First love blu-ray anmeldelse

 
First love blu-ray anmeldelse

First love blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
 
First love blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 48 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 27. februar 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Action.
Biograf premiere: 14. februar (Copenhagen Asian Film Festival)

Instruktør: Takashi Miike
Manuskript: Masa Nakamura
Producere: Muneyuki Kii,Misako Saka,Jeremy Thomas
Fotograf: Nobuyasu Kita
Klip: ikke oplyst
Musik: Kôji Endô
 
Skuespillere:
Becky som Julie
Bengal Bengal som Fortune Teller
Mami Fujioka som Chiachi
Sakurako Konishi som Monica
 
Beskrivelse: 
Hvis Tarantino var japaner var dette en film han ville lave. Japansk gangsterfilm med et twist.
 
First love blu-ray anmeldelse
 
Jeg ELSKER bare når der dumper noget ind, hvor man ikke på forhånd ved hvad der er i vente. Jeg vidste blot at dette var en Japansk film, og i lyset af at vi får alt for få udenlandske / ikke hollywood film at se her til lands var det med tilbageholdt åndedræt at denne røg i Oppo afspilleren.

Instruktøren Takashi Miike er kendt i Japan for en lang række film i den mere blodige genre, og denne er ikke nogen undtagelse, dog uden det bliver det drivende element.

Filmens omdrejningspunkt er den unge bokser Leo, der uventet taber en kamp. En hjernescanning viser han har en svulst og nok ikke meget tid tilbage. En lang serie af events der er trigget af at han ikke er bange for at dø (da han alligevel er dødsdømt) får ham involveret i et Yakuza plot om narko, der involverer alt lige fra korrupte betjente, en prostitueret han forsøger at redde,en meget vred kvinde og meget mere i en meget underholdende fortalt klassisk historie.

Det fede er, at vi i denne sammenhæng får det hele opsat i et Japansk følelses og kultur univers, der på selvironisk og humoristisk vis dyrker alt det vi kender fra japan i en anime agtig karikeret stil.

Leo opdager at han alligevel ikke har en hjernesvulst via en serie meget morsomme beskeder fra den ud-stressede læge, dette sker naturligvis på et uheldigt tidspunkt midt i rullende hoveder, afhuggede arme, vrede kvinder og biljagter i japanske K-Cars.

Cocktailen fejler absolut intet, og har en næsten Tarantino agtig feel, bare på japansk.

Et godt eksempel på en forudsigelig genre, der har godt af at blive udsat for en anden kultur. Et sjovt eksempel er, da man lige laver en enkelt tegnefilms sekvens i et kæmpe bilstunt, formentlig af budget hensyn. Det virker fint, og klæder filmen.

Jeg var godt underholdt!
 
First love blu-ray anmeldelse
 
Disken står med en MPEG 2 encode i filmens originale 2.39:1 format. Farver er naturlige til den varme side. Billedet virker noget blødt i det og har til tider en lidt video agtig karakter. Billedkvaliteten er en mellemvare, med et fint ok støjfrit look, men ikke noget der får dig til at falde ned af stolen.
 
Hæderlig lydside, med veldisponeret dialog og brug af surrounds og lejlighedsvis LFE. Jeg savner lidt mere dynamic range i et lidt for tilbageholdt og overkontrolleret lydmix. Vildskaben slippes aldrig helt fri.
 
Så sørgeligt at man laver en nordisk bluray af en japansk film, og ikke som minimum har et interview med instruktøren….. bare et!

Set/hørt på:
Billede:JVC X7900 projektor
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LSRS) MP300 (SBL-SBR), IW150 (4xHEIGHT). Genelec 7071subwooder (LFE) NAD M27 forstærkere, Lyngdorf MP60 surround Pre.

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD MA 5.1, hørt med neural:X upmixning
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet marts 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser