Jojo Rabbit UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Jojo Rabbit UHD 4K blu-ray anmeldelse

Jojo Rabbit UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
Jojo Rabbit UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 48 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk, engelsk
Aspect Ration: 1.85:1 (original aspect ratio)

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 4. juni 2020
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: komedie/drama
Biograf premiere: 16. januar 2020

Instruktør: Taika Waititi
Manuskript: Taika Waititi
Producere:bl.a. Carthew Neal,Kevan Van Thompson,,Taika Waititi
Fotograf: Mihai Malaimare Jr.
Klip: Tom Eagles
Musik: Michael Giacchino
 
Skuespiller:
Roman Griffin Davis som Jojo
Thomasin McKenzie som Elsa
Scarlett Johansson som Rosie
Taika Waititi som Adolf
Sam Rockwell som Captain Klenzendorf
Rebel Wilson som Fraulein Rahm
 
Beskrivelse: 
En smuk film hvor den 10 årige Hitler Jugend siger til jødepigen: “Tegn hvor i spiser og sover, og hvor jøde dronningen lægger sine æg”…. Et mesterligt, originalt komedie-drama, der brilliant udfordrer grænserne og har en klar mission der fejrer medmenneskeligheden på en meget uventet måde.
 
Jojo Rabbit UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Hvis vi glemmer kan det ske igen, og med alt det der sker i verden lige nu, - er det som om vi er begyndt at glemme, synes den New Zealandske instruktør, screenwriter og skuespiller Taika Waititi at have tænkt, da han fik ideen til denne perle af en film, “jojo Rabbit”.

Det er en film om had og kærlighed, en film om at lære at tænke selv der balancerer smukt uden at tage parti, men blot udstiller vanviddet under 2 verdenskrig og jødeforfølgelserne.

Vi ser det igennem den 10 årige hyper idealistiske Hitler jugend / Hitler fanboy Jojo`s øjne, der opdager at hans alene-mor (spillet af Scarlett Johansson) skjuler en jødisk pige på loftet.

Humoren gør filmen til en helt unik cocktail, jeg ikke har set bedre siden Anders Mattesens “Terkel i knibe”, der også rykkede grænserne for hvordan man kan bruge omvendt psykologi til at få folk til at tænke selv. Hadet og ulykken er ægte, men det er kærligheden og medmenneskeligheden også.

Jojo Rabbit er en anti hads film, og den holder smukt fokus på sin mission hele vejen igennem, mens vi mindes om hvad sindssyge ideologier kan føre til. Den vidunderlige sorte humor, der bannerføres af Taika Waititi selv i rollen som Jojos imaginære Hitler-ven er fantastisk afvæbnede og bringer sammen med Sam Rockwel`s karakter Captain “Klenzendorf” (eller “Captain K” som han gerne vil kaldes) mange gode grin i løbet af filmen.

Den unge Roman Griffin Davis i rollen som Jojo er også værd at fremhæve for at levere en imponerende og yderst charmerende præstation sammen med Stephen Merchant, der leverer en sjov/uhyggelig birolle som Gestapo chefen Hr Deertz.

Jojo Rabbit repræsenterer noget helt frisk, og er en film alle kan have brug for at se. Iscenesættelsen og filmens tone er lige i skabet. Det er klart en film til samlingen, der vil blive set igen.

Citat fra filmen: “Jødepigen: How do you know that you can trust someone?” Jojo`s mor: “You trust them!”
 
Den skal du se!
 
Jojo Rabbit UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
JoJo Rabbit er skudt digitalt, og præsenteres i 1.85:1 format (16:9). Den er crisp, skarp og flot filmet og afsluttet med en 2K master . UHD disken har således ikke den helt store opløsning mæssige forskel til Blu-ray disken. Til gengæld, er HDR gradingen på UHD disken et kæmpe løft og leverer især langt mere mættede farver. I direkte sammenligning er UHD disken en langt større oplevelse.

Det er en flot, flot encode på begge diske, og jeg spottede ikke skyggen af blocking eller andre kompressions artefakter
 
Jojo rabbit er mixet i 5.1, og leveres på begge diske i et veldisponeret DTS HD MA 5.1 mix. Filmen er primært dialog drevet, med enkelte vilde scener med skud og eksplosioner der leveres med stor intensitet og dynamik. Dialogen er spot on, og konsistent hele vejen igennem.Top arbejde hele vejen rundt.
 
Herligt med en disk der leverer en god stak ekstra materiale på bluray disken. Her er både bloopers, interviews, deleted scenes, og et desværre lidt for kedeligt “rygklapper” kommentarspor, der ikke fortæller så meget om de enkelte scener. Der er også en fin scene menu, og beskrivende audio på disken til blinde og svagtseende. Topkarakter for indhold, der er lige tilpas.
 
 
 
Set/hørt på:
Billede: LG OLED65B8 TV
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LSRS) MP300 (SBL-SBR), IW150 (4xHEIGHT).
Genelec 7071subwooder (LFE) NAD M27 forstærkere, Lyngdorf MP60 surround Pre.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: Dolby ATMOS, DTS HD MA 7.1 uden upmix.
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet juni 2020. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser