Days of Thunder UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Days of Thunder UHD 4K blu-ray anmeldelse

Days of Thunder UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Days of Thunder UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 47 minutter
Lyd: Dolby True HD
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk
Aspect Ration: 2.40:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 2. juni 2020
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action
Biograf premiere: 12. oktober 1990

Instruktør: Tony Scott
Manuskript: Robert Towne
Producere: Jerry Bruckheimer, Don Simpson, Gerald R. Molen
Fotograf: Ward Russell
Klip: bl.a. Robert C. Jones, Chris Lebenzon, Bert Lovitt
Musik: Hans Zimmer
 
Skuespiller:
Tom Cruise som Cole Trickle
Robert Duvall som Harry Hogge
Nicole Kidman som Dr. Claire Lewicki
Randy Quaid som Tim Daland
Michael Rooker som Rowdy Burns
 
Beskrivelse: 
Tom Cruise spiller racerkøreren Cole Trickle, der har talent og ambitioner, som kun overgås af hans iver efter at vinde. Cole møder den legendariske holdleder og bilkonstruktør Harry Hogge op til Winston Cup ved Daytona 500. En alvorlig ulykke er tæt på at sætte en stopper for Coles karriere, og han må opsøge en smuk læge for at genfinde gnisten og det mod, der kræves for at køre, vinde og leve.
 
Days of Thunder UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Tom Cruise spiller racerkøreren Cole Trickle, der har talent og ambitioner, som kun overgås af hans iver efter at vinde. Cole møder den legendariske holdleder og bilkonstruktør Harry Hogge op til Winston Cup ved Daytona 500. En alvorlig ulykke er tæt på at sætte en stopper for Coles karriere, og han må opsøge en smuk læge for at genfinde gnisten og det mod, der kræves for at køre, vinde og leve.

FILM: En 90’er film produceret af Don Simpson og Jerry Bruckheimer tilmed instrueret af Tony Scott lyder som en kombi der ikke burde kunne gå galt. Dog blev Days of Thunder ikke det store anmelder hit i biograferne, men publikummet elskede den. Den er udkommet på forskellige medier siden og ser nu dagens lys på UHD hvor den har bibeholdt blu-ray udgivelsens Dolby TrueHD. Jeg indrømmer med det samme at gense filmen på UHD tog mig tilbage til da jeg så filmen i biografen tilbage i 90’erne, jeg nød den.

Cole Trickle er en ung racerkører fra Eagle Rock, Californien, med mange års erfaring i open-wheel racing og vinder af adskillige mesterskaber i forskellige klasser. Hans næste mål er at vinde det berømte Indianapolis 500 og for at kunne gøre dette har Cole brug for en god bil. Han er rekrutteres af Chevrolet forhandleren Tim Daland til kører for sit hold i NASCAR Winston Cup Series. Daland hyrer tilmed den pensionerede crew chef og bilbygger Harry Hogge. Cole skal dog lige bevise sit værd overfor Harry og det gør han med bravur da han sætter en ekstremt hurtig tid i en lånt bil.

I sine første par løb, har Cole svært ved at tilpasse sig de større NASCAR biler og kommunikationen med sit crew er heller ikke ligefrem i top. Samtidig bliver han intimideret på banen af Winston Cup vinderen Rowdy Burns der bruger alt i sit arsenal for at generere Cole. Disse forhindringer, kombineret med nedbrud og en ødelagt motor, gør at Cole ikke just vinder nogle løb. Harry opdager at Cole ikke forstår jargonen omkring NASCAR biler så efter en kort oplæring vinder Cole sit første løb over Rowdy.

Rivaliseringen mellem Cole og Rowdy intensiveres i løbet af sæsonen indtil Firecracker 400 på Daytona, hvor begge chauffører bliver alvorligt såret. NASCAR præsidenten Big John bringer Rowdy og Cole sammen i et møde og advarer dem om, at han og hans sport ikke længere vil tolerere nogen dårlig opførsel fra de to rivaler. Det viser sig dog at Rowdys skade er mere alvorlig end som så, så det er kun Cole der kan vende tilbage til racerbanen.

Daland hyrer hot-shot rookie Russ Wheeler til at fylde Cole's sæde, indtil Cole vender tilbage. Det bliver dog en permanent løsning. Før vi får set os om, bliver Coles toprival Wheeler og slaget mellem de to skal selvfølgelig stå ved Daytone 500.

Det sjove ved Days of Thunder er, at Tom Cruise spiller nøjagtig den samme rolle som han gjorde i Top Gun. Han er den nye grønskolling der mener at kunne det hele og skal lige sættes lidt på plads før han fortjener sin sejr. Først i rivaliseringen med Rowdy og senere hen med Wheeler som endda har helt præcis samme frisure som Iceman i Top Gun. Nicole Kidmans rolle er stort set også en tro kopi af Kelly McGillis. De to film er næste ren kopi bare med NASCAR biler i stedet for kampfly, men det er også de præcis samme folk som står bag, så det er måske ikke så underligt.

Når det er sagt så synes jeg Days of Thunder er en herlig film og den kan sagtens tåle at genses på UHD med et bedre billede end tidligere og en lydside som stadig leverer masser af støj.
 
Days of Thunder UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.40:1 4K transfer, som er fremragende behandlet på denne udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og forstærket i de fleste scener for virkelig at fremhæve alt hvad racerbilerne har at tilbyde. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Dog skal man huske på at dette er en 80-90’er film, hvilket selvfølgelig betyder en anelse grain, dog ikke alverden og at farverne en gang imellem er lidt anderledes end hvad man forventer, men det er netop også sådan biografversionen fremstod, så det har jeg intet imod. Detajlegraden er god hvor der tydelig ses både skægstubbe og ar, og de mange små detaljer på biler og dragter fremstår også klart og tydeligt.
 
 
Days of Thunder kommer med et lækkert Dolby TrueHD lydspor der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig når racerbilerne får lov at brøle. Det er den samme lydside som var på den tidligere udgivede blu-ray version, så hvis man har denne, burde man få samme oplevelse. Der er selvfølgelig meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og Hans Zimmers musik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden, udover den tiltænkte, selv ved en høj lydstyrke som jeg bestemt vil anbefale til denne film.
 
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet juni 2020. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser