Jumanji: The Next Level blu-ray anmeldelse

 
Jumanji: The Next Level blu-ray anmeldelse

Jumanji: The Next Level blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Jumanji: The Next Level blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 3 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 20. april 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Action, Komedie
Biograf premiere: 5. december 2019
 
Instruktør: Jake Kasdan
Manuskript: Jake Kasdan, Jeff Pinkner & Scott Rosenberg
Producere: Ted Field, Dany Garcia, Hiram Garcia
Fotograf: Gyula Pados
Klip: Steve Edwards, Mark Helfrich, Tara Timpone
Musik: Henry Jackman
 
Skuespillere:
Dwayne Johnson som Bravestone
Kevin Hart som Mouse
Jack Black som Oberon
Karen Gillan som Ruby
Awkwafina som Ming
Nick Jonas som Seaplane
Alex Wolff som Spencer
Morgan Turner som Martha
Madison Iseman som Bethany
Ser'Darius Blain som Fridge
Danny DeVito som Eddie
Danny Glover som Milo
Rory McCann som Jurgen the Brutal
 
Beskrivelse: 
I Jumanji: The Next Level følger vi vores venner Spencer, Martha, Bethany og Fridge, som efter oplevelserne i den sidste film, er rykket videre i livet med igangværende uddannelser, blandt andet er Spencer er flyttet til New York for studere. Spencer, der er hjemme på juleferie og må dele værelse med hans bedstefar, er trist over sin nye tilværelse, hvor han blandt andet ikke længere er kæreste med Martha og har tabt kontakten til de øvrige venner. Han savner eventyret og hans muskuløse alterego fra Jumanji, Dr. Bravestone, og mod alt logik går han i gang med at samle stumperne til Jumanji spillemaskinen, som blev ødelagt i sidste film. De tre resterende venner havde inviteret Spencer til brunch og da han ikke dukker op, møder de op hjemme hos ham, hvor de finder den tændte konsol i kælderen. Inden længe suges Martha og Fridge ind i spillet, men mod forventning ryger Spencers bedstefar og dennes ven Milo, som også er i huset, også med i købet. Nu starter en ny mission i spillet, som vores venner skal løse inden de får brugt deres tre liv og samtidigt skal de også forsøge at finde den forsvundne Spencer.
 
Jumanji: The Next Level blu-ray anmeldelse
 
Jumanji: The Next Level er, som navnet afslører, fortsættelsen af actionsuccesen Jumanji: Welcome to the Jungle fra 2017 og hvis vi går endnu længere tilbage, inspireret af den originale film fra 1995 med Robin Williams i hovedrollen. Karaktererne, skuespillerne og plottet er stort set det samme, som i filmen fra 2017: Vores venner fra den virkelige verden suges ind i spiluniverset Jumanji, hvor de optræder, som en spilkarakter eller avatar, der på humoristisk vis ligger meget langt væk fra deres virkelige jeg. Tilføjelsen af de to ældre skuespillerkoryfæer Danny De Vito og Danny Glover, i rollen som Spencers bedstefar og hans gamle ven Milo, giver anledning til nogle ret sjove episoder, da de for første gang lander i Jumanji i deres spiludgaver. F.eks. lander De Vito’s gamle hofteopererede krop i The Rocks muskuløse krop, og måden hvorpå tale og grimasser fra de Vito er overført til the Rock er genialt lavet. Efter de indledende scener i Jumanji går der dog hurtigt special effects overload i den og gentagelse af plot og jokes fra den forrige film. Det er også lidt ærgerligt af man ikke får mere ud af de to Danny’er senere i filmen, og da man endda senere i filmen giver spilkaraktererne mulighed for at skifte krop, så de får den samme krop som i sidste film, så er der kun CGI-action og en halv tam historie til at bære filmen frem mod slutningen.

Hvor Jumanji: Welcome to the jungle var en herlig opdatering af Jumanji universet og originalen fra 1995, så er den nyeste film lidt for megen ’kogen suppe på det samme ben’, men hvis man trænger til en gang underholdende og effektiv action med et par gode grin indimellem, kan Jumanji: The Next Level alligevel godt anbefales.
 
Jumanji: The Next Level blu-ray anmeldelse
 
Billedsiden på Jumanji: The Next Level er en sand fornøjelse i denne 1080p blu-ray udgave, med skarpe, farvemættede og naturtro billeder fra Jumaji’s varierende landskaber, der spænder fra jungle over ørken til en sneklædt borg. De mange computeranimerede dyr blender perfekt ind i scenerne med skuespillere og teksturer i tøj og ansigtsdetaljer gengives ned til mindste detalje. Sortniveauet er højt og giver god dybde til de mørkere scener og der var ingen synlige komprimeringsfejl at spore.
 
Jumanji: The Next Level leveres med et effektivt 5.1 DTS-HD MA lydspor, som trods det lidt skuffende antal kanaler, alligevel er energisk og præcist i filmens mange action scener. Der leveres gode retnings-panoreringer i samtlige surroundkanaler og masser af dyb bas til at understrege effekten af slag og spark, samt til at levere det dragende Jumanji trommespil. Gode baggrundseffekter er med til at sætte scenen for hver lokation og dialogen fremstår i alle scener perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet.
 
• Gag Reel (1080p, 5:21)
• Body Swapping: Snapping into Character (1080p, 5:30)
• Back Together: Reuniting the Cast (1080p, 4:05)
• Level Up: Making Jumanji: The Next Level (1080p, 13:33)
• Creating the Scene (1080p)
• Rhys Darby Wants to Jingle (1080p, 2:22)
• Awkwafina Cat Burglar (1080p, 1:43)
• NPC Confessions: Jurgen the Brutal (1080p, 3:06)
• Grow Up (1080p, 1:06)
• Telenovela (1080p, 1:07)
• Trick or Treat (1080p, 1:16)
• Select Scene Pre-Vis (1080p): Zeppelin Battle (4:54), Ostritch Chase (4:28).
• Previews
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet maj 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser