Western Stars blu-ray anmeldelse

 
Western Stars blu-ray anmeldelse
 
Western Stars blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
Western Stars blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 23 minutter
Lyd: Dolby Atmos, Dolby Digital 5.1 
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk, engelsk, fransk, kinesisk, koreansk, portugisisk, spansk, thai. græsk m.fl
Aspect Ratio: 2.39:1 (original aspect ratio)

Blu-ray udgivelsesdato: 23. april 2020
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Dokumentar / koncert

Instruktør: Bruce Springsteen, Thom Zimmy
Forfatter: Bruce Springsteen
Producere: Thom Zimmy m.fl
Fotograf: Joe DeSalvo
Klip: Andrew Buckland, Michael McCusker, Dirk Westervelt
 
Skuespiller:
Bruce Springsteen, Patti Scialfa
 
Beskrivelse: 
Et hjertevarmt indblik ind i Bruce Springsteens 71 årige sjæl, og måske også selve den amerikanske folkeånd igennem 13 små “historier”.
 
Western Stars blu-ray anmeldelse
 
Western Stars er de bedste 1 time og 23 minutter jeg har brugt sammen med Bruce Springsteen nogensinde. Et indblik i hans sjæl ´, smukt portrætteret gennem musik, voiceover og stemningsfyldte film segmenter, alt sammen optaget på Springsteens store ranch.

Filmen er en dokumentar/musikfilm, en koncert med numrene fra Springsteens nye album, Western Stars indspillet i familiens 100 år gamle hø-lade, - med et 30 mands orkester foran et par venner.
Det hele er smukt flettet sammen til en sammenhængende fortælling, der smukt komplimenterer sangene.

Jeg har aldrig været den store Bruce Springsteen fan, på trods af at de fleste af hans ting altid har været godt håndværk, har han altid været FOR amerikansk til mig. Det sidste album viser imidlertid en mere moden Bruce Springsteen, der er på livets rejse har turde at lære mere om sig selv. Det høres i sangene, hvor titelsangen “western stars” er den emotionelle rygrad i hele projektet.
Med på scenen har han sin hustru, Patti Scialfa der også er musiker.

Koncerten og de smukke film segmenter gør hele projektet meget vellykket med Bruce Springsteens fremragende voiceover til at binde det hele sammen.

Som altid, når man giver noget af sig selv, suger man andre ind, - og det fungerer i høj grad for Bruce Springsteen i denne film.

Jeg foretrækker klart live versionerne af sangene der er at finde på denne film over album versionerne.

Thumps up til Fox for at bringe denne perle til nordiske købere der får min varmeste anbefaling, og håb om mere af samme skuffe fra Fox i fremtiden!
 
Western Stars blu-ray anmeldelse
 
Western Stars præsenteres i 2.39:1 format i en udmærket AVC encode i 24 fps. I selve koncerten er billedet er ikke så vibrant som man kunne håbe, og colorgraden er ikke super konsistent hele vejen igennem, hvilket nok er et resultat af lyssætningen. Stemningen fejler ikke noget og billedet fremstår flot og støjfrit. Film segmenterne er meget filmiske og smukke, med en let desatureret grading, der klæder de reflekterende øjeblikke.
 
Lyd præsentationen er fremragende på Western Stars, der kommer med et unikt Dolby Atmos (TrueHD) mix, der folder sig smukt ud på både Atmos enablede TV som f.eks mit LG OLED TV og på det dedikerede Dolby Atmos anlæg, hvor stemningen af koncerten omslutter dig fuldstændigt. Vokalen er godt fremme i mixet og alting fremstår veldefineret og skarpt, måske med lidt for meget overvægt til den store stryger sektion i orkesteret, som man naturligvis er ekstra stolt over at have med.

Samlet set en fed, fed koncertoplevelse i stuen!
 
Blu Ray disken indeholder desværre absolut intet ekstramateriale, hvilket ellers er oplagt på en musikfilm. Bruce Springsteen har b.la skrevet en bog der ligger til grund for en del af “selvransagelserne”, og selve den tekniske øvelse i at lave optagelserne i en gammel lade kunne også have været sjovt at høre om. Ærgerligt at der ikke engang er et interview med Bruce Springsteen at finde på denne udgivelse. Der er heller ikke ekstramateriale på den engelske udgave.
 
Set/hørt på:
Billede: LG 65” OLED model LG65B8, JVC X7900 projektor
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LSRS) MP300 (SBL-SBR), IW150 (4xHEIGHT). Genelec 7071subwooder (LFE) NAD M27 forstærkere, Lyngdorf MP60 surround Pre.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: Dolby ATMOS
 
 
Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 


Anmeldelse skrevet april 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser