The Curse of Audrey Earnshaw blu-ray anmeldelse

 
The Curse of Audrey Earnshaw blu-ray anmeldelse

The Curse of Audrey Earnshaw blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
The Curse of Audrey Earnshaw blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 33 minutter
Lyd: Engelsk DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. oktober 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Gyser, mysterium, drama
Biograf premiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Thomas Robert Lee
Manuskript: Thomas Robert Lee
Producere: bl.a. Shaked Berenson,Kyle Cooper,Susan Curran,Patrick Ewald
Fotograf: Nick Thomas
Klip: Ben Lee Allan
Musik: Bryan Buss, Thilo Schaller
 
Skuespillere:
Hannah Emily Anderson som Bridget Dwyer
Catherine Walker som Earnshaw
Jared Abrahamson som Colm Dwyer
Sean McGinley som Seamus Dwyer
Jessica Reynolds som Audrey Earnshaw
Don McKellar som Bernard Buckley
 
Beskrivelse: 
Landsbyboerne i det lille religiøse samfund lærer på den hårde måde, at det er dumt at forfølge hekse i “The Curse of Audrey Earnshaw”
 
The Curse of Audrey Earnshaw blu-ray anmeldelse
 
Et troende samfund, der lider af en pest, bliver revet fra hinanden af en smuk ung kvinde og heksekunst, sort magi og besiddelse… så det…

Forfatter-instruktør Thomas Robert Lee har tydeligvis været inspireret af “The Witch” (af Robert Eggers der også har lavet den forrygende “The lighthouse” jeg tidligere har anmeldt) …. i modsætning til denne, genererer “The Curse of Audrey Earnshaw” aldrig en generel følelse af spænding eller frygt. Hovedrollen, spillet af næsten-debutanten Jessica Reynolds, er datter af en enlig kvinde ved navn Agatha Earnshaw, der har holdt hendes eksistens hemmelig. Agatha Earnshaw (spillet af Catherine Walker) bor i udkanten af en landsby, der blev bosat af troende irske kristne i 1873 og forblev isoleret, så de 100 år senere stadig klæder sig og taler som deres oldeforældre gjorde. Byen har været forpint i sytten år, lige siden en mystisk begivenhed fik marker til at blive ufrugtbare og Agatha til at jomfru-føde hendes datter. Agathas marker er sjovt nok heller ikke IKKE berørt af al ulykken… … Landsbyen løber med sladder, og Agatha skjuler at hun har en datter, der nu er så gammel at hun ikke stikker op for bollemælk, da hendes mor udsættes for jantelovs betinget vold.

Audrey beslutter at tage sagen i egen hånd og tage hævn - ikke kun på voldsmanden, men hele landsbyen - og så kører det meningsløse plot, der lider under at der er så lidt mening i at se en sund og rask pige, torturere og dræbe en masse fattige og dumme mennesker, som vi stort set intet forhold har til… Tænk Alien vs Predator…

Jeg ville så gerne overraskes, så jeg kaster mig derfor gerne ud i alternative film der vækker min nysgerrighed. Jeg tænkte derfor at det var tid til at tage temperaturen på horror genren, og især med en film hvor studiet flotter sig med en Blu-ray udgivelse!

Instruktør Thomas Robert Lee rammer dog B-Films knappen helt perfekt, med manglende karakteropbygning, solid præmis eller bare en interessant historie at fortælle. Filmen præsterer sågar at gå helt fri af overraskende øjeblikke, mulighederne for intens horror og/eller komik. Tilbage står en hul skal af en film, fyldt med forvirrende plothuller hvor man undrer sig over hvordan den har kunne klare sig igennem både screeninger, gennemlæsninger af manuskripter og helt frem til nordisk distribution… uden nogen på noget tidspunkt har råbt stoooop!

At det er en lavbudget film bør ikke være en undskyldning for en svagt manuskript. Det burde være omvendt: Et lille budget kræver netop et rigtig godt manus! (noget som dansk film for det meste har forstået!).

Det eneste rigtigt opløftende i filmen var Jessica Reynolds skuespillerpræstation. Hende kommer vi helt sikkert til at se mere til! (Hvis du læser dette, Jessica - så ring! ;-)

Det kan være at filmelskere med mere erfaring i “hekse film” ser mere end jeg, - så er du til genren, - giv den et skud!
 
The Curse of Audrey Earnshaw blu-ray anmeldelse
 
Filmen har, - budgettet til trods, - et overvejende flot look, men den er uhomogen. F.eks ligner nogle scener til tider ligner motion kompenseret video og ikke film. Om det er et kunstnerisk valg er ikke til at sige, da det ikke synes at bidrage intelligent til filmens mangelfulde fortælling. Der er også scener med mærkelige, ikke forklarlige overgange i grading, der heller ikke synes kunstnerisk berettigede, men mere ligner deciderede fejl. Toppen kommer i en udendørs scene om natten, der minder om 3.B der laver amatør horror film.
 
Lydsiden leverer tydelig dialog, men er et relativt u-spændende “soundbar mix” der ikke udnytter muligheden for at skabe det drama filmen har så hårdt brug for. Der er ikke meget gang i dynamik eller LFE kanel. Det er en leverpostejs lydside, med enkelte interessante øjeblikke, der trækkes ned af knapt så talentfuldt computerskabt budget musik hvor de Gotiske kor tydeligvis er spillet på sampleren…. Lydsiden leverer dog på et så højt niveau, hvor den ikke direkte tiltrækker sig negativ opmærksomhed, men som resten af filmen er det en lidt fantasiforladt følelse man sidder med undervejs.
 
Der er ingen ekstras - overhovedet. Heller ikke en scene menu. Viser fint ambitionsniveauet for udgivelsen.
 
Set/hørt på:
Billede: JVC DLA X-7900 projektor. Dobbelt tjekket på LG OLED 65”
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), IW150T (4xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor:DTS MA 5.1 med DTS Neural:X upmix.
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet november 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser