Sorry we missed you blu-ray anmeldelse

 
Sorry we missed you blu-ray anmeldelse

Sorry we missed you blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
Sorry we missed you blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 41 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 20. april 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Social-drama
Biograf premiere: 12. december 2019

Instruktør: Ken Loach
Manuskript: Paul Laverty
Producere: bl.a. Pascal Caucheteux,Philippe Logie,Vincent Maraval
Fotograf: Robbie Ryan
Klip: Jonathan Morris
Musik: George Fenton
 
Skuespillere:
Kris Hitchen som Ricky
Debbie Honeywood som Abbie
Rhys Stone som Seb
Katie Proctor som Liza Jae
 
Beskrivelse: 
Eksisterer slaveriet stadigvæk i en moderne form? Sorry we missed you, er et sympatisk indblik i hvor svært det kan være at hjælpe sig selv, hvis man bliver fastholdt i et system, der er bygget på udnyttelse.
 
Sorry we missed you blu-ray anmeldelse
 
Sorry we missed you er et socio-drama af højeste karat, af instruktøren Ken Loach, der står bag mange vedkommende, britiske film. Jeg husker b.la at have set “The Angels Share” fra 2012.

Filmens kerne er en lille sympatisk men udfordret familie, der kæmper med at få økonomien til at hænge sammen.

Forældrene Ricky og Abbie der arbejder 14 timer i døgnet med store ofre på familiens alter til følge. Sønnen er den graffitimalede, skole pjækkende teenage-problem søn Seb, og datteren den skønne lille Liza der gør alt hvad hun kan for at hjælpe til.

Forældrene, og især Ricky arbejder under det der kan betegnes som moderne slaveri. Han er “selvstændig”, men er nærmest ejet af firmaet han arbejder for, der kører et nådesløst udnyttelses-regime, for at levere pakker hurtigere og billigere til kunderne der vil have leverencerne billigst muligt. Moderen, Abbie er en ekstremt sympatisk hjemmehjælper, der arbejder som en hest og behandler alle hendes klienter som de var hendes egen mor, samtidig med hun prøver at jonglere familiens problemer.

Filmen explorerer hvor svært det er at løfte sig selv fra bunden, også selv om der er stærkt familie sammenhold, kærlighed og viljen til at hjælpe sig selv. Det er umuligt, når systemet er rigget til udnyttelse, og man presses helt ud til kanten.

Det er en fin lille film, der en gang imellem hænger lidt for længe steder vi allerede har været. Skuespillerpræstationerne er fremragende, hvor jeg især vil fremhæve debutanten Katie Proctor der spiller lille Liza. Jeg ser stor skuespillerkarriere foran hende!

Et fint indblik i den del af samfundets helte der ofte bliver taget for givet.

Har du givet lidt ekstra til din fragtmand i dag?
 
Sorry we missed blu-ray anmeldelse
 
Filmen er skudt på 16 mm film, hvilket giver et særlig look med en del støj/grain. Disken står med en AVC encode i 1.85:1 format uden nogen kompressions artefakter, Farver er tilbageholdte (filmen foregår nederen steder) men naturlige. Jeg synes at filmens look klæder indholdet.
 
Velbalanceret mix med fokus på den vigtige dialog. Byens larm og drama formidles fint. Det er tydeligt at der ikke har været det store budget til lydsiden, men den gør jobbet, uden den på noget tidspunkt tiltrækker opmærksomhed til sig selv på en negativ måde.
 
Vi får en scene menu, men absolut ingen ekstra materiale. Det er virkelig synd, for her er et emne der er værd at gå lidt i dybden med, om virkelighedens slaveri.

En løftet pegefinger og nul stjerner for ikke engang at forsøge at give filmelskeren kærlighed!
 
Set/hørt på:

Billede:JVC X7900 projektor
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LSRS) MP300 (SBL-SBR), IW150 (4xHEIGHT). 2 x MK X12 subwoofer (LFE), Lyngdorf SDA-2400 + NAD M27 forstærkere, Lyngdorf MP60 surround Pre.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA 5.1, hørt med neural:X upmixning
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet maj 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser