Queen & Slim blu-ray anmeldelse

 
Queen & Slim blu-ray anmeldelse

Queen & Slim blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
Queen & Slim blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 12 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, og 9 andre sprog
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 27. juli 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Drama
Biograf premiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Melina Matsoukas
Manuskript: Lena Waithes
Producere: bl.a. Pamela Abdy,Cassandra Butcher,Guymon Casady,Reginald Cash
Fotograf: Tat Radcliffe
Klip: Pete Beaudreau
 
Skuespillere:
Daniel Kaluuya som Slim
Jodie Turner-Smith som Queen
Bokeem Woodbine som Uncle Earl
Chloë Sevigny som Mrs. Shepherd
Flea som Mr. Shepherd
Sturgill Simpson som Police Officer Reed
 
Beskrivelse: 
Genial og flot film der på mest aktuelle vis betragter racismens uretfærdighed, og dens boomerang-effekt.
 
Queen & Slim blu-ray anmeldelse
 
Queen & Slim er en film der uden tvivl er udgivet på Bluray af universial grundet sit aktuelle budskab, I en tid hvor efterslæbet af slaveriet er kommet helt op til overfladen igen, med gentagne mishandlinger og drab på sorte Amerikanske borgere samt ved hjælp af black lives matter bevægelsen.

Filmen er basalt set en road-movie/flugt film, hvor den livstrætte advokat Queen (spillet af den underskønne Jodie Turner-Smith) møder den gennem ordentlige Slim (spillet af Daniel Kaluuya) på en Tinder date, hvorefter de bliver stoppet af en tydeligvis racistisk betjent på vej hjem der ved et håndgemæng bliver dræbt.

Herefter starter en flugt fra myndighederne, og en meget “trigger-happy” politistyrke, der tager os igennem primært Queens historie.På rejsen presses de til det yderste, og udvikler et kærlighedsforhold, alt i mens filmen går en flot balancegang der blot betragter det der er, og helt overlader det til seeren at dømme.

Instruktør Melina Matsoukas og forfatter/skuespiler Lena Waithe (har b.la en rolle i Ready Player One) har formået at skabe en meget stærk og poetisk film, der er mere aktuel end nogensinde, og smukt viser et hjørne af den uretfærdige kamp der stadig foregår i det amerikanske samfund lige nu på flere niveauer.
 
I min bog er det “filmmaking at its finest”. Absolut anbefalelsesværdig.
 
Queen & Slim blu-ray anmeldelse
 
Queen og slim er skudt på 35 mm film der står flot med meget lidt grain og et meget detaljeret filmisk billede. Colorgrading er til den støvede side, der klæder filmen flot. Der er ikke nogen kompresisons artefakter at spore af nogen art.
 
Lydsiden leveres i noget så sjældent som Dolby ATMOS trueHD, hvilket er et fremragende eksempel til efterfølgelse på andre Bluray udgivelser. I takt med at det fysiske format skrumper, bør filmselskaberne som her sørge for at lave brede internationale udgivelser der kan servicere det fysiske marked der opretholdes af samlere og AV entusiaster. Queen & slim er et perfekt eksempel på hvordan det kan gøres, da der er undertekster på mange sprog, og et fuld-fedt Dolby Atmos lydspor OG passende ekstra materiale på disken.

Kort sagt, dobbelt thumps op til Universal for denne udgivelse!
Selve lydmixet er fremragende, med god taleforståelighed, og intelligent brug af loft kanalerne - også med dynamiske musik elementer.
 
Disken kommer med en perfekt mængde ekstramateriale, incl en meget tilbagelænet samtale med instruktør og forfatter skudt på noget der ligner et udbombet VHS kamera :-D Der er også interviews med skuespillerne og en behind the scenes, der viser de hårde vilkår filmen blev skudt under. TOP ARBEJDE!
 
Set/hørt på:
Billede: LG OLED TV
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), IW150 (4xHEIGHT). 2xX12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: Dolby Atmos
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet august 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser