A beautiful day in the neighborhood blu-ray anmeldelse

 
A beautiful day in the neighborhood blu-ray anmeldelse

A beautiful day in the neighborhood blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
A beautiful day in the neighborhood blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 49 minutter
Lyd: Engelsk DTS HD 5.1. beskrivende audio engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, m.fl
Aspect Ration: 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 29. juni 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Drama
Biograf premiere: ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Marielle Heller
Manuskript: Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster
Producere: bl.a. Havilah Brewster, Howard Chen, Edward Cheng, Micah Fitzerman-Blu
Fotograf: Jody Lee Lipes
Klip: Anne McCabe
Musik: Nate Heller
 
Skuespillere:
Tom Hanks som Fred Rogers
Matthew Rhys som Lloyd Vogel
Chris Cooper som Jerry Vogel
Susan Kelechi Watson som Andrea Vogel
Maryann Plunkett som Joanne Rogers
Enrico Colantoni som Bill Isler
 
Beskrivelse: 
En værdig hyldest manden der lærte amerikanerne at føle, TV Legenden Fred Rogers.
 
A beautiful day in the neighborhood blu-ray anmeldelse
 
For de fleste af os Danskere er Fred Rogers blot et navn, vi engang imellem hører nogen referere til i amerikanske film. For amerikanerne er han en TV institution, der var på skærmen med børneprogrammet “ Mister Rogers' Neighborhood” der kørte i årene 1968 og helt frem til 2001. Programmet fokuserede på børns sociale og emotionelle behov, ved at udvikle deres empati, moral og etik på en nænsom og kærlig måde.

Man kan sige, at Fred Rogers bidrog til at udvikle amerikanske børns sociale skills og fornemmelse for rigtigt og forkert, - noget som sidder stærkt i mange af hans seere gennem generationer.

I “A beautiful day in the neighborhood” giver instruktør Marielle Heller os indblik i Fred Rogers, ved at hans karakter opleves udefra, gennem den kyniske journalist Lloyd Vogel (spillet af Matthew Rhys), der sættes på opgaven at interviewe Fred Rogers, som han ikke har skyggen af tillid til. Rejsen han kommer på, i mødet med det utroligt åbne og empatiske overskudsmenneske Fred Rogers (der spilles MESTERLIGT af Tom Hanks) er hele filmens emotionelle kerne, og giver med den snedige fortælleform, et indblik i personen Fred Rogers.

Jeg følte mig rigtig godt underholdt, og kan varmt anbefale filmen til dig holder af film med lidt mere emotionel substans.
 
A beautiful day in the neighborhood blu-ray anmeldelse
 
A beautiful day in the neighborhood” præsenteres i 1.85:1 aspect ratio i en problemfri encodning. Filmens look og grading kan bedst betegnes som lidt flad, med et varmt look med primært naturlig belysning. Scener i modlys savner jeg bedre belysning på. Looket bidrager fint til handlingen, der også byder på referencer til TV programmerne og kig “igennem” tv programmet hvor vi er i 4:3 ratio. Alt i alt, er det en flot, “clean” præsentation, der tjener filmen, men hvor man måske umiddelbart savner lidt mere sort og farve “pop”.
 
Lydsiden leveres i et veldisponeret, vellydende og aktivt 5.1 lydmix i DTS HD MA. Dynamisk spændvidde er mindst 5 db for lille til min smag, men lydmixet har en god, åben karakter, og gør god brug af surround kanalerne til at omslutte dig i filmen. Overall vellykket.
 
Dobbelt Thumbs op til perfekt ekstramateriale, der både har bloopers, deleted scenes, kommentarspor med instruktøren, diverse dokumentarer, interviews m.m. Det er lige sådan det skal gøres.
 
Set/hørt på:
Billede: JVC DLA-X7900 Projektor
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), IW150 (4xHEIGHT). 2xX12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD 5.1 hørt uden upmix.
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet august 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser