantastisk klip med “Natalie Portman SNL Raps” fra Saturday Night Live, hvor den pæne pige leverer svine-rim til dit flæsk, hvilket blot understreger denne dygtige karakterskuespillers evner. Super grineren at dette sjove indslag er inkluderet.
 
Dobbelt thumps up til Warner Brothers! I kan jo godt når i gider! 😘 Dette niveau er en god ide til fremtidige udgivelser fra bagkataloget og vil få os kvalitetsbevidste samlere til at flokkes foran butikken.
 
Set/hørt på:
Billede: LG 65” OLED TV
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), (nyhed!) IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: Dolby ATMOS
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet november 2020. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser