300 UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
300 UHD 4K blu-ray anmeldelse

300 UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
300 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 56 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk
Aspect Ration: 4K2.39:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 12. oktober 2020
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action, Eventyr
Biograf premiere: 30. marts 2006

Instruktør: Zack Snyder
Manuskript: Zack Snyder, Kurt Johnstad, Michael B. Gordon
Producere: bl.a. Frank Miller, Scott Mednick, Wesley Coller
Fotograf: Larry Fong
Klip: William Hoy
Musik: Tyler Bates
 
Skuespiller:
Gerard Butler som King Leonidas
David Wenham som Dilios
Michael Fassbender som Stelios
Lena Headey som Queen Gorgo
Rodrigo Santoro som Xerxes
 
Beskrivelse: 
Tegneserieromanen af Frank Miller vælter frem på lærredet med blod, bulder og bragen i en voldsom visuel stil, genskabt af en intens blanding af liveaction og CGI- animation. Filmen skildrer det titaniske sammenstød, i hvilket Kong Leonidas (Gerard Butler) og 300 spartanere kæmpede til døden imod Xerxes (Rodrigo Santoro) og hans vældige persiske hær.
 
300 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Når det kommer til Instruktør Zack Snyder, er der ingen tvivl om at han deler vandene og det kan man godt forstå når man kigger på hans værker. Hvis man rent visuelt kigger på hans film, kan de ikke andet end beskrives som visuelt stimulerende, når det kommer til handlingen i hans film, er det her problemet typisk ligger og det samme er gældende med 300. Den særegne visuelle stil og velkoreograferede action kædet sammen en karismatisk Leonidas portrætteret af Gerard Butler gør at filmen ikke endte som et flop.

Zack Snyder har instrueret filmen, der i sin stil kombinerer tegneseriemediet med filmmediet (som Frank Miller og Robert Rodriquez også gjorde med filmatiseringen af "Sin City"). Historien kender de fleste. Den grusomme konge Xerxes (Rodrigo Santoro), som vil erobre hele landet under persisk styre. Mange byer vælger at slå en handel af, men spartanerne med deres krigeriske mod og nul tolerance overfor underkastelse siger fra. 300 spartanske soldater med kong Leonidas i spidsen, holder hele den persiske hær stangen i bjergpasset Thermopylæ tilbage i 480 f.Kr.. Det ender dog ikke rosenrødt, tværtimod bliver de dræbt til sidste mand, da en lokal forråder dem, og viser perserne vejen over passet. Historien bygger på historiske facts, og bliver dermed endnu mere grum og fascinerende.

Blodet sprøjter til alle sider, arme og lemmer falder af som døde fluer og de dygtige mænd er som skåret ud i granit. Snyder har formået at kombinere Millers meget teatralske og utroligt farverige penselstrøg med spillefilmens præmisser, og det føles som om, at man ser en virkelighedstro tegneserie, hvor kvaliteter fra begge genre bliver forenet. Handlingen er en fantastisk blanding af store bøffer, vilde slagsmål, historisk korrekthed, kærlighed, mysticisme og ren, rå sex.

Sideløbende med denne hovedhistorie er der en sidefortælling med Leonidas’ kone, der dog virker en anelse forceret og virker til at skulle være modparten til den mere testosteron ladet del af filmen som klart er i overflod. Det er dog en ret svag og ikke videre gennemtænkt fortælling som ender med at være ligegyldig for plottet.

Med filmens 14 år på bagen, så sidder den allerede i erindringen som en rigtig kultklassiker på grund af de fantastiske virkemidler som kommer til sin ret gennem en række ikoniske øjeblikke i filmen. Historien bevæger sig af sted i en blanding af hektiske øjeblikke og slowmotion, og hele denne formidable kombination gør det til et overflødighedshorn af stimulerende virkemidler, som for alvor sætter prikken over i’et.
 
300 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
300 bliver leveret i et 2.39:1 4K transfer med en fornem dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren og konsekvent. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og dårlige barberinger. De mange CGI-effekter er totalt overdrevne så man er ikke i tvivl om at det er CGI, men det er utrolig flot lavet og står skarpt så jeg er slet ikke i tvivl om at sådan skal det bare være. Farvepaletten er af den helt opskruede slags og der er virkelig brag på farverne, men alligevel fremstår de naturtro og omgivelserne fremstår levende. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den meget brugte sorte også får lov til at have en god dybde især pga. HDR. Det er så flot som det kan blive.
 
 
Filmen kommer med et Dolby Atmos der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de eksplosive kampscener når filmens fjender folder sig ud. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som film som denne jo skal høres på, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas.
 
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet oktober 2020. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser