Nyheder til hjemmebiografen
Nyt Bio Gear Tryk her
Dolby Atmos blu-ray
Dolby Atmos blu-ray

Barco Bragi CS og Balder CS

Barco Bragi CD og Balder CS

Biojensen.dk har taget et kig på de 2 nye projektor fra Barco hos RoomAV i Brøndby. Barco er nok mest kendt for deres high-end videoprodukter til kommercielle biografer, Barco Residential henvender sig til den seriøse hjemmebiograf, som kan ses på priser fra 209.995 til 3.899.995 kr. Vi fik lov til at se Bragi CS og Balder CS i Roomavs biograf, på et 3,05 meter bredt Screen Research lærred i cinemascope (2.35:1, 2.39:1 og 2.40:1) med en ClearPix4 transparant dug, dog kunne Dennis Sørensen fortælle at der snart bliver udskifte lærred til det nyeste fra Screen Research, som skulle give endnu bedre billedkvalitet, selvom billedet fra de 2 Barco projektorer ikke skuffede på ClearPix4 dugen.

Den første projektor som der blev kørt demo på, var Barco Bragi  CS 5K UHD med en opløsning på 5,120 x 2,160. Projektoren kommer med en Cinemascope linse så den kan vise et billede uden sorte bjælker i top og bund, fordelen at hele panelet i projektoren bruges til at vise billedet. Bragi er en LED projektor med 2100 lumes, som nogle nok vil mene ikke er meget lys når den skal vise 5K HDR (understøtter HDR10), men der var skruet 20% ned for lysstyrken og der var Mere end rigeligt lys, hvis projektoren køre 100% kan den levere FTL 38.. Bragi er en single chip DLP-projektor med det nyest 0.9" DMD DLP chipset, man kan ikke oplevede regnbuer som man normalt kender fra single chip DLP-projektor, da den har 3 LED paneler og ikke et farvehjul.

Billeder af Bragi CS og Balder CS + Screenshot

Startede med at se nogle klip fra DTS UHD demo disc og hold nu op et billede den levere, Biojensen har siden 1993 haft hjemmebio og surround som hobby og har selv monteret mange forskellige projektor fra 3000 til 400.000 kr, kan ikke huske at have set en projektor i det prisleje, som har kunne levere denne billede kvalitet, det skal sige at Barco Bragi CS koster 254.995 kr.

Da Gemini Man kom i Pioneer UHD afspilleren var der en dybde i billedet som var fuldstændigt fantastisk, og billedet var virkelig skarpt med masser af knald på farverne, der var masser af detaljer i billedet. Man skulle tro det var en stor skærm og ikke en projektor man sad og kiggede på. Star Wars The rise of Skywalker blev brugt til sidst, billedet var mere filmmisk at se på iforhold til Gemini Man, som nærmest kan virke kunstig da billedet er meget skarpt, men SWTROS skuffer ikke, specielt i de mørke scener viser Bragi hvor godt den håndtere HDR hold nu k… et billede :-)

Der blev sluttede af med et kig på Balder CS 5K UHD med en opløsning på 5,120 x 2,160 Den har som Bragi en Cinemascope linse. Balder CS bruger Laser som lyskilde og kan levere 4100 lumes, så det er muligt at bruge et meget stort lærred. Der blev brugt de samme UHD disc og der var endnu mere hul igennem på billedet, dybden i billedet var endnu bedre iforhold til Bragi CS og super farver.

I løbet af efteråret bliver der afholdt et demoarrangement, hvor Barco Bragi CS kan opleves, og der bliver mulighed for at høre den nye surround processor fra Storm.

www.roomav.dk  

Distridutør HTP.dk

Lagt op den 2/8-2020

UHD Blu-ray
Besøg UHD blu-ray siden Tryk her
Link
Besøg Biojensen.dk på Facebook