Watchmen sæson 1 blu-ray anmeldelse

 
Watchmen sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
Watchmen sæson 1 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Watchmen sæson 1 blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave) 
Spilletid: 8 timer & 47 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 3. september 2020
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 3 = Blu-ray

Genre: Drama, sci-fi, action

Instruktør: Nicole Kassell m.fl.
Manuskript: Dave Gibbons m.fl.
Producer: B.la. John Blair, Damon Lindelof
Klip: David Eisenberg m.fl.
Fotograf: Alex Disenhof m.fl.
Musik: Trent Reznor, Atticus Ross
 
Skuespiller:
Regina King som Angela Abar
Yahya Abdul-Mateen II som Cal Abar
Jeremy Irons som Adrian Veidt
Don Johnson som Judd Crawford
Hong Chau som Lady Trieu
Louis Gossett Jr. som Will Reeves
Jean Smart som Laurie Blake
Tim Blake Nelson som Wade Tillman
 
Beskrivelse:
HBO-serien Watchmen er baseret på tegneserien af samme navn og historien fortsætter ca. 30 år efter handlingen i filmen Watchmen. Vi befinder os i en i en alternativ udgave af nutiden, i den amerikanske sydstatsby Tulsa, Oklahoma, hvor præsidenten hedder Robert Redford. Kampen mod den racistiske og forbudte gruppe, det 7. kavaleri, er netop er blusset op igen og den almindelige politistyrke må bære gule masker for at undgå en gentagelse af en tidligere hævnaktion mod politifolk i deres egne hjem. En særlig politienhed, the Watchmen, har frie beføjelser til at bekæmpe forbrydelser med alle midler. En af disse er Angela Abar, aka Sister Night, og da politidirektøren som også er hendes gode ven, findes hængt i et træ, starter for alvor kampen mod det 7. kavaleri, en kamp hvor det er svært at skelne ven fra fjende. I mens foregår der andre mystiske ting: Den ultrarige Lady Trieu bygger et gigantisk millennium ur i Tulsa og den skøre rigmand Adrian Veidt laver forsøg med sine klonede tjenestefolk på en herregård et ukendt sted. Mordet på politidirektøren betyder at Angela får rodet godt op i hendes fortid og langsomt finder ud af, hvor hun i virkeligheden stammer fra, samtidigt med at hun forsøger at få alle de løse ender til at mødes og muligvis afsløre en stor sammensværgelse, der vil få betydning for hele verden.
 
Watchmen sæson 1 blu-ray anmeldelse
 
 
Watchmen er en mørk, dyster og voldelig fortælling, der fokuserer på racisme i USA, både i fortidens massakre i 1921, i tiden under og efter 2.verdenskrig, samt i nutiden i den opblussede kamp mod det 7. kavaleri. Watchmen universet føles på overfladen normalt, men med et til tider bizart og humoristisk twist, hvilket betyder at man hele tiden bliver overrasket over de krumspring historien tager og dermed aldrig keder sig i selskab med serien. Det vil absolut være en fordel at se Watchmen filmen først, men serien fungerer også godt på sine egne præmisser og på elegant vis trækkes tråde fra filmen med personer og fortællinger, der er gennemgående, og på den måde opridses forhistorien uden det føles påklistret.

Seriens skaber Damon Lindelof har med Watchmen seriens premiere i efteråret 2019 ikke haft nogen viden om hverken raceoptøjer efter politimordet på George Floyd eller den udbredte brug af masker pga. covid-19, men det er alligevel utroligt hvordan de to begivenheder gør serien endnu mere aktuel, trods det noget mere surrealistiske og karikerede set up.

Watchmen er en virkelig flot HBO-serie, der er fyldt med storslået action, drama, mysterier og blændende billeder fra start til slut. Historien inddrager virkelige elementer fra USA’s historie og kombinerer dem med Watchmen universet og samtidigt overrasker serien hele tiden med mystiske sidehistorier og flashbacks. Seriens stjernebesatte cast der bl.a. omfatter Regina King, Jeremy Irons, Jean Smart og selveste Don Johnson, gør det godt med overbevisende skuespil i alle roller.
 
 Watchmen sæson 1 blu-ray anmeldelse

Som altid med serieproduktioner fra HBO, er billedsiden på Watchmen helt i top. Billedet leveres på blu-ray i tv-formatet 1:78 med et meget højt detaljeniveau på ansigtsdetaljer og andre overflader, som står knivskarpt på selv større tv-skærme. Sortniveauet er imponerende dybt i de mange mørke scener, mens der er fuld knald på farveskalaen i de scener der foregår i dagslys. Scener, der foregår i fortiden, leveres ofte i sort/hvid, hvilket virker meget naturligt og gør det let at orientere sig i historien. Scenografien er imponerende og detaljeret især med genskabelsen af fortidens USA samt Lady Trieu’s imponerende bygningsværk. Ingen synlige komprimeringsfejl var at se på denne flotte udgivelse fra SF Studios / Warner.
 
 
Lydsporet til Watchmen leveres i formatet DTS-HD Master Audio 5.1 og det fortjener afspilning på et godt surroundanlæg for at man får det fulde udbytte, for serien har rigeligt med actionsekvenser med skudsalver og eksplosioner at tage af, hvor samtlige surroundkanalerne bliver flittigt brugt og subwooferen får lov til at arbejde igennem i det dybe LFE-område. Trent Reznor (Nine Inch Nails) og Atticus Ross dragende og dramatiske soundtrack kombineret med gamle hits fra 80-90’erne i nye versioner, samt gammel jazz og blues numre, numre formår på forbilledlig måde at sætte stemningen og tidsperioden for hvert afsnit helt perfekt. Dialogen formår i alle scener at fremstå velprioriteret og centralt placeret i lydbilledet.
 
• Character Trailers - Sister Night, Blonde Man and Looking Glass (1080p; 3:06)
• It's Raining Squids (1080p; 1:58)
• Watchmen: Masked and Dangerous (1080p; 2:20)
• 2019 New York Comic Con (1080i; 36:49)
• Becoming Sister Night (1080p; 1:03)
• Watchmen: Alternate History (1080p; 2:04)
• Watchmen: Unmasked (1080p; 16:33)
• Andrij Parekh on Directing (1080p; 1:03)
• Squid Shelter with Tim Blake Nelson (1080p; 2:31)
• Anatomy of a Fight Scene (1080p; 2:32)
• Immortal Vigilante - Hooded Justice (1080p; 11:47)
• Adrian Veidt: The Colossal King (1080p; 12:36)
• Glimpses - The Visual Effects of Watchmen (1080p; 3:04)
• Notes from the Watchmen Graphic Novel Artist Dave Gibbons (1080p; 1:49)
• Rorschach Featurette (1080p; 1:40)
• Sadiqua Bynum Runs, Jumps and Falls for Sister Night (1080p; 1:03)

Anmeldelse skrevet september 2020.

Tak til SF Studios

Tilbage til blu-ray serie anmeldelser