Black and Blue blu-ray anmeldelse

 
Black and Blue blu-ray anmeldelse

Black and Blue blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Black and Blue blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 48 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 27. april 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: action, thriller, krimi
Biograf premiere: 25. oktober 2019

Instruktør: Deon Taylor
Manuskript: Peter A. Dowling
Producere: bl.a. Roxanne Avent, Sean Sorensen, Joshua Throne
Fotograf: Dante Spinotti
Klip: Matt Evans, Peck Prior
Musik: Geoff Zanelli
 
Skuespillere:
Naomie Harris som Alicia
Tyrese Gibson som Mouse
Frank Grillo som Terry Malone
Mike Colter som Darius
Reid Scott som Kevin
Beau Knapp som Smitty
Nafessa Williams som Missy
James Moses Black som betjent Brown
 
Beskrivelse: 
Den unge krigsveteran fra Afghanistan, Alicia, vender tilbage til den stærkt kriminaliserede bydel i New Orleans, som hun forlod som ung, men nu som nystartet patruljebetjent. Under en patrulje med den erfarne betjent Brown, kaldes de ud en episode i en forladt fabriksbygning. Alicia får besked på at vente i politibilen, men da hun hører en skudveksling, sniger hun sig ind i bygningen og kommer derved til at overvære undercoverbetjent Malones henrettelse af den unge gangster Zero og samtidigt dokumenteres episoden på hendes bodycam. Da Malone og de andre betjente, der er til stede, får øje på Alicia, bliver det dem hurtigt klart, at dette vidne til deres korrupte handlinger må skaffes af vejen og at de må have fat på hendes bodycam. Alicia rammes af nogle skud og falder gennem et hul i gulvet ned på etagen nedenunder, men takket være hendes skudsikre vest og en landing ovenpå en bunke affald, overlever hun og flygter. Såret og til fods jagtes hun nu både af sine korrupte kollegaer og af områdets gangstere, der generelt hader strømere, men også mener hun har skudt Zero, som er nevøen til gangsterbossen Darius.
 
Black and Blue blu-ray anmeldelse
 
Trods det lettere fortærskede plot om korrupte betjente og sorte ghettogangstere, så formår instruktøren Deon Taylor med Black and Blue at skabe en nervepirrende historie om en ung kvindelig betjent og krigsveteran, der bliver fanget ’bag fjendens linjer’ i et slumområde i New Orleans. Actionsekvenser og kampscener er realistiske og veleksekverede og Alicias overlevelsesinstinkt giver god mening med hendes fortid i militæret in mente. Hovedpersonen som Alicia spilles med stor overbevisning af Naomie Harris, kendt som Moneypenny i den seneste James Bond film, mens hendes gamle ven og hjælper i filmen, Mouse, spilles glimrende af Tyrese Gibson, kendt fra bl.a. Fast & Furious. Skurkerollen, som den ledende korrupte undercoverbetjent Malone, tager Frank Grillo sig af og det er måske filmens eneste svage led, for hans rolle og fremtoning er lidt for karikeret, med hans pomadehår og tunede 70’er bil. Det er dog ikke noget der fratager Black and Blue for at være en virkelig medrivende politiactionfilm, der formår at holde et tårnhøjt spændingsniveau fra start til slut.
 
Black and Blue blu-ray anmeldelse
 
Black and Blue leveres i denne 1080p blu-ray udgave med detaljerede, naturtro og farvemættede billeder, der fungerer glimrende både i scener i dagslys og de mange scener, som foregår indendørs eller i sparsom nattebelysning. Sortniveauet er højt og giver god dybde i billedet og trods lejlighedsvis eksempler på komprimeringsfejl i de mørkere scener, er det ikke noget der for alvor tager fokus i denne fornemme udgivelse fra Sony Universal Pictures.
 
Black and Blue kommer med et ekstremt medrivende 5.1 DTS-HD Master Audio lydspor, som er yderst præcist og effektivt i filmens mange actionscener. Lyden af Malones 70’er bils brølende motor formidles virkeligt lækkert og det samme gør de mange skuddueller med gode retningspanoreringer i samtlige surroundkanaler og med godt med tryk på subwooferen. I de mere afdæmpede scener på politistationen medvirker baggrundslyde fra stemmer, politiradio og metalskabe, der smækkes, til at skabe den rette fornemmelse af tilstedeværelse. Soundtracket, der er skabt af den erfarne Geoff Zanelli, formår perfekt af underbygge den dramatiske handling undervejs i filmen, mens masser af tunge hiphop tracks placerer lytteren i gangsteruniverset. Dialogen fremstår klart alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet.
 
• Line of Fire (1080p, 4:02)
• Be the Change in the Big Easy (1080p, 3:44)
• Deleted Scenes (1080p, 4:46)
• Previews (1080p)
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet maj 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser