Spioner på Missioner blu-ray anmeldelse

 
Spioner på Missioner blu-ray anmeldelse
 
Spioner på Missioner blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Spioner på Missioner blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 42 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1: Engelsk, Dolby Digital 5.1: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ratio: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 22. juni 2020
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Animation, Komedie

Instruktør: Nick Bruno, Troy Quane
Manuskript: Brad Copeland, Lloyd Taylor
Producere: Michael J. Travers, Peter Chernin, Jenno Topping
Klip: Christopher Campbell, Randy Trager
Musik: Theodore Shapiro
 
Skuespiller som ligger stemme til (Danske):
Will Smith som Lance Sterling (Jon Gudmand Lei Lange)
Tom Holland som Walter Beckett (Daniel Vognstrup Jørgensen)
DJ Khaled som Ears (Andreas Jessen)
Karen Gillan som Eyes (Emma Sehested Høeg)
Reba McEntire som Joy Jenkins (Michelle Bjørn-Andersen)
Masi Oka som Katsu Kimura (Sigurd Holmen Le Dous)
Ben Mendelsohn som Killian (Kasper Leisner)
Rashida Jones som Marcy Kappel (Anne Oppenhagen Pagh)
Rachel Brosnahan som Wendy Beckett (Karoline Munksnæs Hansen)
 
Beskrivelse: 
I animationsfilmen Spies in Disguies eller på dansk: Spioner på Missioner møder vi superagenten Lance Sterling, som på baggrund af sin styrke og charme, men ikke mindst fantastiske gadgets, gang på gang redder verden fra alverdens superskurke. Bag facaden sidder forskeren Walter og udvikler nogle af de gadgets, som Lance benytter sig af og ikke alle Walters ideer falder lige i superagentens smag. Det ender med at Lance fyrer Walter, men samtidigt anklages Lance for at være i ledtog med skurkene fra hans sidste mission og dermed ender han selv på flugt. I mangel af bedre opsøger han Walter i hans hus og beder om hans hjælp i form af gadgets, til at undslippe hans tidligere kollegaer, så han selv kan opspore de virkelige skurke. Walters seneste opfindelse er et usynlighedsserum, som på Lance har den uheldige effekt at han forvandles til en due. Nu starter missionen for det umage par og de får snart følgeskab af flere duevenner, som er klar til at hjælpe dem mod superskurken Killian.
 
Spioner på Missioner blu-ray anmeldelse
 
Spioner på Missioner er en super underholdende og flot animeret actionfilm, der sprudler af opfindsomme gadgets, som glimmerkanoner med videoer af kattekillinger, injektioner der får folk til at blive som gele eller bomber med klistret tyggegummi, der fastlåser skurkene til vægge og gulve. Der er en god fremdrift i historien og selvom handlingen måske ligner noget vi har set før, så bliver det aldrig kedeligt, måske især pga. due-faktoren, som virkeligt tilføjer noget nyt og sjovt til filmen. Filmen er også krydret med lidt parodier på japansk kultur med Yakuzaen, overromantiske soaps på tv og selvfølgelig kattevideoerne i glimmerskyerne. Spioner på Missioner indeholder nogle actionscener, som er lidt for voksne og lidt for uhyggelige til aldersklassen fra 7 år, som er den danske klassifikation, men til gengæld er man som voksen fremragende underholdt.

Will Smith er her, der og allevegne for tiden, han ses både i Gemini Man, Bad Boys for Life, Aladdin og lægger nu også stemme til en superspion i Spioner på Missioner. Og selv om det er en animationsfilm er hans figur og måde at tale på typisk Will Smith og han passer perfekt ind i actionfilm universet med hans elegante humor og smarte bemærkninger. Tom Holland, der ligger stemme til Walter, er mere anonym, mens skurken Killian, som Ben Mendelssohn leverer stemme til, mere ligner mere den franske skuespiller Vincent Cassel. Det er jo heller ikke et must at tegnefilmsfigurerne ligner de skuespillere der ligger stemme til, det giver i hvert fald problemer når filmene synkroniseres til andre sprog. Til gengæld er der ingen tvivl om at Audi ikke har turdet satse på genkendelighed, for de har med deres e-tron model, som Lances foretrukne køretøj, sandsynligvis betalt for massiv product placement, da både logo og modelbetegnelse er tydeligt med i filmen.
 
Spioner på Missioner blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden på Spioner på Missioner på blu-ray er et fremragende bekendtskab, for der er ikke sparet på farveladen og samtidigt er detaljeringsgraden meget høj i nærbilleder af f.eks. duefjer eller tatoveringer. Skyggeeffekter anvendes virkningsfuldt til at gøre scenerne med skurken mere dramatiske, mens animationerne generelt er veludførte og livagtige, med opfindsomme elementer, som et 360 graders dueview. Scenerne der foregår under havet, er utroligt lækkert udført og det samme kan siges om scener hvor slowmotion bruges til at lave en fed effekt. Sortniveaet er tilstrækkeligt dybt og der var ingen spor af komprimeringsfejl på denne førsteklasses udgivelse fra 20th Century Fox.
 
Lydensiden af Spioner på Missioner er også ganske imponerende, især på det engelske DTS-HD Master Audio 7.1 lydspor. Som i en hver anden top actionfilm er der god dynamik i action sekvenserne med masser af eksplosioner i det dybe LFE-register og retningsbestemte elementer fra enten skud eller andre ting der bevæger sig i luften, og dermed højtalerne, omkring dig. De indbyggede biljagter er også ekstremt medrivende netop grundet den veludførte lydside, mens dialogen i hele filmen fremstår klart, tydeligt og centreret i lydbilledet. Soundtracket til filmen består både nye funky sange skrevet af den erfarne Mark Ronson og gamle klassikere i opdaterede versioner og det er virkeligt fremragende. Musikvideoer af to af sangene kan i øvrigt ses i ekstramaterialet.
 
• Infiltrating Blue Sky Studios (1080p; 9:11)
• The Top Secret Guide to Gadgets (1080p; 3:57)
• "Then There Were Two" Music Video (1080p; 3:24)
• "Freak of Nature" Music Video (1080p; 3:45)
• Making the Soundtrack "Then There Were Two" (1080p; 1:24)
• Making the Soundtrack "Freak of Nature" (1080p; 1:30)
• Gallery
• Color Keys and Moment Paintings (1080p; 1:03)
• Character Designs (1080p; 1:23)
• Locations (1080p; 00:48)
• Props and Gadgets Concept Art (1080p; 00:58)
• Theatrical Trailer (1080p; 1:43)
• Super Spy Mode
 
 
Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 


Anmeldelse skrevet juni 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser